30 Mart 2012 Cuma

Kâğıttan yaratılmış bir Hayal Dünyası!

Fashion Moda

Kağıttan moda yaratmak isteyen bir bayanla tanıştım. İçindeki kağıt dünyayı bizlere sunmak için kullandığı materyalleri görünce, daldığım hayal dünyasını hemen size anlatmak istedim. Kişiye özel, mekanlara özel, günlere özel tasarımlar yapıyor kağıtları kullanarak. Sahaflardan dergiler, eski kitaplar topluyor Deniz. Bazen bir sırt çantası alıp bayırlara, ormanlara vuruyor kendisini. Doğal lifler, kozalaklar topluyor. Gazete kağıtları, eski pullar, yeni ve eski dergiler kısacası içinde kağıt olan her şey Deniz’ in dostu. Topladığı her parçayı objelerin üzerine kendi bulduğu ve sır gibi sakladığı bir teknikle uygulayıp, kağıtları konuşturuyor adeta.


Objeleri kağıtlarla kaplayıp yeni karakterler katıyor eşyalara. Eski radyoları, valizleri, gramofonları, telefonları alıp alıp kağıtlara bürüyor. Ham ağaç tabureler, sandalyeler, sehpalar hep onun kağıtları ile buluşup yeni bir dünya yaratıyorlar. ‘’Herkesin evinde kağıttan bir eşya olsun istiyorum’’ diyor Deniz.


Sınır tanımayan bir tez canlılığı ve içimi serinleten bir hayal gücü var. Örneğin kişiye özel tasarımlar yapıyor. Özel günler için mesajlı hediyelerden tutun da tasarım kartlara kadar uzanan geniş bir yelpazesi var. Düğünler için vintage aksesuarlar, masa süsleri, düğün süslemeleri bile Deniz’in elinden kurtulamamış. Baby shower tasarımları bile hayal gücünden kaçmamış. Mesajlı not defterleri, küçük şirin yaka iğneleri, taçlar, kolyeler, kutular, konsept ve hikayesi olan hediyeler, hatta duvar süslemeleri bile kağıt dünyasının bir parçası olmuş.



Cesur adımları var. PARK BRAVO için aksesuar koleksiyonu tasarlamış. Ama tabiî ki bu da ona yetmemiş ve mağazadan çıkıp vitrinlere bulaşmış. HOTİÇ için vitrin aksesuar ve süslemeleri dizayn etmiş.



Aklınıza kendi dünyanıza özgü bir istek geldiği takdirde Deniz’i aramaktan sakın çekinmeyin çünkü marjinal ve fikirsel teklifler aldığında da düşünmeden kabul ediyor. İskender Paydaş’a hazırladığı tablo baştan sona İskender Paydaş’ın müzik kariyerinin kağıttan bir anatomisi gibi. Albüm kapağında bile kullanmış. Vogue Fashion's Night out‘ da Vogue ile ortak bir işe imza atmış. Vogue dergi kağıtlarını kullanarak tasarladığı ürünlerin tamamı yok satmış ve geliri bir vakfa bağışlanmış.


Adress istanbul’da, Çeşme Marina’da sergilere katılıyor. Bebek festivalinin 2 senedir olmazsa olmazı haline gelmiş. Dank, Galata Building, Adress İstanbul, Pop Art/Akmerkez, Galata lunapark kağıtlar kraliçesinin satış noktaları..



Benim için tasarladığı özel manken, hayalimde kurguladığımın kâğıttan bir yansıması. Çok güzel olmamış mı? :)


Deniz ve benim içimize sığmayan enerjimiz bir araya gelince böyle keyifli iki insan çıkıverdi ortaya. Bana yaptığı şeye olan heyecanımı o kadar gizleyemedim ki gördüğüm andan itibaren yüzümdeki gülümsemeyi bir an olsun eksik etmedim :)



Deniz ile ilgili daha fazla bilgi almak isteyenler Facebook sayfasına göz atabilir, ya da şu anda yapım aşamasında olan kendi web sitesinden daha detaylı şekilde inceleyebilirler. Her türlü siparişleriniz için de Deniz Doğruyol'a 0532 340 96 34 numaradan ulaşabilirsiniz..

13 yorum:

  1. O kadar samimi bi post olmus ki resmen fotograflara bakarken yuzumun guldugunu farkettim:)) Enerjini aldııııım ofiste tam gaz devam! :))
    Deniz'in yaptigi isleri gorunce aklıma Peter Clark ile ilgiliğ yaptigim post geldi, belki Deniz'in ve yaptigi isleri begenenlere fikir verebilir:)



    http://chicthem.blogspot.com/2012/01/kolaj-ve-otesi-peter-clark.html

    YanıtlaSil
  2. Kağıtlar dile gelmiş ne de güzel anlatımlar yapıyorlar bakıldığında:)yaratıcılıkta sınır yoktur diye boşuna denmiyor ;)

    YanıtlaSil
  3. süper birşeymiş busecim çok yaratıcı fikirler gerçekten bayıldım..

    http://bensukaya.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. WOW!!!! Amazing... this is a good inspiring post! I love the paper work, I have been reading this article about this also in Indonesia, they are called the Papermoon Puppet Theater (www.papermoonpuppet.com) and I think its AMAZINGGGG!!!!! Love this post, and eh..... you're looking PRETTY too....
    http://sepatuholig.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. çok güzel hepsi hele hele kağıt ile kaplanmış piyanoya bayıldım benim olmalı bence o :)) buarada birbirinize ne kadar benzediğinizi sizde farkettiniz mi?? kardeş gibisiniz :))

    YanıtlaSil
  6. BUSECİM BUNLAR SÜPER OLMUŞ SENİN MANKENDE YAKIO:))

    YanıtlaSil
  7. çok eğlenceli olmuş:) süpersin. Kolyen çok şık bayıldım. markasını yazabilir misin lütfen?

    YanıtlaSil
  8. çok eğlenceli tek kelimeyle

    YanıtlaSil
  9. great post and very cool idea!

    XXX,

    wiebkembg.blogspot.com

    YanıtlaSil
  10. Çok başarılı valla tebrik ederim harika gözüküyo hepsi :)

    http://amareteipsum.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  11. buseciim süper olmuş mankenin :)

    YanıtlaSil
  12. bayıldım dıyebılırım. hatta vogue yazan kolyeden ben bıle yapmayı dusnuyorum suan cok yratıcı ve hos:)

    YanıtlaSil
  13. hepsi de şahane ama en çok kağıttan mankene beyıldım...

    en ucuzu nerede.blogspot.com

    gaiptendizeler.bogspot.com

    YanıtlaSil