1 Kasım 2010 Pazartesi

Cadılar Bayramı 2010

Fashion Moda

Ve bir Cadılar Bayramı daha, her geçen sene artan izdihamı, çılgınlıkları, aylar öncesinden başlayan hazırlıklarıyla sona erdi. En azından burada inanılmaz büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Inanamayacağınız kadar büyük bir hazırlık yapılıyor hem de en az iki ay öncesinden. Herkes vitrinlerini değiştiriyor, satacağı kıyafetleri cadılar bayramına göre ayarlıyor ve bir çok farklı parti düzenleniyor. Yani sokaklar tam anlamıyla bir festival alanına dönüşüyor. Burada her sene gelenekselleşmiş olarak yapılan "Halloween Parade" var. Halloween Parade, belirli bir lokasyondan başlayıp, belirli bir yerde biten bir çeşit yürüyüş. Yürüyüşün içinde milyonlarca insan ve onlarca farklı gösteri yapılıyor. Öğle saatlerinden itibaren yollar kapatılıyor, hayat duruyor. Bizde üç arkadaş kiyafetlerimizi giyip bu yürüyüşün arasına katılmaya karar verdik. Ama ne kadar zorlandık size anlatamam, herkes birbirini itekliyor, kimse yürüyemiyor, bazı yollardan arabalar geçemiyor. Açıkçası tam bir izdiham vardı. Ama öyle görüntüler vardı ki bu halde bile olsa, orada olmaya değdi. Simdi sizi bu yürüyüşte yakaladığım ilginç kostümler, arkadaşlarımın beğendiğim kostümleri ve büründükleri karakterlerin hikayesiyle baş başa bırakıyorum. 












 Peki sokaklarda gezinirken fark ettiğim ve bu cadılar bayramının EN’leri diyebileceklerim nelerdi? 
En çok giyilen kostümler: Lady Gaga, Michael Jackson, Süper Mario, Avatar
En çok kullanılmış malzemeler: Kirpik, renkli peruklar, yapma kan ve renkli boyalar
En tatlı detay: Bebekler ve onlara giydirilen kostümler
En orijinal fikir: Ketçap ve Hardal, Tuz ve Karabiber olmak 
Benim en cok görmeyi beklediğim şey, benim gibi moda severlerin farklı tasarımcıları taklit etmeleriydi. Gittiğim hiç bir kostüm mağazasında buna rastlamadım ama moda için bir cadılar bayramı yapılsaydı eminim çok güzel şeyler ortaya çıkardı.
Yine kreatifliğine hayran kaldığım ve blog ailesine yeni katılmış arkadaşım Derya Sensoy'da bu cadılar bayramına damgasını vuran isimlerdendi. Her cadılar bayramında Derya ve Ferhan müthiş bir hazırlık yaparlar, evlerinde kuş sütü eksik olmaz, her sene de farklı kostümleriyle karşımıza çıkarlar. Bu sene aslında Derya'nın cupcake olmasını beklerken karşıma Bridget Bardot olarak çıktı. Aslında iyiki öyle çıkmış çünkü olduğundan çok daha güzel olmuş. Ferhan Sophia Loren arkadaşları Zeynep ise Audrey Hepburn oldu.. işte 60'lardan kopmuş gelmiş üç güzel :) Bu arada Derya'nın bloguyla hala tanışmadıysanız sizi şöyle alalım: http://deryasensoy.blogspot.com/


Sizin favoriniz kimler oldu, siz cadılar bayramında birileri oldunuz mu? Bekliyorum yorumlarınızı :)

6 yorum:

  1. Hepsi birbirinden yaratıcı ve güzel,gitmiş görmüş kadar oldum sayenizde...Bu arada bebekleri niye fotoğraflamadığınızı merak ettim özel bir hassasiyetleri mi var bu konuda???

    YanıtlaSil
  2. *YENI GELIN
    aslinda cektim ama biraz flu ciktilar o yuzden koymak istemedim :)

    YanıtlaSil
  3. eee ben senin kostümünü göremedim :))

    YanıtlaSil
  4. buse kendi kıyafetimide koydum yazmışsın en baştaki yazıda biz sen ne giydin çok merak ettik lütfen kendini koy merakla bekliyoruzzzzzzz :)

    YanıtlaSil
  5. Ferhan tek kelimeyle müthiş görünüyor basından gördüğüm kadarıylada kendisi zaten çok güzel biri =)

    YanıtlaSil