13 Mart 2012 Salı

La Déesse ile eşsiz bir parfüm deneyimi!

Fashion Moda



La Déesse, Türkiye’nin ilk Tasarım Parfüm bütiği olarak kendi imzanınzı yaratmak için Nişantaşı’nda açıldı. La Déesse parfumerie Nişantaşı City's Alışveriş Merkezi'nin hemen karşısında. Hem parfüm, losyon, sabun gibi şeyler satılıyor hem de yazımda anlatacağım gibi kendinize özel parfüm yaratabiliyorsunuz. Bu arada çok ünlü parfüm markalarının parfumlerininde satışları mevcut. Babamın kullandığı Robert Piguet marka parfümü de buradan burabilirsiniz :)

Hem beyler hem bayanlar bu deneyimden sizde yararlanabilirsiniz. Tabii ki belirli bir ücreti var. Ücret konusunu öğrenmek için La Déesse'yi arayıp bilgi alabilirsiniz.

La Déesse adres:
Teşvikiye Cad. No:113/2 Nişantaşı
Tel: 0212 230 00 01




Parfümlerde 9 ayrı aile varmış ben ise arasından çiçeksi çiçeksi koku ailesini seçtim. Sandalağacı, miskler, amberler, vanilya gibi tatlı hammaddeler temel notalarda kullanılıyormuş. Mesela Coco amberli ve odunsu notaları içeriyormuş.



Burun 15 dakika içerisinde körleştiği için kendi kokunuzu kendiniz alamaz hale geliyorsunuz. Benim migrenim olduğu için kokuları koklarken bir yerden sonra çok kötü oldum o yuzden biraz hava alıp tekrar kaldığım yerden devam ettim :)



Parfümler 3 ayrı notaya ayrılıyormuş. Temel nota parfume esas dengesini verip kalıcılığı sağlıyormuş. Ve parfümün ise %45 ini oluşturuyormuş. . Orta notaların olmazsa olmazı çiçeklerdir. Feminen kokularda olduğu kadar erkekler parfümlerinde de yoğun olarak kullanılabiliyormuş. Gül ve yasemin ise klasik floraller arasındaymış.
Modern floral notalar müge, şakayık, orkide gibi doğada bulunan çiçeklerin kimyanın gelişmesiyle farklı yorumları olabiliyor. Mesela orkide, farklı parfümerler orkide kokusunu farklı yorumluyorlar. Kimisi daha su ve yeşil notalar ile karıştırarak taze kategorisinde yorumlarken, kimileri egzotik hale getiriyor. Modern florallere örnek Cherry blossom fenomen oldu. Benim favorim ise Bath and Body Works'de satilan Japanese Cherry Blossom serisi (üstteki fotoğrafta görebilirsiniz).



Parfümlerde daha yoğun olarak kullanılan baharatlar zencefil, kişniş, tarçın, kimyon, karabiber, pembe biber,kakule. Kökünün tipine göre tamamlayıcı olarak kullanılıyormuş.Üst notalarda ise bergamot, portakal, satsuma gibi narenciyeler, yeşil yapraklar, ve ferahlık/ tazelik veren çaylar, ya da patlayan meyveler kullanılıyor, ilk 15-30 dk arasında bu notları kokluyoruz.Favori koku ailesini seçtikten sonra dip notaları, orta notaları ve en son üst notaları seçtik. Bir form doldurduk, parfüme BT ismini verdik ve son olarak sertifikami aldım :)

Yaşadığım en güzel deneyimlerden biriydi bu güzel gün için La Déesse ailesine çok teşekkür ediyorum ve herkese şiddetle bu deneyimi yaşamasını tavsiye ediyorum :)

15 yorum:

  1. Buse, post harika ama sen super gorunuyosun, ayrintili kiyafet postu istiyoruz:)

    YanıtlaSil
  2. Post'a bayildim harika olmus.. Eminim kendi el emegin olan parfum harikadir.. Bende denemek istiyorum boyle bir seyi.. Bizi bilgilendirdigin icin cok tesekkurler..
    Denizindunyasii@blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. evet ben sordum ortalama workshop fiyatı 350 tl imiş yanında 50 ml parfüm hediye, yani yaptığın kokuyu alıp gidiyorsun sanırım. 3 kişi olunca fiyat kişibaşı 250 tl ye düşüyormuş. çok zevklidir eminim.

    YanıtlaSil
  4. Signature olayı gibi tam, baskası gibi de kokmuyosun. Ne guzelmiş valla:)
    Ben de bu arada Bath&Body Works'un japanese cherry blossom'u kullanıorum cok da kalıcı bir kokusu var, tavsiye ediyorum.

    http://chicthem.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. Senin BT parfumun cok guzel gorunuyor, bende istiyorum kendi parfumumu:):)

    www.whiteperla.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. nota seçimlerinizi de ekleseydiniz, merak ettim.

    YanıtlaSil
  7. Buse hanım merhaba,
    Öncelikle bloğunuzu çok beğendiğimi ve sıkı bir takipçisi olduğumu söylemeliyim.Konu dışında olacak sanırım ama bir soru sormak istiyorum. Yazılarınızda migren rahatsızlığınızı dile getirmiştiniz.Eşim de Migrenin de dolayı ciddi sıkıntılar yaşıyor. Sormak istediğim,kullandığınız bir ilaç ya da tedavi var mı? Migren nöbetlerini nasıl atlatabiliyorsunuz. Eşime hiç bir ağrı kesici fayda etmiyor ve nöbetleri 1 haftadan fazla sürüyor. Bildiğim kadarıyla kesin bir tedavisi yok ama biz yurt dışından exced... adlı bir ilaç almıştık ve bu ilacın kesin tedavi olduğu belirtiliyordu fakat artık o bile fayda etmiyor. Üstelik yan etkileri olan bir ilaç. Bu konuyu bloğunuzda paylaşırsanız belki bize fikir verebilecek arkadaşlar da olur diye düşünüyorum.Şimdiden teşekkürler.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Selam buse
    İmparator Robert Piguet adlı parfümün hangi çeşidini kullanıyor ?

    YanıtlaSil
  9. müthiş bir post olmuş. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. busee dişlerin ile ilgilide bir post hazırlasana cok beyazlaar

    YanıtlaSil
  11. Waaw kendi parfümünü oluşturmak, çok eğlenceli olsa gerek :)

    http://trendsum.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  12. acaba maliyeti nedir kendine özel bir parfüm yapmanın?

    www.trendiye.com

    YanıtlaSil
  13. Parfum inanilmaz bir dunya, eskiden tek parfum kullanmak gibi bir takintim vardi ama simdi farkli parfumler kullanabiliyorum, sanirim ayakkabidan sonraki en buyuk takintim :) hatta ayakkabilardan bile once geliyor galiba

    YanıtlaSil
  14. parfumu bilemiyorum ama senin saclarina, makyajina ve salinin tonuna bayildim :)

    http://fashiononboard.blogspot.com

    YanıtlaSil