4 Ocak 2011 Salı

Buse’nin 2011 Önerileri

Fashion Moda




Biliyorum yazılarımın hızı azaldı ve artık her gün yeni yazı koyamıyorum çünkü inanın çok ama çok büyük bir koşuşturma içerisindeyiz bırakın yeni yazılar üretmeyi bazen bilgisayarıma bile bakmaya vakit bulamıyorum. O yüzden Şubat ayına kadar beni biraz mazur görmenizi rica ediyorum..
Ama şu sıralar fark ettiğim ve sizleri bilgilendirmek istediğim yeni keşiflerim ve yeni haberlerimi 2011’in ilk günlerine girmişken sizlerle paylaşmak istedim. Yemekten müziğe, filmden alışverişe Buse’s Fashion Blog 2011’de sizlere neler öneriyor?

  • Gidilmesi gereken harika bir lezzet: NusrET Steak House. Kiminiz onu Günaydın Et Lokantasından tanır belki. Nusret usta kendi yerini açmış ve süper Avrupai, müthiş lezzetli bir yer olmuş. "Amerika’da çalıştığım steakhouse’ların dışında da New York’ta çok restoran gezdim. Hepsinin ambiyansını yerinde gördüm. Fotoğraflarını çektim. Oradaki steakhouse’ların çoğu açık mutfak kullanıyor. Biz de öyle yaptık. Büyük tahta masalar, büyük avizeler, masalarda taze çiçeklerle dekore etmişlerdi mekanlarını. Onlardan yola çıkarak benzerlerini bulduk ve Nusr-Et’i ona göre dekore ettik.” 
    Diyor Nusret ve bu yorumuna bende katılıyorum, o kadar New York’taki steak houseları andıran bir dekorasyonu vardı ki bunu sizde gittiğinizde fark edeceksiniz. Yediğim yemeğin tadı damağımda kaldı o günden beri kendimi ‘hadi Nusrete gidelim’ derken buluyorum :)  Sizde eğer henüz Nusret’i keşfetmediyseniz, elinizi çabuk tutun derim.. 
    Adres: Etiler Camlik Ihsan Aksoy Sokak No:6 Etiler/Istanbul 
    Telefon: 0212-265-30-37
  •   Yeni başlayan indirimler: Twitter üzerinden de duyurduğum yeni ve heyecanlı indirimler başladı. Park Bravo, Nine West, Zara ve Massimo Dutti dün indirime girdi. Henüz bakma şansım olmadı ama bu hafta içi özellikle Zara’ya göz atmak istiyorum. 
  •  Bu hafta ve Subatta gösterime girecek iki yeni Türk filmi: Aşk Tesadüfleri Sever ve Eyvah Eyvah 2. Eyvah Eyvahın galasında orada olacağım ve Cuma günü film vizyona girmeden size buradan izlenimlerimi aktaracağım. Aşk Tesadüfleri Sever ise güçlü kadrosu ve muhteşem fragmanı ile beni şimdiden büyüledi. 
  •  Dinlenmesi gereken şarkılarla dolu iki albüm: ENBE orkestrasının yeni çıkardığı “Kalbim” ve Sıla’nın “Konuşamadığımız Şeyler Var” albümü bence 2010 yılının son günlerinde piyasaya çıkarak 2011’in en başarılı şarkıları ile dolu iki albümü oldu. Özellikle Sıla’nın cdsindeki her bir şarkı birbirinden güzel, benim favorim Kafa şarkısı. Her ikisini de dinlemediyseniz tavsiye ediyorum.
  •  Happily Ever After’ın Banana Puding’i: New York Rehberimde daha önce yazdığım Magnolia Pastanesinin meşhur “Banana Puding”inin aynısı olmasa da benzerini Happily Ever After Bebekte bulabilirsiniz. Ben İstanbul’da başka bir yerde henüz böyle güzel yapanına rastlamadım, bu tatlının insana neler çektirdiğini anlamak istiyorsanız hafta sonu yapacaklarınız arasına mutlaka bu önerimi de ekleyin.
  • Hala almadıysanız CMYLMZ’ın Soru-Cevap DVD’si: Cem Yılmaz bugüne kadar ne yaptı da gülmedik değil mi? :) İşte bu mantıktan yola çıkarak bende yeni çıkardığı Soru-Cevap DVD’sini alıp izledim ve bir kez daha hayran kaldım. Cem Yılmaz gittiği Üniversite söyleşilerinde sorulan sorulardan bir derleme yapmış. Sıkılmadan büyük bir keyifle izliyorsunuz. Özellikle biz gençlerin ona sorabileceği soruları zaten az çok tahmin ediyorsunuz ama hepsine öyle akıllı cevaplar veriyor ki kendinizle çelişiyorsunuz :) İyi bir eğlence arıyorsanız mutlaka öneriyorum..
  •    EasyFood, yemek yemeyi kolaylaştıran hazır yemekler: Easy Food ile nasıl tanıştım derseniz tabii ki Amerika’ya gitmeden önce işimi orada kolaylaştırabilecek kaçamaklar ararken.. EasyFood 2-4 dakika içerisinde ister mikro dalga ister tencerede ısıtarak hazırlayabileceğiniz muhteşem seçenekli hazır yemekler üretmiş. Tas Kebabından, Kuru fasulyeye, istediğiniz her türlü çeşit tatlıdan, yemeklerde kullanabileceğiniz soslara kadar birçok çeşit bulabilirsiniz. Sizde benim gibi öğrenciyseniz ve anne yemeği hasretiyle yanıp tutuşuyorsanız hayat kurtaracak EasyFood’u bir an önce deneyin derim :) 
  •  Al Bushra Restaurant: Hilton Harbiye Hotel'in 9. katında Lübnan yemekleri ve seçkin şaraplarının sunulduğu Al Bushra Restaurant açıldı. Lübnan yemeklerinden oluşan menü’de Lübnan usulü yaprak dolması “Warakenab”, Lübnan mutfağının vazgeçilmezi “Falafel” gibi çeşitler bulabilirsiniz. Manzarası muhteşem ve önden gelen içli köfte ve değişik bir Lübnan künefesi olan tatlısını mutlaka öneriyorum.
Bu arada roportajimla ilgili ve yasadigimiz tatsiz olayla ilgili guzel dileklerde bulunan herkese buradan tesekkur ediyorum..

 



7 yorum:

  1. ask tesaduflerı sever 4 subatta vızyonda.. sahsenn bende merakla beklıyorum..fragmanı cıdden cok etkıleyıcı..

    YanıtlaSil
  2. busecim, öncelikle geçmiş olsun.

    halihazırda düğün işiyle bu kadar uğrasırken fırsat buldugunda düğün hazırlığı&gelinlik&çeyiz benzeri konularda da yazılar yazabilrsen süper olur.

    kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  3. bu sıralar çok yoğun olduğunu yazmışsın; ama boş zamanın olursa liseye uygun kombineler de yapabilir misin?

    P.S: Bloguna bayılıyorum. Çok zevkli birisin. Severek takip ediyorum. <3

    ~BG.

    YanıtlaSil
  4. Aşk tesadüfleri severi merak ettim şimdiden ..

    Bloğuma beklerim http://lifewithsalpi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. Aşk tesadüfleri sever benimde merakla beklediğim bir film. Zara indirimi şahane ama ayakkabılarda numara yok, kıyafetlerde beden yok :(

    http://cocoshtrend.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. magnolia bakery banana puding in bir benzeri de cookshop'ta yapılıyor ama bunu da deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  7. Merve, Easyfood'un hangisini tavsiye edersin ? Ben de Bilkent'te öğrenciyim ve anne yemeğine hasretim :(

    YanıtlaSil