15 Şubat 2011 Salı

Piura by Zeynep Korel: bu çantalar muhteşem!

Fashion Moda







 
Belki soyadını duyunca bir yerlerden anımsadınız. Zeynep Korel; Berguzer Korel'in kardeşi. Ama ondan çok daha farklı bir yerde, çok daha farklı yollarda...  Zeynep Korel Piura markası ile çanta tasarımları yapıyor. O kadar eğlenceli ki tasarımları, baktıkça bakasınız ve tabiki de onu daha yakından taniyasiniz geliyor.. Şimdi yaz için yaptığı yeni koleksiyonunu herkesten önce siz Buse's Fashion Blog izleyicilerine özel ilk kez burada göreceksiniz.. Zeynep Korel ile ufak bir söyleşi gerçekleştirdik bu tasarım hayallerinin nasıl başladığı, buralara nasıl böyle geldiğini konuştuk... İşte ''Piura by Zeynep Korel'' tasarımları ve Zeynep Korel..

Buse:  Tasarım yapmaya ne zaman başladın? Neden sadece çanta? Senin gibi değişik tasarımlar yapan ve tasarımlarıyla adını duyurmak isteyen bir çok insan var. Onlara önerilerin neler?

Zeynep: 12 yıldır Amerika, Ingiltere ve Peru Lima'da yaşadım. Buraya döndükten sonra her kadın gibi bende çantalara meraklıyım ve seyahat ettiğim yerlerden aldığım çantaları çevrem çok begenirdi. Herkes "Zeynep nereden buluyorsun bunları?" ya da "Neden bu i
şe girmiyorsun cok zevkli şeyler" derlerdi çünkü ben aldığım çantaların üstünde oynar modeli degiştirirdim :) Daha sonra buraya yerleşince neden yapmayayım dedim, bir de sokakta herkeste bir sahte designer çanta çılgınlığını görünce sürüden ayrılmak isteyen, kendi tarzını yaratmış, modanın körü körüne esiri olmamış ve sahte olan herşeye dur diyen özgün kadınlar için pozitif ve eğlenceli şeyler üretmek istedim. Böylece başlamış oldum:) Ama tasarımcı ya da modacı değilim bunu da belirtmek isterim.
Sadece çanta değil aslında ev ve
çocuk line'a girmek istiyorum hatta elimde kendi tasarım parcalarımda var henüz onları sergilemedim önce çantayla baslıyayım bakalım tutacakmı beğenilecek mi dedim ama çok değişik hoş şeyler var elimde bunlarada yönelmek istiyorum. Lap top çantalar var listemde. Şimdi anneler için bez çantaları tasarlıyorum genelde bez çantaları çok sıkıcı olur, ben renkli ve yaratıcı bir şeyler yapmak istiyorum. 
Kesinlikle girişimci olsunlar. Ben şanslıydım PR şirketi ile bile anlaşmadan PR yapabildim bu işe ilk girdiğimde, şimdi ara vermiştim tekrar başladım çünkü PR herşey tadında sizin marka ve tasarımlarınızı göstermek bu işin bir parçası hemde güçlü bir parçası. Ben kendim sende dahil başından herkese bakın bu benim bu işleri yapıyorum ilgilenilirseniz burdayım diye yazdım herkesten olumlu dönüş oldu çünkü borç istemiyorum yalnızca el emeği yaptığım şeyleri göstermek paylaşmak ve para kazanmak istiyorum ve bu konuda cesur ve kararlıyım. Aslında utangaç bir yapım vardır ama bu kadar koşturduğum ve severek yaptığım bu işte neden olmasın dedim ve bu şekilde davrandım. Karsılığınıda aldım çok şükür. Girişimci olsunlar, çekinmesinler, paylaşsınlar, ve en önemlisi kullandıkları malzemede kaliteden kaçmasınlar. Biliyorum para maliyetten kısılarak kazanılır derler ama ben bunu yapamam. Ben kendime nasıl bir çanta istersem alıcımada o kalitede yaparım. Maliyetten kisamam kullandığım zimbaya kadar en güzeli olmalı, kararmamalı sonra bana müşterim 6 ay sonra gelip "bu ne böyle Zeynep hanım dediğinde ben ne derim?" Herşeyden önce ismimi koyuyorum oraya.
 
Buse: Tasarımlarını nasıl satın alabiliriz? Nerelerde görebiliriz? En sevdiğin, ve Buse's Fashion Blog izleyicilerine tavsiye edeceğin parcan hangisi? :) 

Zeynep: Tasarımlarımı www.piura.com.tr web sitemden alabilirler. Önümüzdeki hafta sonuna doğru yeni modeller ve İngilizce versiyon ekleniyor. Devamlı web sitesine bakmaları lazım çünkü model çıktıkça ekleniyor. Bunun dışında Divarese butiklerde, Building'te, La Mariquita ve Bilstore'larda bulabilirler. Ama sanırım en garantisi benim kendi web sitem. Bana yazmaları ve ne istediklerini söylemeleri yeterli. Hayal dünyası sonsuz, tahta çanta, deri çanta, kumaş çanta, objeden çanta herşey var ve tasarım olduğu için bana ben sevgilim için, annem için, kardeşim için su gün için özel bir şey istiyorum desinler yeter ki 15 gün versinler bana o zaman olmayacak bir şey yok. Çok severek ve merakla takip ettiğim Buse's Fashion Blog izleyicilerine tavsiye edecgim parçaya gelince:)) Zor bir soru:) Hepsi benim bebeğim ama weekend çanta koleksiyonumu çok seviyorum. Şimdi onları boy boy yapıyoruz bazı kadınlar "ben uzun değilim daha ufak olsun" diyor ama sonuçta bir çanta fakat içine yerleştirdiğim ışık ve aynı deri ya da kumaştan yaptığım bağ ile küçük şeylerini kolayca bulabilirler ve bir yerde toplayabilriler bir de her tarz giyimle kullanabilirler. Bir de tabii tahta çantalarım. Bunlar model model ve her biri tek, yapımı meşakkatli biraz. Göz alıcı olmak isterlerse kesinlikle tahta çantalarım :)) 

işte "Piura by Zeynep Korel" yaz tasarımları..  






14 yorum:

  1. Uuu çok başarılı, özellikle kartlardan oluşan çantaya bayıldım:)
    http://cocoshtrend.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Muhtesem cantalar
    özellikle eski yasma makine olan :)

    YanıtlaSil
  3. ıkı uc yıl önce bergüzar korel de görmustum bı tasarımını ve cok hosumaq gıttmıstı :D hepsı cok özgün ellerine sağlık http://semforever-semforever.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. tasarımlarının hepsi çok çok güzel ve kaliteli,ilk bakışta çok zor karar verdim çünkü hepsi birbirinden neşeli ve huzurlu çantalar diye düşündüm. 2 tane weekend tarzı çantasını satın aldım, 1 tanesine benim istediğim şekilde bazı ilaveler yapıldı, inanın çantalar elime geçtiğinde çok daha fazla beğendim.kumaşların kalitesi, renklerin canlılığı , kullanabilirliği çok güzel .Sahte marka çanta kullanmak yerine böyle tarz çantaları kullanmayı tercih ediyorum her zaman, bu sebeple de piura by zeynep korel bana çok hitap etti.Umarım Zeynep Hanım bu işi daha da geliştirir. Başarılarının devamını diliyorum.Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. çantaların hepsi harika, bir kaç ay önce , divarese mağazasından 1 tane aldım, gerçekten kaliteli ve tarz bir çanta , keyifle kullanıyorum.

    YanıtlaSil
  6. Bu cantalar muhtesem gercekten,
    daha nicelerini merakla bekliyorum,
    Piura yi duyanlar duymayanlara söylesin!Bu arada piura sitesi de harika, fikri mahsul yapmış,
    onların sitelerine de bi bakın derim, çok şeker:)))
    www.fikrimahsul.com

    YanıtlaSil
  7. sanırım bitmeyen şarkı dizisinde bergüzar korel'in kullandığı bazı çantalar piura marka, sitesine girip baktığımda gördüm , zaten bergüzar hanım'ın kardeşi olduğunu öğrenince de bu fikrim kesinleşti, ben çantalara bayıldım:)zeynep hanım bu çantalara ruhunu da yansıtmış bence, başarılarının devamını diliyorum, ilk fırsatta 1 tane almayı düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  8. hepsi birbirinden güzel ve şirin, cıvıl cıvıl , insanın içi açılıyor , herkes piura ya bir girip bakmalı:)

    YanıtlaSil
  9. I liked all of the bags from PIURA.There are many people here in Greece that they have bought PIURA bags and they are satisfied from them.

    I will definately shop from the new ones!!

    YanıtlaSil
  10. Buse selam !
    Cantalar gercekten cok basarili!
    Bende Londra`da LCF da Handbag Design okudum ve akabinde `one piece,by hand- ozzy bag` adi altinda kendi makinamla sirin cantalar yapmaya ve satmaya basladim....
    Tiklamak istersen : www.ozzybag.co.uk

    Umarim begenirsin,
    Sevgiler ! X

    YanıtlaSil
  11. modeller cok yaratıcı ve çok güzel, ben 1 tane almıstım, butun arkadaslarım nereden aldigimi sordu. Cok ozgun bir tasarım.

    YanıtlaSil
  12. iskambil kağıtlı çanta müthiş harika fevkalade cooook bayıldııım onu istiyorummmmm o benim olamaz mı :))? çok güzelll

    YanıtlaSil
  13. Buse bu çantalardan satın alabilir miyiz?bana gönderir misin?coook istiyoruuuum

    YanıtlaSil
  14. CantalarIn hepsi birbirinden Harika...BayIldIm...Herkezin bildigi türden olmamasI ayrI bir renk katmIs cantalara...ZamanIm oldugunda mutlaka ...Birkac tanesi ile daha yakIndan ilgilenmeyi düsünüyorum...Zeynep hanImIda ayrIca tebrik ederim...bu degisik ve cIlgIn fikirlerinden dolayI... Kendisine BasarIlarInIn devamInI diliyorum...

    YanıtlaSil