12 Kasım 2010 Cuma

Bayramda rotasını New York'a çevirenlere, ufak bir rehber..

Fashion Moda

Hazır bayram yaklaşırken, çoğu tatilciler rotasını New York'a çevirmişken ve ben burada 4 senedir yasamışken nereye gitmeli, hangi mağazaları gezmeli, nelerden kaçınmalı ufak bir rehber hazırlamak istedim. Ama bu yazım sadece bayramda gelenler için değil, daha sonra gelmek isteyenler, burada ne var ne yok merak eden herkes için aslında. Bayram sadece sebep oldu bana :) Bu şehirde yaşamayı o kadar seviyorum ki bu yazı bugüne kadar yazdığım en keyifli yazılardan biri oldu. Once ne yemeli kısmıyla başlıyorum. 



*Pop Burger: Fifth Avenue'da alışveriş yaparken ne yesem diye düşündüğünüzde size en lezzetli cevabı sağlayabilecek yer. Burası çok meşhur, özelliği ise minicik burgerleri olması. Patatesi de bir o kadar lezzetli :) Pop Burger yerken çalan müzik, ve duvardaki Andy Warhol resimleride lezzetinize lezzet katıyor.
(Adres: 58th street between fifth and sixt avenue )

*Shake'n Shack: Pop Burger'in baş rakibi diyebiliriz :) Biz arkadaş grubumuzla hem Pop Burger'i, hem Shake'n Shack'i çok kez denedik ve karar verdik ki, Shake'n Shack çok daha lezzetli. Ama bu sizin damak zekvinize kalmış tabii ki. Pop Burgerciler ve Shake'n Shakeciler diye ülke ikiye bölünmüş durumda :) Burada da yiyeceğiniz hamburger. Bir parkın içinde kurdukları yer ile öyle çok sükse yarattılar ki neredeyse 4 sokak sonuna kadar kuyrukta bekliyor insanlar, kar kış demeden..
(Adres: 23rd street and Park avenue)



*Magnolia Bakery: Işte benim en büyük belalım :) Bu pastahanenin kokusu sokağa taşıyor inanın bana. Her girdiğimde aynı kuyruk ve kalabalıkla karşılaşıyorum. Cupcakeler'i ve pastaları sayesinde bu şehirdeki en vazgeçilmez yer haline geldi. Yani kısaca burası Londra'nin Laduree'si gibi :) Ama benim favorim "Banana Pudding". Bir kutuyu bir oturuşta yiyen, buradan 9 kutu alıp uçakta dolaba koydurup götüren, bütün malzemelerini alıp İstanbul'daki evinde deneyen arkadaşlarım var, siz anlayın bu ne menem bir tatlı :) Özellikle muz ve bisküvi seviyorsanız, bir kere tattınız mi, bir daha vazgecemiyorsunuz. 
(Adres: 49th street and 6th avenue)

*Baked by Melissa Cupcakeler: Bir tehlike daha :) Soho'da sokak arasında ufacık bir yerde duruyor. Cupcakeler'in özelliği minyatür olmaları. Evet, yanlış okumadınız, minyatür. Yukarıdaki resimde de göreceğiniz gibi cupcakeler minicik. Tabi o miniklige kanıp 6'sar tane alıp çıkıyorsunuz :) Bir sürü farklı çeşidi var ama yemeden sakin dönmeyin. Benim favorilerim S'Mores, Cookies'n Cream, ve Peanut Butter.. 
(Adres: Broadway and Prince)



*Sokak Satıcıları: Sokak satıcıları genelde Arap oluyor ve bir anda Fifth Avenue'da alışveriş yaparken Arapça ezgilerle şarkılar duyuyorsunuz :) Bu satıcılar adım başı her sokakta karşınıza çıkabiliyor. İyisini buldunuz mu çok sanlisiniz, çünkü hotdoglari çok lezzetli. Bir de soğuk kış aylarında çıkardıkları kestaneler, tabii ki bizim kestanelerimiz kadar güzel olmuyor ama özellikle bizim gibi kestane severlerin hevesini almaya yetiyor. Bir de kızarmış tatli fıstık yapıyorlar, ben çok sevmiyorum ama buraya gelen herkes onları da çok severek dönüyor. 

*PinkBerry Yoğurt: Yoğurt seviyor musunuz? Işte yemeden gecmemeniz gereken bir başka adres! PinkBerry istediğiniz meyveler ve malzemelerle size süper bir yoğurt zevki yaşatıyor. İster vanilyali, ister karpuzlu yoğurt seçin, sizin zevkiniz nasılsa öyle yapıyorlar. 



*Max Brenner Çikolata: Burası gerçekten bir cennet! Çikolata fondueleri anlatamayacağım kadar güzel. Benim favorim çikolatali pizza :) Bildiğiniz pizza ama çikolatalı :) Bir de çikolata şırıngası var. Şırınga içinde sıcak çikolatayla geliyor, ağzınıza damlatiyorsunuz :) Çok çılgın değil mi? 
(Adres: 13th street and Broadway)


*Cafe Habana : Buradaki mısır başka hiç bir yerde yok! Genelde hiç yer bulunamayan ama ayakta da yenebilecek küçük bir Meksika resturanti. Meşhur olanı ise kızarmış Cafe Habana mısırı. Üstünde mayonez, parmesan ve acı biber tozu bulunan bu mısır çok ama çok lezzetli. (Adres: Elizabeth and Prince)



Nerelerde alışveriş etmeli? 
1. East ve West Village'daki vintage dükkânlarda, 
2. Tabii ki bir gün Soho, bir gün Fifth Avenue'da :) 
3. Geldiğiniz tarihe indirim denk geliyor mu diye bakın mutlaka, buradaki indirimler muhteşem!
4. Antique Garaj (25th street and 6th avenue) ziyaret edilmeli, o muhteşem vintage takılara bakılmalı. Sadece haftasonları açık oluyor kaçırmayın

5. Bir kiliseden gece klübüne, sonra alışveriş merkezine çevrilen Limelight Marketplace'a gidip kendinizi kaybetmeli, 
6. Güzel aksesuarlar bulmak istiyorsanız Henri Bendel'e (56th street and Fifth Avenue ) göz atmalı, 
7. Abercrombie'den alışveriş yapmak istiyorsanız hafta içinde bir zamanı tercih etmeli, yoksa iceri girmek icin kuyruk sokak sonuna kadar oluyor benden söylemesi! 
8. Dylan's Candy Bar'a gidip Ralph Lauren'in kızının açtığı bu yerdeki şeker cennetini ziyaret etmeli,
9. Rockefeller Center'da buz pateni yapmalı,
10. Saks Fifth Avenue (50th street and Fifth Avenue ) ayakkabı katında kendinizi kaybetmeli, Loboutinler'i görünce gözler açılmalı :)







Hangi restaurantlara gitmeli?
1. İtalyan: Serafina
2. Türk: Turkish Kitchen, Pera, Antik Garaj, canınız tatlı ve kahvaltı çekerse Güllüoğlu :)
3. Paella, Tapas, Sungria severler: Boqueria

4. Sushi: Morimoto, Megu, Buddhakan, Bond St. (Favorim!, etli sushi yapıyorlar)
5. Pizza: Newyork'un en iyi pizzası iddia ediyorum! Waldys Pizza yemeden dönmeyin sakin! 
6. Mexican: Dos Caminos

Şimdiden gelecek olanlara ve gelmeyi düşünenlere bol alışverişler diliyor, afiyet olsun diyorum :) Herhangi başka bir sorunuz olursa buse_terim@hotmail.com'dan her zaman cevaplamaya hazırım. Inşallah biraz da olsa yardımcı olabilmisimdir :)


Bu arada ufak notlarım var size :)
1. Bugün Laduree açılıyor. Benim gibi sabırsızlıkla bekleyenlere duyurulur :)
2. Trendyol Blog Ödülleri'ne hala oy vermediyseniz Buse's Fashion Blog oylarınızı bekliyor :) Aşağıdaki linke tıklayıp, beğeniye göre azalan
ı seçmeniz yeterli, 2.sıradayım :)
http://www.trendus.com/blog-odulleri-2010-yarismacilar
3.
Trendyol, "STİL SENSİN!" yarışması başladı. Arzu objeniz ile birlikte kendi fotoğrafınızı trendyol.com'a yükleyip, Vogue Turkiye ocak sayısında yer alma şansını elde ediyorsunuz. Ayrıca Trendyol'un vereceği 1000 TL'lik hediye cekinide kazananlardan biri olabilirsiniz, bu fırsatı kaçırmayın derim!   

16 yorum:

  1. merhaba :) cok guzel bir rehber olmus, ozellikle yemek rotalari! Pinkberry nin hastasiyim, muhtesem yogurt ve toppingler! New York ta da oldugunu bilmiyodum, blogunu keyifle takipteyim. San Diegodan sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Buse ilgiyle takip etmekteyim blogunu ve her defasinda oy veriyordum tekrar tekrar -aynı ip adrsinden kabul goruyor mu bilemeden tabiki- ama mahkeme kararıyla Tr de engellenmis durumda, 1 haftadir yanlis hatirlamiyorsam... Yani artik oy verilemiyor Tr den.
    Sevgiler...
    Su...

    YanıtlaSil
  3. Süper bir yazı olmuş bu..Yalnız şu muzlu tatlının tarifi sende varsa bana yazarmısın?acayip merak ettim:)

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar Buse Hanım ,

    Blogunuzu ilgi ve merakla takip ediyorum.Sizin gibi trend takipçisi olmak günümüzde en önemli kavramlardan biri.
    Sizin sayeniz de bizler de kendimizi güncelliyoruz ve daha kolay öğreniyoruz.
    Bugünkü konunuzda Max Brenner başlığı altında yer alan Çikolata şırıngasını görünce paylaşmak istedim.Benim deli gibi çikolata meraklısı 2 çocuğum olduğu için devamlı biz de takipteyiz =)Ve sene başında PELİT'te satılan Çikolata şırıngalarını keşfettik.Üstelik rengarenk ve sevimli etiketi halde.Benim afacanlar severek ve eğlenerek yiyorlar.
    Çikolata çılgınlarının denemesini tavsiye ederim.

    Sevgilerimle

    İpek

    YanıtlaSil
  5. PinkBerry'e bayıldım..Bende yurt dışında yaşıyorum burdada bir benzeri vardı o yoğurtçunun tadı muhteşemdi..
    Max Brennar'da tam çikolata tutkunlarına göre, içerisi mis gibi çikolata kokuyor..
    Süper bi dosya olmuş Buse, bir dahaki NY ziyaretimde restaurant'ları mutlaka deniyeceğim.
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Harikasin Buse!! cok tesekkurler

    YanıtlaSil
  7. Black friday icin onerilerin nedir? Bu sene new york black friday cilginligna dahil olmayi dusunuyoruz fakat nerden baslasak bilemedik.. Senin preferred black friday rotan nedir acaba?

    YanıtlaSil
  8. cnm hani makyaj rehberi valla sırf kozmetik için New Yorka giderim:)

    YanıtlaSil
  9. cok sagol busecim bu postunu cok sevdimmm!!

    YanıtlaSil
  10. Super bende dun buna benzerbir post daha buldum bir blogcu arkadasin blogunda, bu da ustune iyi oldu.Thanksgiving icin gidemiyoruz ama ocak basi gibi orda olucaz insallah.Sanirim burda da indirimler hep ocak -subatta tavana vuruyormus.
    Abercrombie orda daha mi indirime giriyorda o kadar sira olusuyor anlamadim.
    Bir sorum var:)
    Coach cantalari en uygun alabilecegim yer neresi orda ?
    Internette http://www.coach-outlets-cheap.com/ bu sitede oldukca uygun ama gercek mi bilemiyorum.Tesekkurler simdiden;)

    YanıtlaSil
  11. *Turkan
    tesekkur ederimm :) Evet, bende bayiliyorum pinkberry'e kesinlikle bagimlilik yaratiyor bir yerden sonra :) San Diegoyu cok merak ediyorum bende!

    *Adsiz
    Oyle mi? bu haberi bilmiyordum, simdi sizden duyuyorum.. Tuh, uzuldum.. Olsun bugune kadar verdikleriniz yeter cok tesekkurler :)

    *debedil@gmail.com
    Cok tesekkur ederim :) Muzlu tatlinin tarifini "Magnolia Banana Pudding Recipe" yazarsaniz google'a orada bulabilirsiniz.

    *ipek
    ipek hanim cok tesekkurler oncelikle soyledikleriniz icin, cok mutlu ettiniz beni. Pelit zaten hayran oldugum bir yerdi bu haberinizle hayranligim bir kat daha artti en kisa zamanda onuda deneyecegim :)

    *Adsiz
    bencede max brenner ve pinkberry muhtesem bir ikililer :)

    *Adsiz
    makyaj hic uzmanligim degil zaten new york deyince makyaj da akla gelen son sey :) ama nereye gidelim derseniz zaten en cok alsiveris yapilan yer sephora..

    *Hande
    rica ederim, insallah faydalanabilirsiniz bir yardimim dokunur :)

    *nihalasli
    evet burada bu aralar indirimler her yerde, her marka sample salelar duzenliyor. Hayir, abercrombie'de indirim olsada olmasada o kuyruk her zaman baki :) bu sitedekiler gercek degil bence, cok belli sahte olduklari. E-Bay'e bakmanizi oneriririm orada cok daha fazla cesit var.

    YanıtlaSil
  12. Laduree Bebek, başka bir aksilik olmazsa 24 Kasım 2010 Çarşamba günü açılacak. Herkesi mutlaka bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
  13. Max Brenner ile benim tanışmam Melbourne - Avustralya'da oldu ve gerçekten de bir kere müdavimi oldu mu bu mekanın insan kolay kolay kurtulmanın imkanı yok. Benim denediğim shakeler, çikolatalı sufle ve çikolatalı fondü tek kelimeyle on numaraydı :)
    İstanbul'a gelse fena mı olur yani. Bakın artık Ladureemiz de oldu :D

    YanıtlaSil
  14. San Diego bol gunesli, huzurlu eglenceli :)
    gormeye gelirsen zevkle rehberlik ederim...

    YanıtlaSil
  15. Buse Hanım Merhaba,

    Pinkberry'yi sevdiğinizi öğrenmek bizi çok mutlu etti :)

    Pinkberry Türkiye olarak ilk mağazamızı, 15 Temmuz 2011'de Cevahir Meydan'da açıyoruz.

    Sizi de mağazamızda ağırlamaktan mutluluk duyarız.

    Saygılarımızla,

    Pinkberry Türkiye
    www.twitter.com/PinkberryTR

    YanıtlaSil
  16. Selam Buse! Tavsiyelerin cok hos ve dteayli. Ladurée'nin Londra bazli olmadigini ayrica belirtmek istedim :)

    YanıtlaSil