11 Kasım 2011 Cuma

Buse'nin Makyajı

Fashion Moda


Daha önce sizlerle kullanıp memnun kaldığım makyaj malzemelerimi paylaşmıştım. Makyaj yapılırken izlemeyi çok seven bir insanım. Makyaj koltuğunda kim olursa olsun özenle her adımı takip edip kendi suratımda uygulamaya çalışırım. Bu konuda ki en büyük öğretmenim sizlere daha önce de hep önerdiğim makyözüm Şenay tabii ki. Onun bana yaptığı onlarca makyajla birlikte bende artık kendimce onun makyajına yakın bir makyaj yapıyorum. Makyajımı adım adım nasıl yaptığımı sizlerle paylaşacağım şimdi. Hem de kullandığım malzemeleri. Önce yukarıda ki resimde gördüğünüz ve makyajımda kullandığım malzemelerin listesini vereyim..

1. Lancome Renergie Lift Make-Up
Numarası: 18E900
2. Allık: NARS Anjelika
3. Rimel & Maskara: Maybelline Volume Express veya Alix Avien
4. Ruj: NARS
5. Parlatıcı: MAC Lustreglass
6. Makyaj aydınlatıcı: NARS Orgasm Illuminator
7. Kaş Boyası: Benefit
8. Pudra: Guerlain Bronzante 2 Numara
9. Göz Kalemi: NARS Siyah
10. Eye-liner: MAC Rapidblack penulimate
11. Göz altı: YSL Touche Eclat 3 Numara



Numaralandırmadığım ama resimde gördüğünüz siyah ve beyaz far ise;
*Siyah far: MAC Carbon Matte
*Beyaz far: MAC Crsytal Avalnche Veluxe Pearl

Gelelim makyajımı nasıl yaptığıma. Herşeyden önce cildimi gül suyu veya acıbadem sütüyle temizliyorum. Daha sonra yukarıda yazdığım Lancome fondöteni sürerek makyajıma başlıyorum. Kimi insan fondöten sürmeyi sevmiyor ama bence makyajı çok daha kalıcı ve dolgun kılan malzemelerden biri kesinlikle fondöten.
Fondötenden sonra öncelikle YSL göz altıyla göz altımı kapatıyorum. Daha sonra farımı sürüyorum. Bu arada far seçimim kıyafetime göre değişiyor. Bazen siyah yerine yeşil veya mavi far da kullanıyorum. Ama ağırlıklı olarak siyah far tercih ediyorum.


Far,fondöten,göz altı bittikten sonra göz kapağıma eye-liner çekiyorum. Bu arada makyajımda her zaman yaptığım şey beyaz farı parmağıma bir kere değdirip göz bitimime hafifçe sürmek. Bunu yaptığınızda gözleriniz çok daha fazla ortaya çıkıyor.
Daha sonra göz içime ve üstüne kalem çekiyorum. Yine göz üstüne kalem çıkmak gözünüzü büyüten bir başka özellik. Bunu bir kere deneyin, göz makyajınızın ne kadar farklılaştığınızı göreceksiniz.
Gözleri de tamamladıktan sonra önce Guerlain bronzon allığı özellikle yanak bölgeme sürüyorum. Ardından NARS'ın allığını yanaklara dağıtıyorum. Makyaj bitmeden önce yaptığım iki şey önce rimel sürmek daha sonra da kaşlarımı boyamak.
Ve son olarak NARS Orgasm İlluminator ile makyajımı iyice belirginleştirip rujumu sürüyorum. Aşağıda bu anlattığım şekilde yaptığım makyajlarımla farklı gecelerden resimler göreceksiniz. Tabii ki aynı malzemelerle bu makyajı yapın demiyorum ama her adımında kendi malzemelerinizle uygulayabilecek bir şeyler bulabilirsiniz diye düşünüyorum.



Umarım yazım sizler için yararlı olmuştur :)

38 yorum:

  1. kesinlikle gece gündüz siyah far kullanmalısın, ben siyah farın bu kadar yakıştığı bir kadın daha görmedim!

    4. resimdeki liner'ın duruşuna taptım.

    xo

    www.heelsaremydrugs.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. buse paylaştıkların için teşekkürler,özgüvenin için de tebrikler..

    YanıtlaSil
  3. Paylaşımın kesinlikle çok yararlı oldu, teşekkürler. Siyah Farı tüm göz kapağına mı uyguluyorsun? Aydınlatıcyı vurgulamak istediğin yerlere mı yoksa tüm yüze mı uyguluyorsun bir de

    YanıtlaSil
  4. çok şekersin makyajında çok güzel olmuşş birşey sorucam yüzün böyle ışıl ışıl nasıl oluyor acaba

    YanıtlaSil
  5. bence çok yararlı olmuş, sen de baya bir profesyonelleşmissin bu konuda, tebrikler:) ve bu kaar yalın ve içtenlikle bizimle paylaştığın postların için de teşekkürler..XOXO

    YanıtlaSil
  6. Nars'in orgasm aydinlaticisi kesinlikle benimde 1 numarali favori urunum...

    http://trendydolap.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. busecim makyajla ilgili postun çok güzel olmuş. bide cilt bakım ürünlerinde kullandığın markalarla ilgili bi post hazırlamısın yada bana burdan cevap atarmısın :)

    YanıtlaSil
  8. Biliyormusun makyajsız çok daha güzelsin makyajlıda güzelsin ama makyajsız daha ii

    YanıtlaSil
  9. gerçekten çok sevimlisin...önerilerini deniyorum ve hepsi gayet başarılı:))

    YanıtlaSil
  10. Busecigim,
    Ilk fotografini gorunce ne kadar genc ve guzelmis dedim. Keske gunluk makyaj icin bile siyah far, fondoten, bronzlastirici gibi insani oldugundan 10 yas yasli gosteren urunleri kullanmasa, su yalin guzelligini aciga cikarsa dedim. Yanlis mi dedim bilmem. :) Blog super bu arada.. Sevgiler
    Mine

    YanıtlaSil
  11. çok güzel olmuş makyajların,ama bence sana açık renk göz makyajları da çok yakışır;altın renkleri,pembe tonlarının da göz makyajında siyah kadar yer sahibi olması fena olmaz:)

    YanıtlaSil
  12. buse merhaba,
    makyaj onerileri icin tesekkurler ancak ben ablan Merve Terim in de makyajina bayılıyorum, eger biliyorsan onunda nasil makyaj yaptıgını anlatabilir misin? direkt urun bildirmene gerek yok belki ama nasıl yaptıgı super olurdu,
    tekrar tesekkurler,

    YanıtlaSil
  13. inanılmaz tatlı ve güzelsin, önerilerin için çok teşekkürler. içinin güzelliği dışına yansıyan nadir insanlardan birisin yüzündeki gülümsemen hiç eksik olmasın :)

    YanıtlaSil
  14. geçen hafta Paristeydim; seçimlerinden bazılarını not almıştım; parfüm, makyaj ürünleri vb, gerçekten çok yararlı oldu; teşekkürler.
    ÜB

    YanıtlaSil
  15. *♥ Heels Are My Drugs ♥
    cok tesekkur ederimmmm! :)

    *Bir Alışverişkoliğin İtirafları
    hayir siyah goz farini goz kapagima yari sekilde uyguluyorum, tum goz kapagina uyguladiginiz zaman bulent ersoy'un makyaji gibi duruyor :p Aydinlaticiyi yanak,alin,burun olmak uzere butun yuzume yayiyorum.

    *luzumsuzisleruzmani
    aklimda bulundurup onerilerinizi denicem :)

    YanıtlaSil
  16. merhaba buse gerçekten güsel bir paylaşım fondoten olarak mac face and body ve make up forever hakkında ne düşünüyorsun lancome ın kapatacılığı daha mı iyi acaba?

    YanıtlaSil
  17. saç kesiminizi çok beğeniyorum, hangi kuaföre gittiğinizi paylaşır mısınız???

    YanıtlaSil
  18. Buseeee yaklaşık 2 saattir blog sayfandayım,şaşı olabilirim:)Gökkuşağı gibi modanın her rengi var,harika. Tam inşallah gözlerinin bu harika makyajını anlatan ipuçları vermişsindir dedim ve karşıma çıktı:)Yüz hatların özellikle gözlerin ve çene kemiğin çok güzel. Çizim yaptığım için yüz anatomisine sanırım fazla takıntılıyım:) Bu arada güzel bir fotoğrafını çizmek isterim.

    YanıtlaSil
  19. beyaz farı parmağıma bir kere değdirip göz bitimime hafifçe sürmek.

    göz bitimi kulağa yakın olan yer mi yoksa başka bir yer mi anlamadım:) beyaz farkı ben de çok kullanırım.

    Bu arada flormar ın yeni bir maskarasını keşfettim, FLORMAR TURBO BOOST X5 MASKARA
    çok hoş kıvrımlar ve dolgunluk kazandırıyor bilginize. :)FLORMAR ULTRA EYELINER (mor) ile birlikte uygulanan mor maskara bence çok güzel.

    YanıtlaSil
  20. hayatımda bu kadar açıklayıcı net ifadeler görmedim sen bence ömürboyu çok başarılı olacaksın Buse... Seni yakından da gördüm Faruk Saraç'ın okuluna geldiğinde o zaman okulun Halka İlişkiler Sorumlusuydum çok hoştun gerçekten öğrencilere çok yararlı bilgiler werdin. Makyaj benim için çok önemli olduğu için özellikle bu yazına hayran kaldım. ve yakın ürünler kullandığım için de çok mutlu oldum. Seni takip etmeye devam:)....

    YanıtlaSil
  21. gercekten harika olmuş gece makyajların..
    http://denizindunyasii.blogspot.com
    takip ederseniz sevinirm

    YanıtlaSil
  22. bende yeni gördüm makyaj postunu:) çok tatlısın o dişlerin çok tatlı:) bu sıralar yaka kolye çok moda keçeden onun yapımına dair bir post hazırlasan aharika olur ayrıca bugün ne giydim postu yap lütfen

    YanıtlaSil
  23. Makyaj süper de, hemen hergün yapıyor musun onu merak ettim? Bir de o fondötenle nasıl yaşıyorsun, sivilce yapmaz mı, bana sanki kalıp sürmüşüm gibi gelebiliyor bazen.

    YanıtlaSil
  24. selam busecim uzun zamandır bloğunu takip ediyorum ve çok şeyler öğrendim sayende ;) dikkatimi çeken birşey oldu demişsinki " Herşeyden önce cildimi gül suyu veya acıbadem sütüyle temizliyorum " bende her sabah ve akşam gül suyu ile cildimi temzliyorum ve acibadem yağınıda çok duydum yanlız cildi çok yağlandıryormuş o yüzden cesaret edemiyorum sendede böle bişiler oluyormu??? ve bu acıbadem yağını her sabahmı sürüyorsun. birde sanırım bunun acıbadem sütü diye sütü var karar veremiyorum bu konuda bana yardımcı olursan çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  25. http://elcincomert.blogspot.com

    Özgüvenin için tebrikler!

    YanıtlaSil
  26. MAC Carbon Matte Siyah far gercekten cok güzel. göz makyajınızı özellikle begendim.

    YanıtlaSil
  27. önerdiğin lancome renergie lift fondoten dior blackout maskara guerlain teracota pudra nars aydınlatıcıyı şimdi internetten sipariş werdim umarım memnun kalıcam :)

    YanıtlaSil
  28. sema : Makyaj yaparken Kaş için pratik bir boya olduğunu bilmiyordum öğrenmiş oldum çook mutlu oldum.Her makyajda diyordum içimden ayy bi marka üretse sayende öğrenmiş oldum.

    YanıtlaSil
  29. Hos gorunuyor makyaj seni cok degistiri
    yor yasini buyuk gosterdigin fikirlerine katilmiyorum

    YanıtlaSil
  30. Buse gündüz koyu renk oje sürmekten vazgeçmelisin.French yahut past el renkler kullan.Gündüz gece objeleri kullanmak hoş bir görüntü yaratmıyor.

    YanıtlaSil
  31. busecim benim cildim cok lekeli ve kulllandıgım hicbir üründen memnun kalmadım sence hangi ürünü kullanmalıyım?

    YanıtlaSil
  32. üstteki resimde burnun nie öle duruor şaka bi yanada erkekler için moda ile ilğili bişeler de paylaşman lazım değilmi bizde bunlardan feyz alsak cewap beklicem buse saygı ve sevgilerimle VİNCENT

    YanıtlaSil
  33. makyajsiz halinde bir baska güzel :)

    YanıtlaSil
  34. mervenin yorumuna katılıyorum saç kesimin güzel ama dahası yok abartmayın lütfen ama blogun konusun da başarılısın

    YanıtlaSil
  35. İlk resim üçlüsündeki ilk resim ile son resim arasındaki tek fark gülümseme ;)

    YanıtlaSil