17 Ocak 2011 Pazartesi

Pelitin Sihirli Dünyasına ziyaret

Fashion Moda

Pelit senelerin pastanesi.. 1957 yılında kurulduğundan itibaren Türkiye'nin en fazla tercih edilen pastanesi olarak büyümeye devam ediyor. Pelit, benim her zaman kaçış noktam olmuştur :) Tatlı ve tuzlu kurabiyeleri, çikolataları ve o muhteşem pastalarıyla hem lezzetli hem de kaliteli olmasıyla, bu sektörde her zaman için yerini özenle koruyor. İşte bu büyülü dünyanın nereden geldiğini ve nasıl yapıldığını görmek adına, Pelit'in Türkiye'de tek olan Esenyurt' da ki  fabrikasını ziyarete gittim. Fabrikaya geldiğinizde, ilk öncelikle sizi yukarı da gördüğünüz şeker mi şeker resimler karşılıyor ve iştahınız gitgide artıyor :)


Daha sonra fabrikanın üretim yerine doğru ilerlediğinizde, çocuklar için özel  olarak hazırlanmış muhteşem bir gösteri ile karşılaşıyorsunuz. Bu resimlerde gördükleriniz müzik eşliğinde dans ediyorlar :) Aralarda çocukların ilgisini çekebilecek pasta tasarımları göze çarpıyor. Ben kendimi buraya bakmaktan alamadım. Her tarafın da ayrı karakter ve ayrı pasta tasarımları vardı.Kesinlikle çocuklar için düşünülmüş muhteşem bir fikir olmuş.
Bence Pelit, özellikle pasta tasarımı konusunda  çok başarılı bir marka. Düğün pastaları için özel olarak  ayrılmış olan yerlerinde, geçen yaz gittiğim bir düğünde kullandıkları, yonca yaprakları gibi duran ve içinden pasta çıkan özel tasarım pastayı gördüm. Bu pastaya hayran kalmamak mümkün değil... Bir anda büyüleniyorsun ve daha çok çeşit görmek istiyorsun...
 
Bu sihirli dünyada, 1700 kişi çalışıyormuş. Farkettiğim bir şey daha oldu ki, oda herkesin güleryüzle ve severek çalışmasıydı. Pelit'in İstanbul dışında sadece Ankara'da şubesi var. Ve İstanbulda ki şubelere sabah ve öğle olmak üzere hergün bu fabrikadan iki  kez sevkiyat yapılıyormuş. Çalışan herkes inanılmaz temiz ve hijyenik çalışıyordu. Bence bu unsurda Pelit'in bugünlere gelmesinde büyük bir katkıdır.. 

İşte bahsettiğim düğün pastaları kısmının tamamlanmamış maket hallerini gösteren pastaları.. İnanılmaz keyifli bir gezi oldu benim için :) Pelit'in herşeyine hayranım ama favorin neler derseniz ...
-Şanfıstıklı beyoğlu çikolatası (çok tehlikeli bayanlar benden söylemesi :)
-Ufak tatlıları özellikle muzlu olanlar
-Tuzluları
vee
-Muzlu pastası

Bu özel günde bana yardımcı olan ve bilgiler veren sevgili Özlem Hanım'a buradan teşekkürlerimi sunuyorum..

11 yorum:

  1. Bayanlar için Cennetten bir köşe burası :)Fevkalade;)

    YanıtlaSil
  2. Bu fabrikaya anaokulumuzdaki çocuklarımızla biz de gitmiştik..
    bayıla bayıla yediğim pastaların yapılışını görmek harikaydı gerçekten.
    bi de çıkarken bize verdikleri harika kocaman çikolata arajmanları ;)
    PELİT krizine giriyorum sanırım sayende ;)))

    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Sabah sabah gorduum ilk seyin bu olmasi bende bi tatli yeme istegi, hatta cikolata krizi gibi seyler uyandirdi.

    Guzel bir paylasim olmus sevgili buse, opuyorumm :)

    YanıtlaSil
  4. wow!!!great post!
    love your style
    xx
    =P

    YanıtlaSil
  5. ekpa'yı da şiddetle tavsiye ederimm

    YanıtlaSil
  6. verMerhaba Busecim,

    Aile içi doğumgünleri ve yıldönümlerinde Pelit herzaman gözü kapalı tercih ettiğimiz bir markadır.Herzaman müşteri memnuniyetini ön planda tutuyorlar ve memnun edici sonuçlar ortaya çıkarıyorlar.
    Öellikle Çikolata şırıngaları yeni ürün olarak çok güzel.
    Belki orda veya mağazalarında rastlamışsındır.Şiddetle tavsiye ederim.

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. mükemmelmiş :) ankarayada açıldı artık gitmek lazım.

    YanıtlaSil
  8. süper görünüyolarrrrr !!!
    hele o acilan türü harika !

    YanıtlaSil
  9. çok iştah kabartıcı bir yazı olmuş bu seferki yazın :)insanın bunları görünce hemen kalkıp gidesi geliyor.bu gidişle yazıyı okuyan tüm takipçiler pelit'te buluşucaz :)

    YanıtlaSil