9 Mayıs 2011 Pazartesi

New York MOMA'da "İstanbul" Rüzgârı

Fashion Moda

New York'un en çok ziyaret edilen müzelerinden biri olan MOMA'nin aynı zamanda burada bir mağazası var. Hediyelik eşyalar'dan tutun ilaç kutularına kadar her türlü değişik parçaların satıldığı bir mağaza. Geçen hafta yazdığım yeni New York rehberinde de sizlere bu mağazayı ziyaret etmenizi önermiştim. Çünkü bu mağazada o kadar ilginç şeyler var ki gerçekten kesfetmeniz gerekiyor. Sık sık ziyaret ettiğim MOMA design shop'a bu ay içerisinde İstanbul temalı tasarımların geleceğini duymuştum. Haftasonu gidip ziyaret ettim ve çok gururlandım.

Küpelerden kolyelere, bardak altligindan, tuz karabiberlige kadar değişik türk tasarımcıların ürünleri sunulmaya başlanmış. Ben ürünlere göz gezdirirken benimle birlikte gezen amerikalıların tepkilerini duymanız gerekirdi. Her ürünü inceleyip çok beğendiklerini dile getirdiler.
Benim ilk favorim Ela Cindorugun bardak altlığı olarak tasarlamış olduğu "Doily News" adlı gazete kupürleri oldu. Evde misafiriniz geldiğinde bardaklarını Kadir inanır'in suratı olduğu gazete kupurlerine koysun ister miydiniz? :)
Bir diğer favorim yukarıdaki resimde gördüğünüz tuz ve kararbiberlik oldu. Dumble gibi gözüken karabiber ve tuzu aynı yere koyabileceginiz şekilde tasarlanmış. Hatta ilk satın aldığım ürün bu oldu tuz ve karabiberligi ayrı ayrı kullanmayı sevmeyenlerdenim, tam benim gibi bu sorundan yakınanlara göre bir ürün olmuş :)
Mehtap Obuz'un erimiş buz şeklinde tasarladığı mumluklar da çok güzel olmamış mi?
Benim en ilgimi çeken ise asagida gördüğünüz yağmur botu gibi gözüken ama şemsiye koyabilmeniz için tasarlanan bot oldu. Yağmur botu ve şemsiyeyi bir araya getirip böyle bir fikir üretmek çok zekice olmuş tebrik ediyorum :) 
 Yine favorilerimden biri rengarenk fermuarlarla yapılmış ufak çantalar oldu. 
Aida Pekin'in tasarımlarına her zaman hayran kalmisimdir. Onunda Moma'da ki tasarımcılardan biri olduğunu duyunca ne yapacağını çok merak etmiştim. Türk Hamamı ve Türk Kahvesi şeklinde iki tane yüzük tasarlamış. Ben sağda gördüğünüz türk kahvesi şeklinde olan yüzüğü aldım, çok güzel durdu :)

Burada ürünleri satılabilen bütün tasarımcıları tebrik ediyorum. Ben bir Türk olarak inanılmaz gururlandım. Ürünlerin hepsi birbirinden ilginç, kaliteli ve düşünülmüş. New York'a bu sıralar yolu düşecek olanlara bu ürünleri görmelerini tavsiye ediyorum. 
Moma Design Store'un adresi :
81 Spring St # A
New York, NY 10012-3904
(646) 613-1367


8 yorum:

  1. tasarımların hepsi birbirinden yaratıcı. Eriyen mumluktaki espriyi sevdim. Keyifli post:)


    http://trendydolap.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten çok gurur verici, bir tasarımcı olarak ilerde kendi ürünlerimi de görmek isteyeceğim bir yer ayrıca :)
    blogumda hediye çekilişi var, katılmak isteyenler için linki veriyorum-paylaşırsan sevinirim-
    http://modefeminine.blogspot.com/2011/05/zrrrrrrr-hediye-zaman.html

    YanıtlaSil
  3. çok güzel tasarımlar erimiş mum formundaki mumluklar çok güzeller!

    YanıtlaSil
  4. Hepsine bayildim ve gurur duydum:)bi de mumluk benim olsun isterdim:)sakin sen kacirma. REYYAN

    YanıtlaSil
  5. en çok mumlukları sevdimm:)

    YanıtlaSil
  6. Buse selam post sahane olmus. senden bir irca bulunacagim, posttaki bir fotograflari alabilir miyim calistigim yayinevinin kitabi yer aldigi icin referans olarak kullanmak istiyorum. senin icin bir sakincasi yoksa.

    YanıtlaSil
  7. muhteşem ürünler ve gurur verici!

    blogumda milano'dan bu tarz haberler bulabilirsiniz
    wwww.blondernblonder.blogspot.com

    YanıtlaSil