31 Temmuz 2011 Pazar

Annem'in Sofralari :)

Fashion Moda

Gecen hafta "Annem'in Mukemmel Sofralari" adi altinda  sizlere Bodrum'da bizlere her gece ozenle hazirladigi sofralari gostermistim. Gosterdiginiz ilgiden oturu hazirlanan yeni sofralari da yine sizlerle paylasiyorum. Yazimi blogda yayinladigimdan beri evde her gece hummali bir sofra hazirligi yapildi ve surekli "Buse gel cek" sesi yankilanir oldu :) Ilk resimler "Kirmizilar" temali sofradan..
Asagida gordugunuz kirmizi tuzluklar ve yukarida gordugunuz kirmizi bardaklar Pasabahce'den. Pecetelikler ise ev hediyesi.

"Yesiller"




Sapkali mumluklar ise Mudo'dan alinma. Yesil peceteler ve envai cesit diger renkte bulabileceginiz peceteler IKEA'dan.
Yukarida resimde gordugunuz gumus cicekli ve yesil mumluklar Pasabahce'den. Gumus cicekli olanlarin ayni zamanda altin renkli olanlarida var.
"Rengarenk"
Renkli masa ortusu Cukurcuma'dan.




Yukaridaki resimde gordugunuz renkli mumluklari Adress Istanbul'un icindeki Habitat magazasindan. Kukalar ise mefrusatcidan kolayca temin edilebilir. Iclerine pasabahce'den ince bardaklar konulup, istediginiz cicegi icine koyabilirsiniz.

29 Temmuz 2011 Cuma

Pastel Oje Onerilerim

Fashion Moda

 Pastel Kirmizi 37 Numara

Pastel Pembe 52 Numara  

 Pastel Murdum Rengi 40 Numara

28 Temmuz 2011 Perşembe

Buse'nin Butiğinde yeni ürünler!

Fashion Moda


2011 yılında Buse'nin Butiği full hizmet vermeye devam ediyor! :) Bugün yine yeni birbirinden güzel ve çoğu kullanılmamış ürünler geldi. Artik ne işlem yapmanız gerektiğini biliyorsunuz. Ürünleri görmek için, ve bol alışverişli günler icin sizi lafı fazla uzatmadan Buse'nin Butiğine davet ediyorum: 

22 Temmuz 2011 Cuma

Buse, Çanta'nin İçinde Ne Var?

Fashion Moda



Sizden gelen maillar üzerine çantamın içinde neler var diye bir post hazırlıyorum. Bir kızın çantasının içinde olabilecek şeylerde bende mevcut :) 

1.Cüzdan: Tabiiki her çantanın olmazsa olmazı cüzdanım :)

2.Canon Fotoğraf Makinam: Olmazsa olmaz şeylerden biri daha. Yolda, alışverişe çıktığımda veya hiç beklenmedik bir anda bir şey fotoğraflamam gerektiği zaman yanımda olması gereken en önemli şey. 

3.Guerlain Terrakota ve Fırça: Özellikle bu aralar bu sıcaklarda suratımda ne makyaj ne başka birşey kalıyor! İşte o anlarımda beni kurtaran terakotam.

4.L'Occitane El Kremi: Gün içinde ellerim kurudu mu hemen kreme ihtiyaç duyan bir insanım o yüzden bu el kremi'de size bakım tavsiyelerinde yazdığım vazgeçilmezlerimden.

5.Vivident Sakız :): Yanımda dış macunu taşımadığım için o görevi gördüğüne inandığım sakızım :)


6.Dudak Nemlendiricim: işte bu çantam bomboş olsada mutlaka yanıma alacağım şey. 3 dolara amerikadaki bir eczaneden bulduğum nemlendirici küçük bir yumurta şeklinde ve iki dudağınıza birden sürebilmenizi sağlıyor. Tadı çok güzel, çokda güzel yumuşatıyor. 

7.Güneş Gözlüğü

8.Ev ve Araba Anahtarı: tabiiki onlarsız olmaz :)

9.Dior Midnight Poison parfüm: parfümsüz bir çanta bugüne kadar hiç taşımadım. Gece ufak çantalara sığmasa bile arabada mutlaka bulunduruyorum. 

18 Temmuz 2011 Pazartesi

Mary-Kate ve Ashley Olsen'dan Çanta Koleksiyonu

Fashion Moda

Mary-Kate ve Ashley Olsen'ın kendi yarattıkları "The Row" markası Barneys New York mağazasına özel bir koleksiyon hazırladı. The Row markası her zaman beğendiğim markalar arasındaydı. Yukarıdaki resimde Mary-Kate ve Ashley'nin elinde gördüğünüz çantalar da yine bu koleksiyondaki çantalardan.
Sırt çantaları artik yeni "it" çantalar haline geldi. Bu tema ile yola çıkarak yukarıda ki resimde gördüğünüz sırt çantası şeklinde çantalar da koleksiyonda mevcut. The Row markasının giyim koleksiyonu kritikler tarafından çok begenildi. The Row markası özellikle Amerika'da gençler arasında H&M, Topshop gibi tercih edilen markaların tarzına benzetiliyor.
 Mary Kate ve Ashley'e bu koleksiyon ile ilgili ne düşündüklerini sormuşlar. nanılmaz heyecanlıyız. Çanta, seçmesi çok zor olan bir aksesuar ama bu koleksiyon çok klasik , şık, ve her sezon kullanabileceğiniz çantalardan oluşuyor" demişler. 
 Koleksiyonun her parçasini ben açıkcası çok begendim. Cantaların bolca alıcısı olacağından ve müthiş bir patlama yapacağından hiç süphem yok. Siz ne dersiniz? 

15 Temmuz 2011 Cuma

Bodrum'da neler oluyor?

Fashion Moda

10 senedir yazin olmazsa olmazi, en sevdigim yer olan Bodrum'dayim yine. Buranin buyusu gercekten cok baska. Havasi, denizi, insanlari.. Ama Bodrum'u "Bodrum" yapan en canli yeri ise tabiiki barlar sokagi. O meshur yolda yuruyup bir cok farkli hikayeye rastliyorsunuz. Iste bende gecen gunlerde ne var ne yok diye sizler icin ilginc, enteresan hatta komik farkli bir cok seyi fotografladim.
 Gozume ilk carpan "Ucuzcu" adli ucuz fiyata satilan mutfak esyalarinin satildigi yer oldu. Ne sattiklarini bu kadar net anlatabilen baska bir dukkan gordunuz mu? 'Ucuzcu" iste :)
 Michael Jackson biblolari,t-shirtleri, anahtarliklarina hemen hemen her dukkanda rastlayabilirsiniz. Yukarida gordugunuz biblo benim favorim oldu :) Daha once Nahide adli mekanin masa dekorasyonunda boyle bir bibloyla karsilasmistim ve cok hosuma gitmisti. MJ olmedi, kalbimizde yasiyor temasi Bodrum'u sarmis durumda :p
Bodrum'u saran bir baska moda ise renkli saatler. Gecen yaz ozellikle Toy Watch'in cikardigi fosforlu renkler ile renkli saatler cok moda olmustu. Bu moda hala suruyor hemde cok daha farkli renk cesitleriyle.
 Tabii ki turistlerin en cok ilgisini ceken gercegiyle yan yana koydugunuzda ayirt edilemeyecek kadar gercek yapilmis sahte canta modelleri :) Bir ornegi asagidaki resimde gordugunuz Chanel'ler. Ikinci cicekli model bize ozel uretilmis, Chanel'in boyle bir modeline hic rastlamadim :)

 Tatlilarinin lezzetiyle beni benden alan meshur Yunuslar pastanesi. Bodrum'un icine yolunuz duserse buradan bir tatli yemeden donmeyin sakin, cok sey kacirirsiniz!

Orman Perisi "Forest Ghost" Ask, Mutluluk ve Sans getiriyormus :) 
Iste yeni sezon yatak ortuleri! :) Gezerken en cok guldugum an bunlari gordugumde oldu. Versace ve D&G'nin yatak ortulerine yorum yapamiyorum, size birakiyorum :)





 Liman Koftecisinde kofte yemeden donulur mu? 


14 Temmuz 2011 Perşembe

Design of Cookie Deniz Hanim'dan yine muhtesem bir pasta!

Fashion Moda

Deniz Hanim ile gecen sene ki dogumgunumde tanismistik. Bana bir pasta hediye etmek istedigini soyledi ve beni anlatan herseyi bir hikaye seklinde anlatan muhtesem bir pasta yaratti. 
Bu dogumgunumde yani dun :) yine mukemmel guzel bir pasta hazirlamis Deniz Hanim. Gecen sene yaptigi pasta maket oldugu icin lezzetini tadamamistim. Ama bu sefer yaptigi pasta gercekten bugune kadar yedigim en lezzetli pastaydi. Muz, cikolata, vanilya sevdigim butun tatlar bir arada lezzetle yedim :) Gecen sene ki pasta odamin bas kosesinde duruyor. Bu seneki de asagida sizlerle. Deniz Hanim'a bir kez daha tesekkur ediyorum, ellerine saglik.. 

Deniz Hanim'in yaptigi pastalari ve sitesini inclemek isteyenlere blogu: 

Bu arada Nusret Steak House icin yaptigi pastaya da bayildim! 

Babam'in Ayakkabilari

Fashion Moda


Gecen hafta babamin antremanda giydigi ayakkabilari soran bir cok kisi oldu. Ayakkabilari nike.com'un internet sitesinden ozel olarak yaptirdik. "NIKE ID" adi altinda istediginiz nike ayakkabinin modelini, rengini, alt tabanini yani akliniza gelebilecek her seyini kendi zevkinize gore secip, tasarlayabiliyorsunuz. Bizde babalar gunu hediyesi olarak bir ayakkabi tasarladik. Tabii ki renk olarak sari ve kirmizi tercih ettik :) 
Ayakkabinin dil kismina ise istediginiz seyi yazdirabiliyorsunuz. Biz de babamin bas harflerini yazdirdik.


Bu sistem henuz Turkiye'de yok diye biliyorum. Zaten sadece nike.com uzerinden tasarim yapabiliyorsunuz. Tasarimin gelmesi 3 haftayi buluyor. Bence cok guzel bir hediye fikri yapabilecek olanlara oneriyorum :)