30 Haziran 2011 Perşembe

Trendyol Haftanin Blogger'i: Buse Terim

Fashion Moda

Her hafta bir bloggeri "Haftanin Bloggeri"belirleyen Trendyol ailesi, bu hafta bizleri secti. Kendileriyle cok kisa bir soylesi gerceklestirdik. Bu mini roportajima goz atmak icin sizleri Trendyol'a davet ediyorum: 

29 Haziran 2011 Çarşamba

Şirine Model olursa!

Fashion Moda

Sirinler hepimizin cocuklugunda en sevdigi cizgi filmlerden biridir. Hele sirine sari saclariyla beni hep kendine hayran birakmistir :) Harper's Bazaar dergisi Agustos sayisi icin Sirine'yi gercek bir model haline getirip Lanvin, Dolce&Gabbana gibi unlu markalari giydirerek bir moda ikonu haline getirmis! Bu arada, sirinler filmi Yaz aylarinda vizyona girecek. Ben sirinenin bu halini de cok begendim, siz ne dersiniz? :)
 Lanvin - Louis Vuitton
Dolce&Gabbana - Marc Jacobs

26 Haziran 2011 Pazar

Yeni Bakım Önerileri

Fashion Moda

 1. Selale Gül Suyu: Gül kokulu ürünleri her zaman çok sevmişimdir ama bu ürün bir başka :) Güş suyunu makyajınızı temizledikten sonra veya gün içinde sabahları uyandığınızda yüzünüze sürün, cildiniz yumuşacık oluyor. Bu arada Şelale Gül Suyu'nun markası. Ben yukarıdaki resimde gördüğünüzü kullanıyorum. Siz tabii ki başka markaları tercih edebilirsiniz.

2. Benefit Kaş Boyası: Kas boyasi makyaji tamamlayan en onemli unsurlurdan biri bence. Kendime alabilecegim guzel bir kas boyasi ararken Benefit'in "Brow zings" kas boyasini buldum. Paketin icinde yaninda tasiyabileceginiz kucuklukte bir cimbiz, iki farkli tonda boya rengi ve ufak firca bulunuyor. Cok kullanisli bir urun. Her an her yerde yaninizda tasiyabilir, kullanabilirsiniz. Siddetle tavsiye ediyorum. Sephorada satiliyor.

3. Essie "Pretty Edgy" oje:  Gunun birinde yesil oje surup, yesil yesil gezecegim aklimin ucundan gecmezdi :p taa ki Essie'nin Pretty Edgy ojesini kesfedene kadar. Asagidaki resimde ellerimde nasil durdugunu gorebilirsiniz. Yaz gelmisken farkli bir renk arayisindaysaniz bu yesil renk ozellikle yanik ellerde cok guzel duruyor. Essie.com.tr sitesinde satista ayni zamanda Sevil magazalarinda bulabilirsiniz.  



4. Johnson's Shea & Cocoa Butter Baby Oil Gel: Twitter'dan takip edenler bu haberi daha once duydular. Johson's Baby Oil'in kakaolusu cikmis. Ben Amerika'dan gelmeden once almistim henuz Turkiye'de yok, biliyorum. Gecen hafta yanmak icin surdum ve sonuc muhtesem oldu. Hem kakaolu olmasi size guzel bir koku veriyor hem de cok guclu bronzlasmanizi sagliyor. Yurtdisina gidecek olan arkadasiniz varsa en yakin zamanda siparis verin derim :)

5. MAC Lustreglass Parlatici: Ben koyu renkte ruj surmeyi pek sevmeyenlerdenim o yuzden surekli fazla renkli olmayan parlaticlar arayisindayim. MAC'in Lustreglass serisinden 4 farkli renkte parlatici aldim. Boylari yukaridaki resimde gordugunuz gibi ufak oldugu icin cantaniza cok rahat koyabiliyorsunuz. Muhtesem bir renk veriyor ve cok guzel parlatiyor. 

6.  NARS Anjelika Allik: Yaz icin favori olan urunlerimden biride NARS'in alligi. Icinde aynasi olan bu allik cok hafif bir pembelik veriyor, tam aradigim gibi.


Bu aralar kesfettigim yeni ve paylasilasi urunler bunlar oldu. Umarim onerilerim sizinde ihtiyaclarinizi giderir :)

23 Haziran 2011 Perşembe

H&M'de Versace Ruzgarı ve Ankaralılara müjde!

Fashion Moda


H&M, 2011 sonbaharında tasarım işbirliğinin, dünyanın en efsanevi moda markalarından biri olan Versace ile yapılacağını duyurdu. Kreatif Direktörü Donatella Versace tarafından H&M’e özel materyallerle tasarlanan bu  özel koleksiyon kadın, erkek ve ev için seçilmiş ürünleri içerecek. 
17 Kasım’da online mağazanın yanı sıra dünya çapında yaklaşık 300 mağazada satışa sunulacakmis. Bunun yanı sıra, Donatella Versace 19 Ocak’tan itibaren sadece H&M online mağazalarının yer aldığı ülkelere özel bir bahar koleksiyonu da tasarladı.
 “H&M ile işbirliği yapacağım ve H&M’in geniş müşteri kitlesine ulaşma fırsatını bulacağım için çok heyecanlıyım. Koleksiyon, her yerdeki H&M ve Versace hayranları için mükemmel, tipik bir Versace olacak” demiş Donatella Versace.
 Versace, Karl Lagerfeld, Stella McCartney, Comme des Garçons, Jimmy Choo ve en yakında Lanvin’den sonra, özel tasarımcı koleksiyonunda H&M ile işbirliği yapan en son marka oldu Versace. H&M için, Donatella Versace bazı klasik Versace tasarımlarını yeniden yorumlamak için arşivleri incelemiş. Kadın giyim koleksiyonunda hakimiyet, yüksek topuklar ve kostüm takıları gibi aksesuarlarla birlikte kombinlenen, süslemeli deri ve ipeksi renkli baskıları içeren, sezon ruhuna tam olarak uyan elbiselerde olacakmis. Erkek koleksiyonunda ise smokinin yanı sıra keskin kesimlere odaklanacak ve erkekler için kemerlerle aksesuarları da içerecek. H&M’in yaptığı bir tasarımcı işbirliğinde ilk kez, yastık ve yatak örtüsü gibi ev ürünleri de koleksiyonda yer alacak.
Donatella Versace, Versace for H&M koleksiyonundan bir elbiseyi de, 20 Haziran’da Milano’da gerçekleşecek Versace Erkek Defilesi’nde giydi. Elbise ile resmini aşağıda görebilirsiniz. Ben cok beğendim :)
Koleksiyonun sonucunda neler cıkacağını merakla bekliyorum. 
Bu arada Ankaralılara bir müjde veriyorum. 
H&M’in Ankara’daki ilk büyük açılışı 17 Eylül’de Cepa Alışveriş Merkezi’nde H&M’in  Ankara’daki ikinci mağaza açılışı ise 24 Eylül’de Gordion Alışveriş Merkezi’nde gerçekleşecekmis. Simdiden ajandaniza not edin derim :)

18 Haziran 2011 Cumartesi

GalataModa 2011

Fashion Moda


7-11 Haziran tarihlerinde Akaretler'de GalataModa gerceklesti. Bence yer olarak Akaretler kesinlikle cok daha dogru bir secim. Hem etrafinda alisveristen sonra bir seyler atistirabileceginiz bir cok cafe ve restaurant var hemde alanlar cok daha genis. Yanliz benim tek kritigim, ki senelerdir devam eden GalataModa icin dusundugum tek eksik buydu, kabinler! Kabinler o kadar ufak ki bir seyi denemeye kalksaniz deneyemiyorsunuz. Acikca soyluyorum almayi dusundugum bir cok seyi kabinde denemekte zorluk cekecegimi bildigimden denemedim bile.
Gormeye deger, ilginc, eglenceli bir cok tasarim vardi yine GalataModa'da..
Bu ayakkabilari gorunce aklima Sertab Erener'den Rengarenk sarkisi geldi :)
Iste en eglendigim an :) FashionFun by Limango aynasinda bir uzadik. bir kisaldik, bir sismanladik, bir zayifladik :)
Zeynep Erdogan'in gecen sene gerceklestirdigi defilesinde onu hatirlamamiza ve bazi yorumcular tarafindan elestirilmesine sebep olan "el" temasiyla dolu kiyafetleri GalataModa'da satisataydi. Kiyafetlerden cok benim ilgimi bu yaka igneleri cekti :)
Tum tasarimcilar bu gordugunuz tenteler icerisinde kendilerine ayrilmis koselerinde urunlerini sergiledi.

Biz bu elbiseleri cozemedik, yorumsuz kaldik ?!

Benim icin GalataModa'nin favorileri Ozgur Masur, Tuvana Buyukcinar, Zeynep Tosun ve Kiki Design oldu.. 
Bu arada gozume carpan bir detay Ozgur Masur'un canta tasarlamasi oldu. Gozlerim tasarimcilari ararken kendi standinin basinda durup gelenlerle tek tek ilgilenen tek isim Simay Bulbul'du. Simay Bulbul'u bir kez daha bu duyarliligi icin buradan tebrik ediyorum.
Kiki Design'in bayildigim urunleri.. Hele "O oyle bir Istanbul ki, icinde sen varsan guzel..." yazan canta benim icin GalataModa'nin en favori urunu haline geldi.

 Ve kendime aldigim yine Kiki Design'in eglenceli sac tokasi. "I'm not short I'm just Fun Size" ( Ben kisa degilim, sadece eglenceli boydayim) diyor :) Benim gibi minik boylular icin super bir secim :)
Peki ben ne giydim? Bu soruyu soracaginiza inanarak kendimi de fotografladim :) 
Pantalonum gecen aylarda Kelebek gazetesinde roportaj verdigimde giydigim leoplarli Topshop pantalonum. Bluzum American Apparel, sandaletlerim Halston, cantam ise Balenciaga.
Herseyiyle keyifli bir GalataModa gezdik. Tek dilegim seneye daha genis, daha rahat kabinlerde kiyafetler deneyebilmek :)

16 Haziran 2011 Perşembe

Christian Loboutin'in ilginç LookBook'u

Fashion Moda

Christian Louboutin yeni bir lookbook hazırlamış. Lookbook'da tanıtılan her ürün ünlü ressamların portrelerine benzetilmiş. Ortaya ilginç ve sıra dışı fotoğraflar cıkmış.
Sözu fazla uzatmadan sizi fotoğraflarla baş başa bırakıyorum..

15 Haziran 2011 Çarşamba

House of paper: Kağıthane!

Fashion Moda


Gecen hafta bir grup arkadaşımla Karaköy’deki Bej Kahve'de kahvaltı ettik. Bu aralar İstanbul'da güzel bir yerde kahvalti etmek istiyorsanız Bej Kahve'ye mutlaka gitmeniz gerek. Bugüne kadar ettiğim en guzel kahvaltıydı! Hele kağıt pastırma favorim oldu!
Daha sonra Bej Kahve'nin arka tarafında bulunan Kağıthane (house of paper) adlı kağıttan tasarımların bulunduğu yer'i gezdik. Kağıthane’nin şöyle bir sloganı var: ‘Buradaki hiçbir şeye ihtiyacın yok, ama gördüğünde hepsini isteyeceksin! Gercekten de öyle oluyor. İçeri girer girmez neye bakacağınızı şaşırıyorsunuz ve herşeyi almak istiyorsunuz. Ürünlerde daha çok İstanbul teması hakim. Ama her zevke göre bir şeyler bulmak mümkün.
Benim favori ürünlerim neler oldu?








 Bu muhteşem ürünleri almak istiyorsanız adresi: 
Her gün 08.00-19.00 arası açık olan Kağıthane (house of paper) mağazasını pazar günleri ise 10.00-16.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Bu arada internet siteleri üzerinden de alışveriş edebilirsiniz.

Kemankeş Cad.
Fransız Geçidi No. 11 Karaköy
Tel. 0212 251 71 95

14 Haziran 2011 Salı

Angelina Jolie'nin Louis Vuitton reklamı!

Fashion Moda



Angelina Jolie'nin Louis Vutton markasının yeni yüzü olacağı haberini aylar öncesinde duymuştuk. Ben doğruyu söylemek gerekirse böyle güzel bir sonuç cıkacağını hayal edememiştim. WWD gazetesinin haberine göre yüzünde hiç makyaj yokmuş ama gözlerindeki siyah far bunun dogru olmadığını kanıtladı :) Angelina Jolie'nin bu reklam için 10 milyon dolar aldığı ve ücretinin yarısınıda yardım amaçlı bağışladığı söylendi. Reklam Cambodia'da Annie Leibovitz tarafından çekilmiş. Bu arada reklamın teması Angelina Jolie'yi en doğal haliyle, yalın ayak, ve kendi kiyafetleriyle 6 sene önce satın aldığı Louis Vuitton çantasi ile çekip, markanın değerini yansıtmakmış..

 Bu fikir ve tema ile birlikte Angelina Jolie kesinlikle doğru seçim..

Sizler ne dersiniz?

12 Haziran 2011 Pazar

Thanx & Co'nun renkli dünyası!

Fashion Moda

 Thanx&Co markasi ile tanismam ben burada yokken supriz sekilde odami yenileyen Annem sayesinde oldu.. Yukarida resimde gordugunuz yastiklari ve rengarenk yatak ortumu gorunce asik oldum. Renkli giyinmeyi cok seven bir insan olarak birde moda asigi olan benim odama pek yakisti Thanx&Co'nun eglenceli urunleri. Bu fikirle yola cikarak Thanx&Co'nun Ulus'da bulunan sirin mi sirin ofislerini ziyaret ettim.
Thankx&Co'nun kuruculari Melda Aksu, Zeynep Ilicali ve Emrah Kutlar getirdikleri ürünler kadar güzel ve eğlenceliler.
Thanx&Co markasi cok yeni bir marka. Yurtdisindan farkli markalarin eglenceli urunlerini bir araya getiriyorlar. Markalarinin en onemli ozelligi ise kazanclarinin belli bir kismini yardim icin ayirmalari. Markanin ortaklarindan Melda Aksu, getirdikleri markalar arasindan en one cikan markalari olarak Bokja’yi gosteriyor. Bokja tasarimlarini Beyrut’tan ozel olarak getirdiklerini soyluyor. 
  Benim Thanx&Co’nun icinde barindirdigi markalar arasindan en cok ilgimi ceken Anthropologie markasi oldu. Anthorpologieyi eminim hepiniz bir yerlerden duymussunuzdur. Amerika’nin ozellikle genclere hitap eden ender markalarindan biri. Anthropologie sadece bir giyim markasi degil ayni zamanda aksesuar ve ev dekorasyonu konusundada cok basarili bir marka. Yukaridaki resimde gordugunuz ve benimde odamda bulunan yatak ortusu Anthropologie’den.. 




Veeee işte beni bitiren lamba! Moda ve ayakkabı delisi bir kiz için bu ayakkabılarla süslenmiş lamba nasıl bir şeydir?!


Ofisden iceri girdiğimde gözüme kestirdiğim ve “favori” belirlediğim bir çok parca oldu. Bunlardan bir tanesi yukarıdaki resimde göreceğiniz gerçek kot pantalon görünümüyle yapılmış sandalyeler oldu. Bugun bir ofisim olsa sanırım buradan alacağım ilk parçalar bu sandalyeler olurdu :)

Ve diğer favori parçalarım..


Bir daha ki New York seyahatimi bu cantayla gerceklestireceğim :p


Thanx&Co aynı zamanda bir mimarlik firmasi. Proje olarak restoran, otel, rezidans, evlerin iç giydirmelerinide yapıyorlar. Ve bizlerin en çok ilgisini çekeceği yenilik ise genç tasarımcıların ürünlerini kendi öfislerinin içinde satacak olmaları. Bu renkli dünyayı ziyaret etmek isteyenlere adresi:
Adnan Saygun Cad. 42/B, Ulus, Istanbul Tel: 0212-2797060
Bu arada beni ağırlayan ve ofisinin kapılarını açan Zeynep Ilıcalı ve Melda Aksuya teşekkür ediyorum :)
 Zeynep Ilicali - Melda Aksu