17 Şubat 2012 Cuma

Demet Akbağ'ın gardrobunu ele geçirdim! :)

Fashion Moda



Demet Akbağ'ın yeri biraz daha farklı benim için.. Gardrobunu gorüntülediğim ünlüler gibi değil ve daha özel bir yerde. Demet Akbağ yazarken bile çekiniyorum. Çünkü Demet Ablam aslında o benim. Senelerdir beraberiz. Annem gibi yakındır bana. Birlikte herşeyimizi paylaşır, hep dertleşiriz. Onun çekimini ve röportajını yaparken diğer çekimlere kıyasla çok daha rahattım tabii ki :) Sanki ablamla sohbet ediyor gibiydim.. Bana vaktini ve bu özel görüntüleri verdiği için sizlerin huzurunda çok teşekkür ediyorum.


Demet Akbağ Türkiye'de en çok beğendiğin tasarımcı olan Dilek Hanif tasarımları içerisinde..

Buse TERİM: Dolabının olmazsa olmaz parçaları neler?
Demet AKBAĞ: Kot pantolonlar,beyaz tişörtler ve gömlekler.



Demet Akbağ & Dilek Hanif

Buse TERİM: Türkiye’de beğendiğin tasarımcılar kimlerdir? Dilek Hanif’in Paris’teki defilesine gittiğini duydum, nasıl izlenimler edindin?

Demet AKBAĞ: Dilek Hanif benim için çok değerli tabii ki. Nihan Buruk, Özgür Masur'u da beğeniyorum. Özlem Süer ve Arzu Kaprol’ü de severim. Dilek Hanif’in Paris’teki defilesi çok güzeldi ama kızlar o kadar zayıftı ki o kıyafetlerin tam olarak keyfini çıkaramadık, diyebilirim. Tamam, Avrupa’da mankenlerin hepsi çok zayıf ama kızların hepsi tam tabiriyle bir deri bir kemiklerdi ve Dilek'in o, kadını kadın gibi gösteren kıyafetlerinin içinde çocuk gibi kalmışlardı. Bizim mankenlerimiz taşısaydı daha güzel taşıyabilirlerdi diye düşünüyorum. Yine de orada olmak, Fransızların ve daha birçok yabancı seyircinin onu beğeniyle ve coşkuyla alkışladığını görmek, çok gurur vericiydi. Hem bir Türk kadını olduğum için hem de Dilek çok eski arkadaşım olduğu için onun adına çok mutlu oldum.


Buse TERİM: Çok mütevazı giyiniyorsun, kıyafetlerini genelde nerelerden alırsın?

Demet AKBAĞ: Öyle bir ayrımım yoktur. Vücudumu tanırım, bana neyin yakışacağını bilirim. Bir stilim vardır, kimilerine göre “Ralph Lauren” kadınıyım mesela. Şık ve spor giyinmeyi seviyorum çünkü. Sporcu bir vücudum var benim. Kalçam küçük, omzum geniş, atletik bir yapım var. Spor kıyafetler yakışıyor bana o yüzden. Bir de birazcık yapılı ve uzun boylu olduğum için kendimi feminen kıyafetle çok rahat hissetmiyorum, çok göze battığımı düşünüyorum. Ben, kıyafetin bir kadının kimliğinin önüne çok fazla geçmesinden yana değilim. Evet, onu yansıtmalı ama bir kadın modanın esiri olmuş gibi de giyinmemeli.

Buse TERİM: İnternetle aran nasıldır? Twitter’da yoksun biliyorum, açmayı düşünüyor musun?

Demet AKBAĞ: İnternetle aram eskiye nazaran çok daha iyi. Bu, sosyal medyada tur atıyorum anlamına gelmiyor. Orada çok fazla vakit geçirmek, gerçekten ayrı bir mesai gerektiriyor. O çok zor bir iş. Çünkü, ben bir işi yaptım mı tam yapmayı severim. Yapınca her dakika gündemi belirleyeceksin ve sürekli yazacaksın, o yüzden takipçilerimi de hayal kırıklığına da uğratmak istemediğim için Twitter’da yokum. Sahte hesaplarım var mı bilmiyorum ama, Facebook ve Twitter’da yokum. Bende zaten görüşmek istediğim arkadaşlarımın hepsinin telefonları mevcut, onlarla telefondan görüşüyorum. Kendimle ilgili duyurmak istediğim bir şey olursa da bunun için böyle bir mecraya benim ihtiyacım yok. Basının ilgisini çeken bir iş yaptığım için herkesin benden haberi oluyor zaten. Ama çok eğlenceli olduğunu da biliyorum, mesleğim dışındaki arkadaşlarımdan öğreniyorum sosyal medyada neler olup bittiğini, onlar aracılığıyla gündemi takip ediyorum ama kendim yokum ve olmayı da düşünmüyorum.



Buse TERİM: Takmayı en çok sevdiğin aksesuar nedir? Elindeki şahmeran çok güzel gözüküyor..



Demet AKBAĞ: Şahmeranımı seviyorum. Minik kolyeleri seviyorum; böyle minik, ucunda küçücük bir şey olan... Büyük yüzük severim ama yerine göre. Çünkü sürekli ellerimi yıkayıp krem sürdüğüm için, yüzüklerimi bir yerde unuttuğum çok olmuştur . Alyansımı hiç çıkartmadım, onu hep takıyorum. Bu küçük, yıllar önce kendime aldığım minik tek taşlarımı kulağımdan hiç çıkarmam. Halka küpe çok severim. Boynuma çok ağır kolyeler, beni aşağıya çekecek şeyler takmayı sevmem.




Röportajın başında göreceğiniz fotoğraftaki sapkalarda Demet Akbağ'a ait. Ben bir şapka o bir şapka giydi ve böyle keyifli bir fotoğraf çıktı ortaya ;)

Buse TERİM: Spor giyinmeyi sevdiğini biliyorum, aynı zamanda çok fazla spor ve diyet yaptığını da... Bunlarla ilgili sana ait bir sırrını bizlerle paylaşır mısın? Yani "Şunu sakın eksik etmeyin!” diyeceğin bir şey var mı?

Demet AKBAĞ: Bir kere, diyet yaparken hanımların en büyük derdi bağırsak problemi; bunu söylemek zorundayım. Diyet yapınca, doğal olarak az yağlı yediğiniz için bu, daha da büyük bir problem haline geliyor. Daha çok sıvı ve ödem attıracak şeyler tüketiyorum. Sabah uyanır uyanmaz, aç karnına, kaynar değil ama içebildiğim kadar sıcak, koca bir bardak su içiyorum. Bunun içine de bir damla elma sirkesi koyuyorum. Bu, bana iyi geliyor. Sonra, benim yine ödem atmamı sağlayan tarçınlı, maydanozlu sularım var. O kadar çok doktor; sabah programlarında, sağlık programlarında bundan söz ediyor ki herkes artık bir aktar kadar biliyor hangi otun neye iyi geldiğini. Bunlardan yararlanmayı birazcık disiplin haline getirip, alışkanlık oluşmasını sağlamak lazım.


Buse TERİM: Cildin sinema filmi veya dizi çekimlerinde, tiyatro oyunlarında fazla makyajdan yoruluyordur eminim ki. Cildine düzenli olarak bakım yapar mısın?

Demet AKBAĞ: Ayda bir kere cilt bakımı yaparım. Günlük hayatımda mümkün olduğu kadar az makyaj yapmaya calışırım. Geceleri mutlaka makyajımı temizlerim. Tonik, temizleme sütü ve nemlendirici mutlaka sürerim. "Gece kremi ayrı, boyun kremi ayrı olacak" şeklinde takıntılarım yoktur. Bir tek gece serumum var, daha yoğun bakım sağlayan. Onu sürerim düzenli olarak. Sabah kalktığımda, duşumu aldıktan sonra mutlaka nemlendirici sürerim. O, gün boyu beni idare eder. Onun dışında gün içinde başka bir şey yapmam.



Bu ayakkabılar Demet Akbağ'ın tarzını en net ifade eden ayakkabılar çok güzeller değil mi?

Buse TERİM: Sence bir kadın nasıl giyinmeli, giyinirken nelere dikkat etmeli, nelerden kaçınmalı?
Demet AKBAĞ: Vücudunu tanımalı ve kamufle edeceği yeri doğru belirlemeli. Baseni varsa, basenini kapamalı. Bacağı kısaysa, uzun bacaklı birinin giyeceği bir şeyi giymemeli. Dekoltesi dozunda olmalı. Ne çok muhafazakâr, ne çok davetkâr... İkisinin ortası vardır mutlaka. Modayı takip etmek güzel bir şey ama giydiklerini kendisine yakıştırabilmeli ve modanın esiri de olmamalı. En doğrusu galiba şu; nerede nasıl giyineceğini bilmeli. O zaman her şey güzel durabilir. Birazcık kendini tanıyıp, nerede nasıl giyinmesi gerektiğini bilmeli. Her zaman siyah minik bir elbise, kurtarıcı vazifesiyle gardıropta beklemeli.




Buse TERİM: Hangi parfümü kullanıyorsun?
Demet AKBAĞ: La Praire – Body Spray

Buse TERİM: Vazgeçemediğin, senelerdir kullandığın ürünler var mı mesela?
Demet AKBAĞ: Bobbi Brown ya da Guerlain’in "terracota"sından vazgeçemem. Eskiden hiç sürmezdim ama şimdi bir yere gidiyorsam; özellikle daha süslü olmam gereken bir yere gidiyorsam, Chanel’in "Sublime Crème"ini kullanıyorum. Çok ince ve çok güzel gösteriyor cildi. Bir rimel, bir parlatıcı; budur benim makyajım.

Demet Akbağ'ın gardrobunu süsleyen ve New York sokaklarından aldığı resimler :)

32 yorum:

  1. Gördüğüm en mütevazı ve düzenli gardrop. Keyifli bir söyleşi olmuş paylaşım için teşekkürler..

    http://trendsum.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir yazı olmuşş , teşekkür ederiz paylaşım için :) Demet hanımın kot gömleği süper marka paylaşımı alabilirmiyiz ?

    YanıtlaSil
  3. İnsanın hayatının kaliteli olması hayatındaki insanlarla mümkündür...Hayatımıza kalite kattığı için "demet akbağ"a teşekkürler....

    YanıtlaSil
  4. Bayılıyorum ben bu kadına,hem çok güzel ve farklı,hemde çok komik.

    YanıtlaSil
  5. GÜZEL, FOTOĞRAFLAR VE RÖPORTAJ DAHA UZUN SANKİ DİĞERLERİNE GÖRE, ÇOK KIVAMINDA OLMUŞ BU YÜZDEN.
    ÇOK SEVERİM DEMET AKBAĞI SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  6. gerçekten çok beğendim.. tebrikler harika bi söyleşi olmuş..

    YanıtlaSil
  7. İçinde olduğu her projede harikalar yaratan giyim tarzıyla,duruşuyla,samimiyetiyle(ayrıca harika fit bedeniyle) hayranlıkla izlediğim muhteşem bir kadın Demet hanım onunla tanışma ve sohbet etme fırsatı bulmuş ve o kısacık sohbetten sonra daha bir hayran kalmıştım kendisine..ÇOK MUTLU OL DEMET AKBAĞ..
    Buse'cim ellerine sağlık arşivlik bir yazı olmuş:))

    YanıtlaSil
  8. okurken 'hiç bitmesin' diye iç geçirdiğim yazılardan biri...
    Demet Akbağ'ı çoğumuz sanatı ile zaten takdir ediyor ama artık anladım ki özel yaşamı da, kişiliği de takdire layıkmış -en azından benim için-.

    Teşekkürler (:

    http://mor-leke.blogspot.com

    YanıtlaSil
  9. herşeyiyle mükemmel bir kadın örnek aldğım biri... çok şık çok zarif çok mütevazi biri... gülüşüne hayranım...onun için bir blogum var bu röportajı orada paylaşabilirmiyim?

    YanıtlaSil
  10. demet akbag bayiliyorum- her tv ye ciktiginda acaba ne giymis,ne takmis dye baktigim unlulerden.ozellikle bilekliklerine bayiliyorum(:

    YanıtlaSil
  11. http://demetakbagblog.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  12. çok güzel bir röp olmuş :)

    http://www.kilimcininkorkizi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  13. Guzel yorumlariniza cok tesekkurler :)Demet Akbag'in gomleginin markasini merak edenler:Ralph Lauren..

    YanıtlaSil
  14. Cok guzel ve icten bi yazi olmus, tebrikler:) ayrica demet akbag'da ne kadar mutevazi ve sade,bayildim:))

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Buse Hanım, işi çok ilerletmişsiniz siz; bu röportajlarınız blogunuzu her açtığımda yenilerini görmek istediğim paylaşımlar oldular artık. Demet Akbağ’ın enerjisinden midir bilmem, ama bu röportajınız bana diğerlerinden daha samimi, daha sıcak, daha keyifli geldi. Demet Akbağ’ın Facebook ve Twitter hesaplarının olmamasından dolayı onu bu yönüyle kendime benzettim. “Görüşmek istediğim arkadaşlarımın hepsinin telefonları mevcut, onlarla zaten telefondan görüşüyorum.” cümlesi ne kadar doğru! Reklam yapmış gibi olmayayım ama ben de blogumun reklamını Facebook ve Twitter hesabı açarak yapmam gerektiğini söyleyenlere, böyle iyi olduğumu söylüyorum. Herkes marifetmiş gibi her an her yerde o iki şeyle ilgileniyor. Telefonundan girenler tuvalette bile Facebook’ta, Twitter’da! Hani su geçirmezleri icat edilse banyo yaparken bile ellerinden düşürmeyecekler! Sesli harfleri yazılmayan kelimeler, herkesin her şeyi "beğen"mesi de bir başka mesele... Tamam, teknoloji gelişiyor, çağ değişiyor, elbette ki bunlardan yararlanmak lazım. Zaten benim şu an size ulaşmamı sağlayan da teknoloji, bu çok güzel bir durum. Ama bir şey hayatın bu kadar içinde olunca, bence tadı fazlasıyla kaçıyor. Neyse, yeni röportajlarınızla en kısa zamanda sizi tekrar karşımızda görmek istiyorum! Sevgilerimle... :)

    YanıtlaSil
  16. Cok guzel olmus roportaj Busecigim. Demet akbag cok sevdigim ve saygi duydugum bir sanatci, kendisinin gardirobunu gormek ve senin tatli roportajini okumak cok guzeldi. Tesekkurler:)...

    www.whiteperla.blogspot.com

    YanıtlaSil
  17. demet akbağ çok severim tarzınıda beğeniyorum.
    ayrıca bu dolap gösterimleri çok hoşuma gıdıyor, devamını beklerız.

    archferda.blogspot.com

    YanıtlaSil
  18. Beyazda izliyorum seni. Cok chicsin :)

    YanıtlaSil
  19. demet akbağ şarap gibi bir kadın.severek izliyorum.ve yazınızıda bi solukta okdum.gardolop ayrıntılar süper.şu an beyazı izlerken sizin bloğunuzla tanıştım oysaki ilk türk elişi bloğuna sahibim neredeyse.7 yıldır bu alemin içinde amatörce..başarılar diliyorum sevgiyle..
    http://nagice.blogspot.com

    YanıtlaSil
  20. Buse abla blog güzel olmuş ama keşke blogspot değilde buseterim.com gibi bir blog açsaydım benim blogum erengenc.com ziyaret edip yorum yaparsan mutlu olurum.

    YanıtlaSil
  21. merhaba bloğunu çok beğendim..
    bende örgü sever biriyim
    herşeyin modası zamanla geçiyor değişiyor ama
    örgü, croche her zaman kalıcı..
    bloğuma beklerim sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  22. Bayılırım DEMET AKBAĞ'A ya harika bir insan ... ayrıca şahmeran ve zarif şeyleri sevmesi kendi karakterinin yansımasın...

    YanıtlaSil
  23. 'Gardrop' değil 'Gardırop'.Neyse gardolap demediğinize de şükür.

    YanıtlaSil
  24. Sevgili Demet akbağı çook severim Busecim sana ve Demet Akbağa çook teşekkürler insanın sevdiği biri hakkında birşeyleri okumak bilmek harika tabii buda senin sayende yavrum selamlar sevgiler:)

    YanıtlaSil
  25. Harika bir söyleşi olmuş. Yanınızda gibi hissettim kendimi :)

    Demet Akbağ'ın NY'dan aldığım resimlerden bende de var. Giyinme odama değil ama salonumda :) NY'dan getirdiğim en güzel şeylerden biri onlar bana göre.

    YanıtlaSil
  26. Enerjisi bol bir yazi olmus Buse, paylasim icin tesekkurler:)

    YanıtlaSil
  27. Demet Akbağ nası bi tatlı yaa.kız kardeşini Melek baykal'ın programında gördüm gecen hafta o daha çekingen ama o da çok tatlı demek ki genetik:)) Şahmeranını bi tv de oyununda fark etmiştim nette aradım bulamamıştım şimdi bu röportajdan sonra demet akbag sahmeranı gelmiştir ılanları görürüz heralde:D:D bence de bu ünlülerin dolapları olayı çok iyi çünkü hep merak ederiz evleri nasıl dolabı nasıl diye:) emeği gecenlere çok tşk:)
    nancy diyo ki http://evleryansin.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  28. Süper bir paylaşım! Teşekkkürler!
    Özellikle şahmeran'a taptım, en yakın zamanda alıcam!

    www.peynirliborekvecay.blogspot.com

    YanıtlaSil
  29. Demet Akbağ'a bayılırım! Röportajınız da harika olmuş. Bence kendi vücudunu iyi tanıyan ve ona göre giyinmeyi de çok iyi başaran biri. Aranızdaki o samimiyet de hem röportaja hem fotoğraflara yansımış, pek şahane olmuş :)

    YanıtlaSil
  30. Ayakkabıların markası nedir acaba?

    YanıtlaSil
  31. Ben nasıl hastasıyım bu kadının.Asaletinin, duruşunun, nezaketinin tiryakisiyim.Ae zaman ekranda görünse ekrana yapışır, hiç kaybolmasın isterim.Taaa bir demet tiyatro döneminden kaçırmamaya başladım oyunlarını,dizilerini, filmlerini, hiç bırakmadım. BKM de "Sen hiç ateşböceği gördün mü?" oyununu izlediğimde ise oyunculuğu önünde yerlere eğilmek istedim.Şimdi burda ropörtajını görmek, bir fincan kahve eşliğinde okumak iyi geldi..

    YanıtlaSil
  32. güzel bir röportaj olmuş ben hep röportajlarda ünlülerin evlerinde mutfağı merak edenlerdenim :) nasıl dizayn edilmiş diye

    YanıtlaSil