29 Kasım 2011 Salı

Jamaica Günlüğüm: Ya'Man!

Fashion Moda


Jamaica'yi nereden başlayıp nasıl anlatsam diye düşünüyorum sizlere.. :) Her sene şükran tatili oluyor Kasım ayında. Geçen senelerde Puerto Rico ve Aruba'yi gezdik şimdi de Jamaica'yi. Jamaica'nin en güzel özelliği küçükten büyüğe herkesin güler yüzlü ve sıcak oluşu. Nereye gittiysek kiminle konuştuysak çok yardımsever ve guleryuzluyduler. Hava 29-30 derecelerde ve çok sıcaktı. Yağmur çok seyrek yagarmis kış ise hiç yasamazlarmis.
Jamaica'da en büyük problem belirli bir şehir merkezinin olmayışı ve gitmek istediğiniz her yerin en az 40 dakika uzaklıkta olması.

Otelimizde aşağıda göreceğiniz masalar kuruldu bir sabah. Hepsi el yapımı olan takılar, çantalar ve bir çok farklı ev eşyaları vardı.



Bir yandan satış yapmaya çalışırken bir yandanda elleri çalışıp üretim yapıyorlardı :) Bu arada para olarak hem dolar hemde Jamaica doları geçiyor. Jamaica dolarını çok pahalı zannediyorsunuz ama aslında çok değersiz buluyor oranın halkı o yüzden her zaman dolar tercih ediyorlar. Geceleri sokaklarda kız kıza dolaşmak biraz tehlikeli :) O yüzden bir gün yolunuz düşerse Jamaica'ya kız başınıza sokaklara çıkmayın derim :) Etrafta öyle çok şey bulabileceğiniz mağazalar yok. Daha çok hediyelik eşyayla dolu her yer.


Çok güzel plajları var Jamaica'nin ama yine en az 1 saat uzaklıkta. Biz Margaritaville diye bir plaja gittik ikinci günümüzde, yukarida gördugunuz resimlerde kumsalda canlı müzik çaldılar bir anda herkese :) Bir de takı satan genç bir kızın saçı ilgimi çekti. Biraz bana Rihanna'nın kırmızı saçlarını andırdı ve bu tam blogluk diyerek izin alıp çektim fotoğraflarını :)


Jamaicalilarin en büyük aşkı tabiiki Bob Marley. Bütün şehir onun resimleriyle dolu, her yerde Bob Marley şarkıları çalıyor :) En çok sevdikleri spor futbol bize benziyorlar yani bu konuda :) Yemek konusunda pek birşey bulamıyorsunuz, yani Jamaica'ya özel bir yemek var mi derseniz yok. Sadece kendilerine has bir sosları var "Jerk" adında. Biz Jerk soslu tavuk denedik. Biraz barbekü sosunu andıran bir sos. Ama değişik bir tadı var.
Dediğim gibi özellikle akşamları pek tekin olmadığı için etraf bir yere giderken çekiniyorsunuz :) O yüzden otelinizi iyi seçmek en doğru karar. Otelde dışarıdan çok daha fazla zaman geçiriyorsunuz çünkü yapacak pek bir şey yok. En çok duyduğunuz kelime basligimdanda anlayacağınız gibi "Ya Man". Onların evet, tabi ve tamam deyişi "Ya Man" şeklinde :)


Aşağıdaki resimde gördüğünüz saç stilini her yerde istediğiniz gibi yaptirabiliyorsunuz. Jamaicalilara özel bir saç stili olduğu için bütün kadınların saçları böyle.


Bütün fotoğrafları çekerken çok keyif aldım umarım sizde benim kadar keyif almışsınızdır :) Jamaica'ya yolunuz düşerse artık bir rehberiniz var :)

12 yorum:

  1. Allahım bunlar ne kadar otantik ne kadar güzel şeyler... =)

    http://eddamy.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. ahhh ahhh simdi bende jamaica da olsaydim... :)iyi tatiller...

    ♥♥

    YanıtlaSil
  3. Ben çok begendim yaa, çok canlı fotograflarr, belki bi gün önceki gittiğin Puerto Rico ve Aruba'yi da yazarsınn =)) bi de keşke bi kaç fotografta sende olsan süper olur =)

    YanıtlaSil
  4. kızın saçları bomba hakkaten benim diyen çılgın yaptıramaz yani helal olsun:DD çok güzel fotoğraflar gerçektenn iyi veriler oldu benim için bi gün yolum düşerse hatırlicam şekerim;)

    YanıtlaSil
  5. soğuk kış gününde içim ısındı fotolara bakınca çok güzel=)

    YanıtlaSil
  6. Şapkalara bayıldım.


    İlk giveaway'im için bloğumu ziyaret edebilirsin :)

    Sevgiler
    Ahu

    ahuatesel.com

    YanıtlaSil
  7. no women no cry .... şarkının çıktığı memlekte hikayesi de çok güzel ama bize göre şarkı güzel geliyor...

    YanıtlaSil
  8. post guzel olmus,ama acıkcası ben senın foto.larını da gormek cok ısterim.Bi kare olsaydı en azından.Digerlerınde beklıyoruz.

    http://bernabozkurt.com/

    YanıtlaSil
  9. jamaikaa.. otantik ülke.. resimler harika.. seyy; futbolcu da baksydın :)

    YanıtlaSil
  10. fotoğraflar ve anlattıkların süper:)bu soğuk kış gününde içimizi ısıttın
    zeynep

    YanıtlaSil
  11. Ah bu postu nasıl görmemişim! :)
    Bayıldım fotoğraflara , şimdi oralarda olmak vardı ^^

    YanıtlaSil