9 Eylül 2011 Cuma

Fashion's Night Out New York 2011

Fashion Moda


Fashion's Night Out zamani geldiginde bu sehir bambaska bir sehre donusuyor.. Benim New York'ta gecirdigim 3. Fashion's Night Out oluyor bu sene. 3 senedir asiri bir yagmurla oradan oraya kosturmaya calisiyordum ama bu sene yagmur yoktu ve hava bu sefer asiri sicakti. Magazalar Fashion's Night Out'a ozel vitrinlerini gunler oncesinden hazirlamaya basladi, markalar kampanyalarini duyurup ozellikle turistleri daha cok alisveris etmeye cagardi. Sadece Fashion's Night Out'a ozel t-shirtler, cantalar, aksesuarlar uretildi. Bana gore bugune kadarki en iyi Fashion's Night Out bu senekiydi. Ozellikle benim gibi bir moda sever icin Tory Burch, Oscar de la Renta gibi modanin en onemli tasarimcilarini yakindan gorebilmis olmanin mutluluguyla oradan oraya buyuk bir enerjiyle kosturdum :) 
Bu arada gecen sene Istanbul'da yapilmaya baslanan Fashion's Night Out bu sene 15 Eylul'de yapilacak. Zeynep Tosun'un ozel olarak urettigi FNO t-shirtleri cok basarili olmus. Eminim gecen senekinden cok daha guzel aktivitelerle yine guzel bir FNO gecesi yasanacaktir Istanbul'da. 

Sokaklar her zamanki gibi inanilmaz kalabalikti. Cogu kisi bir partiye gider gibi topuklulari, en sik elbiseleriyleydi. Benim gibi bir elinde fotograf makinasi bir elinde not defteriniz varsa  ve oradan oraya kosturmaya calisiyorsaniz topuklu giymek imkansiz oluyor :) 
Joss Stone
Ilk duragim New York'un en buyuk magazalarindan biri olan Macy's oldu. Macy's magazasinin onunde kurulmus dev sahnede Joss Stone konser veriyordu. Macy's bu sene Karl Lagerfeld ile Impulse adli bir koleksiyon yaratti. Ve cok ses getirdi. 

Bir sonraki duragim Fifth Avenue oldu. Her sene yarattigi vitrinlerle Bergdorf Goodman magazasi en cok konusulan magazalardan biri oldu. Asagidaki resimlerde goreceginiz vitrinlerin icinde canli mankenler vardi. Kimi vitrinde sarki soyluyor, kimi illuzyon yapiyor, kimi de kiyafet asiyordu. Fifth Avenue'nun en kalabalik yerlerinden biri kuskusuz Bergdorf Goodman'in vitrinlerinin onuydu. 




Bir diger hayran kaldigim vitrinler ise Louis Vuitton vitrinleri oldu. Bu sene Louis Vuitton'un defilesinde asker tarzindaki mankenleri ve daha cok siyah agirlikli koleksiyonu cok konusulmustu. Vitrinlerde yansitilmaya calisilan bu defilenin anlatmaya calistigi temaydi. 



Burberry yeni bir parfum cikardi, Burberry Body. Burberry Body'nin Rosie Huntigton ile cekilen reklamlari cok ses getirdi. Parfumu denedim ve cok begendim. Bu aralar yeni bir parfum arayisindaysaniz mutlaka oneriyorum. Yeni parfumu tanitmak amaciyla Burberry magazasinin vitrinine dev bir ekran kurulmustu. Bu ekranda Burberry Body reklami gosterilip butun vitrin parfum siseleriyle suslenmisti. 


FNO'nun en ilgi ceken magazalarindan biri ise Chanel'di. Chanel FNO gecesi satisa cikarilacak 3 yeni oje cikardi. "Jeans Collection" adini verdikleri mavi tonlarindaki koleksiyon magazada satistaydi. Magaza icine kurulmus manikur masalarinda yeni ojelerle isteyen musterilere manikur yapildi. Bende fotograf cekerken meger bayanlardan biri turkmus :) Bu tesaduf'e cok guldum.. :) Bu arada manikur kuyrugunu gormenizi cok isterdim, en az 100 kadin sirada sabirla bekliyordu.. 







Carine Rotfield'i cogu moda takipcisi tanir. Ama tanimayanlara ufak bir bilgi vereyim. Carine Rotfield Fransiz Vogue dergisinin uzun yillar editorlugunu yapti. Ve ocak ayinda Vogue Fransa'daki gorevini birakti. New York'a gelerek Barneys magazasinin katalog cekimlerinden baslayarak magazasyi bastan yaratti. Barneys'in yeni reklamlarinda kendisi, kizi ve oglu oynuyor. Carine Rotfield, kizi ve oglunu bu kadar yakindan gorebilcegimi hic dusunmemistim :) Barney's vitrinleri ise "Carine'in Dunyasi" temasiyla Carine Rotfield'in New York hikayesini anlatiyordu.. 



Carine Rotfield kizi ve oglu 



 Alice+Olivia magazasinda isteyenlere kelebek, cicek gibi sulu boyayla susler yapiliyordu. 

 Bu seneki FNO'nun modasi her magazada farkli bir dj calmasi ve bir cok farkli sanatcinin magaza icinde konser vermesiydi. Girdigim her magazada farkli bir muzik ve farkli bir sanatci vardi. 

FNO gecesinin en kalabalik magazalarindan biri de gecen donem staj yaptigim ve gurur duydugum Dolce&Gabbana magazasi oldu. Cunku gecenin konugu Amerikalilarin asik oldugu Justin Bieberdi. Herkes ciglik cigliga buyuk bir kalabalik icinde Justin Bieber'i gormeyi bekliyordu. Bende staj yaptigim yerdeki mudurumu gozume kestirip iceriye siziverdim :) 
Bu arada Dolce&Gabbana'nin baska bir vitrininde ise Fransiz bir film gosteriliyordu. Acikhava sinemasi gibi sokaga sandalyeler kurulmus bir grup vitrinden film seyrediyordu. 



Benim icin gecenin en onemli an'i. Moda dunyasinin en onemli tasarimcilarindan Tory Burch ve Oscar de la Rentayi gordugum an oldu. Evet daha once resimlerde gormustum ama bu kadar yakindan hic bir zaman gorememistim :) Hatta Tory Burch kamerama poz bile verdi :)
 Tory Burch 
Oscar de la Renta

Natasha Bedingfield FNO gecesinde konser veren sanatcilar arasindaydi. Ann Taylor magazasini tiklim tiklim doldurmustu. 

 Tiffany magazasinin ilginc vitrinleri.. Resimde gordugunuz kadin gercek ve canli canli hareket ediyordu :) 
FNO'nun olmazsa olmazlari.. Cilgin giyinen insanlar :) 



Gucci'nin vitrinlerini ise FIAT markasiyla yarattigi yeni araba ve ona ait urettigi koleksiyon suslemisti. 
 Escada markasinin canli mankenleri..






 Gecenin bir diger ilginc sovu Diesel magazasinin onunde kurulan "Diesel adasi" konseptiyle sarki calan sanatcilardi.. 
Versace yine canli mankenlerle vitrininde show yapiyordu.. 

Ve bir FNO gecesi daha bu sekilde son buldu.. Elimden geldigince sizinle geceyi paylasmaya calistim. Umarim keyif alabileceginiz sekilde yansitabilmisimdir :) 
Bir sonraki FNO'da bakalim bizi neler bekliyor? 

11 yorum:

  1. Hepsi harika ama en çok Goodman in vitrinine bayıldım ..şahane olmuş =)

    YanıtlaSil
  2. evet ya şapşahane tiyatral görüntüler zaten hep dikkatimi çeker vitrin vitrin değil tablo... :)

    YanıtlaSil
  3. sewdiğiniz için yprulmamışınızdır...güzel eğlencelidir heralde orda olmakkk

    YanıtlaSil
  4. Bunlar ne şahane vitrinler ve fotoğraflara bakmak bile eglendirdi, orada olduğumu düşünemiyorum!!

    http://bir-alisveriskoligin-itiraflari.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. Chaneldeki sarili olarak soyluyorum geceyi ancak bu kadar guzel aktarabilirdiniz ordan oraya kosusturdugunuz belli cunku hersey hemen hemen ayni saatlerdeydi.ny rehberim olarak takip ettigim icin acaba dun geceyi nasil aktarmis diye bakarken kendi fotomu gordum cok komik geldi;)ama sizi gormeyi isterdim dogrusu,basarili post olmus tebrikler

    YanıtlaSil
  6. canlı manken modası artık bitsinn değişik konseptler bulmalılar bence.bu arada koşuşturmana değicek görüntüler yakalamışsın:)New York'daki moda haftasını bize detaylarıyla anlattığın içinde teşekkürler...

    modavemagazinhakkndahersey.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. cok tebrık edıyorum senı tam o gece ny dan ayrılmıstım ve aklom kalmıstı goremedım dıye ama o kadar guzel anlatmıs ve resmetmıssın kı ordaymısım gıbı hıssettım AFERIN ANNIŞ

    YanıtlaSil
  8. * Çuçileta
    Goodman yine mukemmeldi, her sene oldugu gibi :)

    *theice-creamparlour
    aynen bak bak doyamiyosun hepsine :)

    *seldabçkçı
    evett en tatli yorgunluklar bunlar :)

    * Bir Alışverişkoliğin İtirafları
    evet cok eglenceli bi aksamdi yine! :)

    *Selma
    bence bu gecenin bombalarindan biri de cektigim resimde bir turk cikmasi :) sansin boylesi demek istiyorum size :)

    *Adsız
    anneee yerim ben seniiiii :)

    YanıtlaSil
  9. Muhteşem bir emek, teşekkürler. İzlenimlerinizden keyif aldım. İçinde olmak kimbilir nasıldır.

    www.corapmorap.com

    YanıtlaSil
  10. Merhaba Buse, ellerine saglik, ozlemistim bu NY postlarini, cok da guzel raporlamissin FNO u, gitmise yakin oldum : ) Bu arada gecen hafta Istanbul'a gittim ve butiginden aldigim cicileri gorebildim, denedim hepsi oldu gibi, cok hos kombinler olacak kismetse. Hatta tavuskuslu elbiseyi cok giydim, herkesin dikkatini cekti. Onunla bir post yapinca sana haber vericem : ) NY postlarinin devamini bekliyorum, cok ozledim, NY um geldi : )

    YanıtlaSil
  11. ah be busecim, beni nyta yaşadığım günlere götürdün =) o kadar özlemişimki, e dile kolay 10 sene.. benim için de her köşenin tadını çıkar.. resimler şahane ve çok güzel de anlatmışşsın, kalemine sağlık.

    YanıtlaSil