28 Şubat 2011 Pazartesi

2011 Oscar Töreni: Elbiseler, takılar, saç stilleri, hepsi burada!

Fashion Moda


Evet, bir Oscar törenini daha geride bıraktık.. Kırmızı Hali'nin hakim olduğu renk "kırmızı" oldu. Herkes farklı tasarımlar, farklı takılar, göz dolduran tasarımlar giymişti. Benim için gecenin en şık kadınları:
Halle Berry,  Michelle Williams, Cate Blanchett, Mila Kunis
En kötuleri: Nicole Kidman, Penelope Cruz
işte kırmızı hali görüntüleri ve göz dolduran elbiselerle sizleri baş başa bırakıyorum..

Hilary Swank
Hilary Swank Gucci elbisesi ve sade görünümüyle klasikleşmiş bir görüntü sergiliyordu.. Saçında kullandığı detaylar çok hoştu.
işte favorilerimden Halle Berry. Görmeye alıştığımız Marchesa havasıyla dolu bir tasarım olsada o kadar zarif ve güzeldi ki, kelimeler tarifsiz kaldı. Scarlett Johansson için ise çok farklı yorumlar yapıldı. Kimisi beğendi, kimisi hiç beğenmedi.. Bana göre çok sexy ve hoştu, bu rengi çok hoş taşımıştı..
Amy Adams lacivert elbisesi ve zumrtu takılarıyla herkesin beğenisini topladı. Ben o miuhtesem takıları daha güzel gösterecek bir elbiseyle taşımasını tercih ederdim.. Jennifer Hudson ise "turuncu" renkteki elbisesiyle ne kadar formda olduğunu ve fiziğinin ne kadar hoş olduğunu bir kez daha gösterdi. Ama o dekolte maalesef çok çirkin gözüküyordu..
Anne Hathaway Valentino elbisesiyle "eh" dedirten bir görünüm sergiledi. 14 yaşında Oscara ilk kez aday olan Hailee Steinfeld ise kendi tasarladığı Marchesa elbisesiyle yaşına çok uygun ve çok sadeydi. 
 Mandy Moore gecenin şıkları arasındaydı. Beni yaşına biraz ağır mi kaçmış diye dusundurmedi değil ama küpeleri, saçı, elbiseyi tasiyisiyla güzel bir görüntü sergiledi. Ve Michelle Williams. Söz söylenemeyecek kadar güzeldi. 
Celine Dion yıllar gecsede yaşlanmıyor, yıllar gecsede durulugundan bir şey kaybetmiyor dedirtti. Elbisesinin özellikle kumaşı harikaydı. Mila Kunis ise benim için gecenin başka favorilerindendi. Elie Saab mor elbiseyi o kadar güzel taşımıştı ki, hafızalara en sık kadın olarak kazındı.
Reese Witherspoon'un elbisesi sade ama sıktı. Elbisesini konuşturan ise takıları ve saç modeli oldu. Saç modeli o kadar güzeldi ki, Twitter'da bütün kızlar Reese Witherspoon'un saç modelini yaptiracagindan bahsetti :) Hani bir yere giderken elimize bir dergi sayfası sikistiririz, bu saçı istiyorum deriz, işte bu safa bundan sonra kesinlikle Reese Witherspoon'un saçı olacak.
Natalie Portman en şık hamileydi :) Özellikle Tiffany takıları çok hoştu.


Beni hayal kırıklığına uğratan Penelope Cruz.. Elbisesi bana göre gerçekten çok ama çok kötüydü, adeta bir dansöz elbisesi gibiydi. Sandra Bullock ise ilk defa böyle bir renk giyerek bizleri şaşırttı. Ama çok güzel taşımıştı. 
Gywenth Paltrow Grammy ödül töreninde taktığı takılarla beni kendine hayran bırakmıştı. Yine kendine hayran bırakan takılar, ve bir o kadarda güzel bir elbise giymişti. Gecenin en sık kadınlarından biriydi kesinlikle.. 
işte benim için gecenin en kötüleri.. Marissa Tomei ve Nicole Kidman: olmamış, olmamış, olamamış! 
Ve işte gecenin kadını Cate Blanchett! O kadar güzel bir elbise, o kadar güzel bir tasarım, o kadar güzel bir renktiki.. Gecenin tek konuşulan kadını oldu. Kesinlikle benim için gecenin en sık kadını.. Bu arada kumaşa dikkatinizi çekmek isterim. Annemin düğündeki elbisesini hatırlayanlar benzerliği hatırlayacaktır. Jennifer Lopez'in giydiği elbiseside buna çok benzer bir kumaş taşıyordu. Bu kumaş çok yakında çok meşhur olur benden söylemesi :)


Ve işte bahsettiğim birbirinden güzel takılar ve saç stilleri..




Bütün bu muhteşem kıyafetleri gördükten sonra sizleri "Gecenin en iyi giyineni sizce kimdi?" anketine katılmaya davet ediyorum. Hepinizin görüşlerini çok merak ediyorum, Haydi oylayın bakalım Buse's Fashion Blog izleyicileri 2011 Oscar töreninin en iyisi olarak kimi seçecek?  


Fotoğraflar: justjared.com

25 Şubat 2011 Cuma

Aldo'nun 70'li yillardan ilham alinan yeni koleksiyonu

Fashion Moda


Aldo Turkiye'ye geldiginden beri pek sevincliyim. Steve Madden, Aldo, Nine West gibi markalar ayakkabi arayisinda kacis noktalari bence. Nasil bir gece icin elbise ararken hemen H&M ya da Zara'ya kosuyoruz iste Aldo'da benim icin oyle :) Son zamanlarda dususe gectigini dusunurken 70'ler havasinda yarattigi yeni koleksiyonu adeta bir geri donus cagrisi olmus.. Iste Aldo'nun 1970'ler kokan yeni koleksiyonu..





ALDO 2011 İLKBAHAR KOLEKSİYONU MAĞAZALARDA YERİNİ ALIYOR!!!

Minimalist ve sade tasarımların ön plana çıktığı Understated Statement, etnik desenlerin ve sıcak renklerin canlandırdığı dünya gezginlerinden esinlenen Hot to Globe-Trot ve 70leri günümüze uyarlayan That Seventies Show adlı 3 farklı temada oluşturulan ALDO İlkbahar 2011 koleksiyonu Mart ayı itibariyle mağazalarda yerini alıyor.


ALDO Nautilus – Tepe Nautilus AVM Acıbadem, İstanbul - 0216 327 00 28
ALDO Suadiye – Bağdat Cad. No: 418 Suadiye, İstanbul - 0216 416 12 75

17 Şubat 2011 Perşembe

Düğünde ne giydim?

Fashion Moda




 Eveet.. 
Sonunda hepinizin en merak ettigi ve bekledigi  âna geldik :) Nikah ile ilgili fazla detay paylasmayacagimi simdiden belirtmek isterim, zaten çoğu şeyi gazetelerden gördünüz.. :)
Benim elbisem 'Oscar De la Renta', bu elbisemi  New York' dan  almistim. Bazi mailler de annemin elbisesini soranlar oldu.Onun elbisesi de "Dilek Hanif" tasarimi. Bunun yaninda ablamin gelinligini merak edenler ise Zuhair Murad (Vakko Wedding'den alindi).Şunu da belirtmek isterim biz "dügün" yapmadik. 18:30-20:30 arasi nikah/kokteyl konseptini uyguladik. Bu konsept nedir diye soranlara aciklamak isterim: Dügün yapildigin da herkesin bir yerden sonra sikildigini, rahat eğlenemedigini ve artik klişeleşen bir şey olduğunu gözlemledik. Bu nedenle bir Nikah kokteyli yaptik. Böylece dügünlerin o sıkıcı havasını yıkmış olduk. Peki evlenilip eğlenilmez mi dediginizi duyar gibiyim :) Iste onuda ertesi gun damadin, gelinin ve cok yakin aile bireylerinin oldugu ufak bir parti ile kutladik. O gece'nin suprizi de Tarkan oldu :) Nikah yorgunluğunu  güzelce attik sayesinde...





Resimlerde göreceğiniz pembe araba ablamın gelin arabasiydi, ufak bir espri olsun diye merve kalp ahmet yazan bir plaka yaptırdık. Nikah şekerimizi ufak pasta olarak vermemizin sebebi ise düğün yapmadığımız için pasta kesmedik ve nikah şekeri olarak pasta vermeyi tercih ettik. 

Gelin Hamamında herkese hediye ettiğimiz keseler vardı. Bu keseler gazetelerde yazıldığı gibi "20 cantim, üzeri gümüş kaplamalı" değildi. Ufak bir hamam kesesi içine herkese şampuan,vücut losyonu gibi hamam sonrası kullanabilecekleri şeyler dagatıldı.

Evet,  bir sabun yaptırdık "Merve'nin Gelin Hamamı 30.01.11 " yazan onuda yukarıda görebilirsiniz. Bu sabunlari yaptırdığımız blog ise: http://pasturkey.blogspot.com/



Başka bir detay paylasmayacagim, kına elbisemi ileriki aylarda paylaşacağım, fotoğrafları aldığım zaman. Başka sorularınız olduğu zaman buse_terim@hotmail.com'dan cevaplayabilirim..

16 Şubat 2011 Çarşamba

CapaMag ile keyifli söyleşi

Fashion Moda




 CapaMarka ekibi bugüne kadar bizi keyiflendirdiler, eglendirdiler,  neşemize neşe kattilar. işte çıkardıkları CapaMag  digital dergi de onların bu vazgeçilmez "eğlence gurusu" olmalarının bir başka kanıtı. Bu derginin ikinci sayısı. Birinci sayı o kadar ses getirmişki ikinciyi yapmaya karar vermişler. Dünya trendleri ve magazinden haberler veren CapaMag onların deyimiyle "şimdilik"digital olarak devam ediyor. 
 Ama sizde baktığınız zaman göreceksiniz ki elde okuduğumuz dergiler kadar keyifli ve bence aylık okuduğumuz dergilerden biri olmayı hak ediyor. Bende bu dergide ufak bir söyleşiyle yer aldım. Hem CapaMag dergisini, hemde benim soyleşimi okumak istiyorsanız aşağıdaki linke tık tık:   

DB JUNK elbisem ve ben :)

Fashion Moda

Building'de düzenlenen Bloggers&Designers projesi için toplandigimiz akşam ben ufak bir alışveriş kaçamağı yaptım. Gizem Baş, Vanessa&Raisa Sason ve DB Junk'dan ürünler aldım. DB Junk elbisemi ertesi akşam hemen giydim :) Maalesef fotoğraf makinamin azizliğine uğradığım için boydan fotoğraf cekemedim ama resimde gördüğünüz elbiseyi siyah külotlu çorap ve siyah düz topukluyla giymiştim. Küpelerim antika pazarından. Elbisemi herkes çok beğendi ve "nereden aldın?" diye bir sürü kişi sordu :) Elbisem Deniz Berdan tasarımı ve yaz koleksiyonu içinde çok heyecanlıyım!

15 Şubat 2011 Salı

Piura by Zeynep Korel: bu çantalar muhteşem!

Fashion Moda







 
Belki soyadını duyunca bir yerlerden anımsadınız. Zeynep Korel; Berguzer Korel'in kardeşi. Ama ondan çok daha farklı bir yerde, çok daha farklı yollarda...  Zeynep Korel Piura markası ile çanta tasarımları yapıyor. O kadar eğlenceli ki tasarımları, baktıkça bakasınız ve tabiki de onu daha yakından taniyasiniz geliyor.. Şimdi yaz için yaptığı yeni koleksiyonunu herkesten önce siz Buse's Fashion Blog izleyicilerine özel ilk kez burada göreceksiniz.. Zeynep Korel ile ufak bir söyleşi gerçekleştirdik bu tasarım hayallerinin nasıl başladığı, buralara nasıl böyle geldiğini konuştuk... İşte ''Piura by Zeynep Korel'' tasarımları ve Zeynep Korel..

Buse:  Tasarım yapmaya ne zaman başladın? Neden sadece çanta? Senin gibi değişik tasarımlar yapan ve tasarımlarıyla adını duyurmak isteyen bir çok insan var. Onlara önerilerin neler?

Zeynep: 12 yıldır Amerika, Ingiltere ve Peru Lima'da yaşadım. Buraya döndükten sonra her kadın gibi bende çantalara meraklıyım ve seyahat ettiğim yerlerden aldığım çantaları çevrem çok begenirdi. Herkes "Zeynep nereden buluyorsun bunları?" ya da "Neden bu i
şe girmiyorsun cok zevkli şeyler" derlerdi çünkü ben aldığım çantaların üstünde oynar modeli degiştirirdim :) Daha sonra buraya yerleşince neden yapmayayım dedim, bir de sokakta herkeste bir sahte designer çanta çılgınlığını görünce sürüden ayrılmak isteyen, kendi tarzını yaratmış, modanın körü körüne esiri olmamış ve sahte olan herşeye dur diyen özgün kadınlar için pozitif ve eğlenceli şeyler üretmek istedim. Böylece başlamış oldum:) Ama tasarımcı ya da modacı değilim bunu da belirtmek isterim.
Sadece çanta değil aslında ev ve
çocuk line'a girmek istiyorum hatta elimde kendi tasarım parcalarımda var henüz onları sergilemedim önce çantayla baslıyayım bakalım tutacakmı beğenilecek mi dedim ama çok değişik hoş şeyler var elimde bunlarada yönelmek istiyorum. Lap top çantalar var listemde. Şimdi anneler için bez çantaları tasarlıyorum genelde bez çantaları çok sıkıcı olur, ben renkli ve yaratıcı bir şeyler yapmak istiyorum. 
Kesinlikle girişimci olsunlar. Ben şanslıydım PR şirketi ile bile anlaşmadan PR yapabildim bu işe ilk girdiğimde, şimdi ara vermiştim tekrar başladım çünkü PR herşey tadında sizin marka ve tasarımlarınızı göstermek bu işin bir parçası hemde güçlü bir parçası. Ben kendim sende dahil başından herkese bakın bu benim bu işleri yapıyorum ilgilenilirseniz burdayım diye yazdım herkesten olumlu dönüş oldu çünkü borç istemiyorum yalnızca el emeği yaptığım şeyleri göstermek paylaşmak ve para kazanmak istiyorum ve bu konuda cesur ve kararlıyım. Aslında utangaç bir yapım vardır ama bu kadar koşturduğum ve severek yaptığım bu işte neden olmasın dedim ve bu şekilde davrandım. Karsılığınıda aldım çok şükür. Girişimci olsunlar, çekinmesinler, paylaşsınlar, ve en önemlisi kullandıkları malzemede kaliteden kaçmasınlar. Biliyorum para maliyetten kısılarak kazanılır derler ama ben bunu yapamam. Ben kendime nasıl bir çanta istersem alıcımada o kalitede yaparım. Maliyetten kisamam kullandığım zimbaya kadar en güzeli olmalı, kararmamalı sonra bana müşterim 6 ay sonra gelip "bu ne böyle Zeynep hanım dediğinde ben ne derim?" Herşeyden önce ismimi koyuyorum oraya.
 
Buse: Tasarımlarını nasıl satın alabiliriz? Nerelerde görebiliriz? En sevdiğin, ve Buse's Fashion Blog izleyicilerine tavsiye edeceğin parcan hangisi? :) 

Zeynep: Tasarımlarımı www.piura.com.tr web sitemden alabilirler. Önümüzdeki hafta sonuna doğru yeni modeller ve İngilizce versiyon ekleniyor. Devamlı web sitesine bakmaları lazım çünkü model çıktıkça ekleniyor. Bunun dışında Divarese butiklerde, Building'te, La Mariquita ve Bilstore'larda bulabilirler. Ama sanırım en garantisi benim kendi web sitem. Bana yazmaları ve ne istediklerini söylemeleri yeterli. Hayal dünyası sonsuz, tahta çanta, deri çanta, kumaş çanta, objeden çanta herşey var ve tasarım olduğu için bana ben sevgilim için, annem için, kardeşim için su gün için özel bir şey istiyorum desinler yeter ki 15 gün versinler bana o zaman olmayacak bir şey yok. Çok severek ve merakla takip ettiğim Buse's Fashion Blog izleyicilerine tavsiye edecgim parçaya gelince:)) Zor bir soru:) Hepsi benim bebeğim ama weekend çanta koleksiyonumu çok seviyorum. Şimdi onları boy boy yapıyoruz bazı kadınlar "ben uzun değilim daha ufak olsun" diyor ama sonuçta bir çanta fakat içine yerleştirdiğim ışık ve aynı deri ya da kumaştan yaptığım bağ ile küçük şeylerini kolayca bulabilirler ve bir yerde toplayabilriler bir de her tarz giyimle kullanabilirler. Bir de tabii tahta çantalarım. Bunlar model model ve her biri tek, yapımı meşakkatli biraz. Göz alıcı olmak isterlerse kesinlikle tahta çantalarım :)) 

işte "Piura by Zeynep Korel" yaz tasarımları..  






"El"inizde Taj Mahal veya Mısır Piramidleri olsun ister miydiniz?

Fashion Moda

 Şehirlerin baskılarıyla yapılan veya şehirlerden ilham alınarak üretilen ürünler çok ilgimi çekiyor her zaman. Bu yüzük ve kolyeleri gördüğümde bayıldım! Ama yine keşke İstanbul içinde olsaydı dedim. 

 Düşünsenize boğaziçi köprüsünü veya o müthiş manzarayı su yüzüklerden birinde gördüğünüzü? Ben bir tıkla almış olurdum şimdiden :) Belki ileriki günlerde onuda görürüz. 

Ama şimdilik bu ilginç yüzükler üretilmiş. Paris, Taj Mahal, New York.. Hepsiyle ilgili bir detay bulabilirsiniz. 




Daha detaylı bakmak için aşağıdaki adresi inceleyebilirsiniz: 

14 Şubat 2011 Pazartesi

Bu ahizeler çok eğlenceli!

Fashion Moda




Ben bu ahizelere mest oldum sevgili okurlar! :) Ailemizin delisi Tuğçe, bize kına gecesinin sabahın da bu ahizeyle geldi. Ne oluyor dedik, şaka yapıyor zanettik... Meğer gerçekten telefonda konuşuyormuş ve bir tanede bize hediye getirmiş. Hemde en sevdiğim renk olan pembe renginde! Kaptım hemen taktım telefonuma :) Her telefona uyuyor, telefonunuzun modeli ne ise ona uyumlu kablosu kutunun içinde var. Pembe, yeşil, mavi, kırmızı hangi rengi seviyorsanız mevcut.. Hemde radyasyon yaymıyor. Biraz taşıması zor oluyor tabii ki ama iş yerinizde veya evinizde otururken daha sağlıklı olabilmeniz için bu ahizeleri kullanmanızı öneriyorum. Çok eğlenceli inanın bana :) Nerede bulurum derseniz Turkcell'de satılıyor.


Hatta bu ahizelere bir örnek olarak dün gazetede gördüğüm Nur Yerlitaş fotograflarinida eklemeden geçemeyeceğim. Açıklaması da çok hoşuma gitti :)  "Çantama göre kullanıyorum... 12 renk satın aldım. O gün hangi renk çantayla dışarı çıkıyorsam o renk ahize takıyorum. Çok eğleniyorum..."



Bu urune sahip olmak isteyen arkadaslar,Turkcell Kanyon Avm, Turkcell Capitol Avm, Turkcell Bagdat Caddesi, Turkcell Real Avm Fulya, Turkcell Flyinn Avm, Turkcell Sisli Kvk Shop, Turkcell Cevahir Avm Kvk Shop, Turkcell Bakırköy Kvk Shop, Turkcell Ankara GMK Kvk Shop, Turkcell Izmir Cankaya Kvk Shop, Istinye Park Continuum, Akmerkez Power House Magazaların da Satısta !!!

Daha fazla bilgi icin ahizelerin Turkiye distributoru olan www.aksoydisticaret.com bakabilirsiniz..