14 Eylül 2011 Çarşamba

Missoni for Target: çılgınlık!

Fashion Moda


Target ve Missoni aylar öncesinden bir koleksiyon çıkaracaklarını duyurmuşlardı. Missoni'nin en ucuz ürünü 1000 dolardan başlıyor. O yüzden Target gibi ucuz bir market zincirine nasıl bir koleksiyon yaratacağı herkesin merak konusuydu. Target ve Missoni'nin iş birliği 13 Eylül'de target.com sitesinde ve Target mağazalarında satışa çıktı. Koleksiyonun en başarılı yani bana göre reklamlariydi. ELLE, Vogue gibi dergilerde reklamlar yayınlandı, aynı zamanda televizyonlarda İtalya'da çekilmiş muhteşem bir reklam çekmişler. Bu reklamların en önemli yani tasarımcı Margharita Missoni'nin reklamlarda bizzat oynuyor olmasıydı. Ev eşyaları, çocuk kıyafetleri, kadın-erkek giyim, bisiklet (!) gibi aklınıza gelebilicek 400'e yakın ürün üretti Missoni. Bu arada geçen hafta New York Times Square'de bir geçici mağaza kuruldu. içerideki ürünler tam 5 saat içerisinde tükendi! Ve bugün saati aciklanmayarak "erken saatlerde" denerek herkesi merakla target.com internet sitesinin başına kitlediler. Bende bu çılgınlığın bu boyutlarda olmayacağını düşünerek gece saatimi kurarak saat 3 ve 5te target.com internet sitesini ziyaret ettim. Ve site çoktan kitlenmisti. 


Sabah uyandığımda 11 gibi tekrar siteye girdim ve çoğu ürün çoktan tükenmişti. Beğendiğim ve gözüme kestirdiğim herşey bitmişti. Reklamların bu kadar kuvvetli olması ve herkese çok iyi bir şekilde kampanyayı yaymalari bence bu kadar başarılı olmalarının en önemli unsuruydu. Fiyatlar o kadar ucuz ki, 24 $'a bir Missoni hırka alabiliyorsunuz. Tabii ki bunu gören ve özellikle pahalı markaların ucuz koleksiyonlarını tüketmeye bayılan amerikan halkı mağazalarda ve internet sitesinde hiç bir şey bırakmadı :) 

Bu çılgınlığın içerisinde begendiklerime sahip olamasamda bir bikini ve hırka alabildim bende. Tam bu çılgınlığı çözmeye çalışırken okula geldim ve bir kızın üstünde sabah internette gördüğüm hirkalardan birini, digerindede okul dosyalarını gördüm. Onlar bu kadar hızlı nasıl alabildiler diye şaşırıp kaldım :) 


Aşağıdaki videoda İtalya'da çekilmiş olan Missoni reklamını görebilirsiniz. Bu arada yukarıdaki resimdeki valize bayıldım ama oda internet sitesinde tükenen ürünlerin arasındaydı :) Sanırım bu populeriteyle sokaklarda, evlerde, çocuklarda, her yerde Missoni giyimli insanlar görmeye başlayacağız.. 

8 yorum:

  1. Ben saat 9.30am de magazaya gittim hic birsey kalmamisti.

    Bloglarda fotolar var, insanlar cildirmis black friday misali uzun kuyruklar vs! ama bunun bu sekilde olmasinin en buyuk nedeni ebayciler.. 10 cift ayni ayakkabi, elbiselerin butun bedenleri falan en az 2 araba alip, ciktilar! Zira su anda her bir urun 5 kat fiyatina satista kim alicak bilemedim o kadar cok ayni urun var ki! (bisiklet $1000 satista)

    Target bunu iyi yonetemedi, hatali davrandi ya da bu kadar demand olacagini dusunemedi ki bu da onun hatasidir!

    Ps: o valizden sans eseri buldum =) depoda 1 tane unutmuslar tam adam cikarirken gordum, sansliydim =)

    YanıtlaSil
  2. Hangimiz pahalı markaların ucuz koleksiyonlarını tüketmeye bayılmıyoruz ki? :) Amerika'da olduğun için çooook şanslısın :)

    YanıtlaSil
  3. birden eki Amerikan filmlerinin içinde hissettim kendimi, bana hitap etmeyecek bir moda tarzı.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Buse,

    Makyajın ile ilgili bir yazı yayınladığını biliyorum fakat ben bi türlü sen,n yaptığına yakın bir makyaj elde edemiyorum. Göz makyajını daha ayrıntılı ve görebileceğimiz fotolarla tekrar yayınlarsan çok sevinirim.Elde etmek istediğim özellikle Buse'nin makyajı diye girdiğin metinde örnek olarak verdiğin siyah makyajlı olan en soldaki siyah üstlü fotoğrafın.

    Şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
  5. Buse out of stock diyo ama kampanya ekim 22'ye kadar devam edicekmis.Tekrar stoklanir mi sence?

    YanıtlaSil
  6. *Zuzu
    evet ebay'e baktim dun, ayni elbiseyi satan en az 20 kisi var! Keske bunlarin onune gecebilselerdi, eminim cok daha fazla kisiyle ulasirlardi. Bende buldum valizi, it's on it's way :)

    *fashionian
    tabiiki o yuzden boyle koleksiyonlar biz tuketicileri yakalamayi cok iyi biliyor :)

    *Adsiz
    evet sanirim tekrar stoklayacaklarmis..

    YanıtlaSil
  7. Ah keşke bir iki parça yakalayabilseydim..

    http://bir-alisveriskoligin-itiraflari.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  8. Ya ben seyehatte oldugum icin o vakitler tamamen kacirdim, internetten hic bakamadim. Sen de boyle anlatinca olan talebi, sanirim tren kacti : (

    YanıtlaSil