29 Aralık 2011 Perşembe

Beyler buyrun bu yazi sizlere.. :) stil önerilerim, beğendiğim erkek markaları, parfümler hepsi bu yazıda..

Fashion Moda




Hep kadınların trendlerine yorum yapmak olmaz değil mi? Parfüm'den stile kadar beylere önerebilecegim her şeyi öneriyorum şimdi bu yazıda. Önce parfümle başlıyorum. Bana hangi parfümleri önerirsin diye çok soru soran beyler oldu. Önerdiğim parfümler sırasıyla:


1.Dolce Gabbana The One
2. John Varvatos Vintage
3. La Nuit de l`Homme Yves Saint Laurent
4. Commes des Garcon 2
5. Cartier Decleration BOİS BLEU
6. Bleu de Chanel



Bir erkek giyinirken nelere dikkat etmeli? Kendine yakıştırabilmeli, abartmamalı. Fazla renkli şık giyimi karıştırmak her zaman güzel sonuçlar veriyor.




İnce kravatlar ve yelekler tarz görünmek konusunda en başta gelen şeyler bence. Mesela damatların beyaz ve krem takımlarını da çok beğeniyorum. Kimileri gerçekten çok iyi taşıyor. Türk erkekleri genelde "gömlek" giyiyor. Gömleğin potikareli ve değişik renklerde olanları düz renklere göre daha sık duruyor bana sorarsanız. İnce kravatlar ve yelekler tarz görünmek konusunda en başta gelen şeyler bence. Mesela damatların giydigi beyaz ve krem takımları çok beğeniyorum. Kimileri gerçekten çok iyi taşıyor.





Türk erkekleri genelde "gömlek" giyiyor. Gömleğin pötikareli ve değişik renklerde olanları düz renklere göre daha şık duruyor bana sorarsanız. Bu konuda stilini beğendiğim ve önerebileceğim erkeklerin başında David Beckham geliyor. Zaman zaman giydikleriyle aşırıya kaçtığını düşünsem de bence genel olarak bir erkeğin stil konusunda tek adresi olmalı.

Beğendiğim erkek markaları: John Varvatos, All Saints, J.Crew Men's, Club Monaco, Banana Republic, H&M, Massimo Dutti, Ben Sherman, Scotch&Soda




Türkiye'de stilini beğendiğim erkekler: Babam :), Ralf Tezman, Tarkan, Kenan Doğulu, Yalın, Murat Boz


Takip etmeyi sevdiğim erkek blogları: http://www.koraycaner.com/, http://www.nicethingsforniceboys.com/





Yazımda kullandığım resimler erkek tarzı olarak beğendiğim resimler. Geçen yaz bir renkli pantalon furyası başlamıştı erkeklerde. Özellikle kırmızı ve mavi renk pantolonlar neredeyse her erkeğin üstündeydi. O modanın çoktan geçtiğini fark ediyorum, e tabi bir de kış geldi.Renkli giyinme zamanı geçti. Erkekler için önerebileceğim bakım ürünlerini çok beğendiğim ve erkekler için traş sonrası nemlendirici gibi bir çok farklı kreme sahip olan Kiehl's markası. Kiehl's erkek ürünlerini Akmerkez, Bağdat Caddesi ve Marmara Forum'da bulabilirsiniz.






Bence özellikle mendil ve kravat uyumu bir erkek için en önemli şeylerden biri olmalı. Yani taktığınız kravatınıza uygun renklerde bir mendil tercih etmelisiniz. Desenli, çizgili veya baskılı bir kravat takıyorsaniz mendilinizi daha sade tutun veya düz renkler tercih etmeye çalışın. Gri takım giydiginizde içine en çok yakışan gömlek renkleri bence beyaz veya mavi.




Erkeklerde kadınlar kadar kendilerine bakmayı öğrenmeli ve bundan utanmamalı. Çoğu Türk erkekleri kendilerine baktığı zaman, bunun fazla "feminen" olabileceğini düşünüyorlar. Ama ilgisi yok. Bu sizin kendinize ait temizliğiniz ve daha iyi görünebilmeniz adına yapılan şeyler. Düz t-shirtler arıyorsanız H&M bu konuda en doğru adres. Siyah, beyaz basic t-shirtleri çok kullanışlı ve rahat. V yaka, yuvarlak yaka her çeşidi var fiyatları da çok uygun.

11 yorum:

  1. tam erkek arkadaşa yönlendirilesi bir post olmuş ellerine sağlık teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Buse,

    Bende Dolce Gabbana The One kullaniyorum ve gayet guzel tekpiler aliyorum etrafimdakilerden. O bakimdan sana katiliyorum.

    Kiyafet konusunda bence Turk erkeklerinin,(bende bir Adanali Turk erkegi olarak), en buyuk sorunu spor yapmamalari. Ben Stockholmde yasiyorum ve bariz bir sekilde Isvecli erkeklerle Turk erkekleri arasinda spordan kaynaklanan cok buyuk farklar var. O yuzden Turklerinde daha cok spor yapmalari lazim bence.

    Onun disinda son bir yorumda H&M hakkinda. Aslinda H&M Isvecte cokta iyi bir marka olarak bilinmez. Saydigin diger markalarin yaninda biraz hafif kalmis bence. Hatirlamiyorum listende varmiydi ama Zara da benim cok tavsiye ettigim markalardan birisidir.

    Son olarakta sunu soylemek isterim, bir erkek olarak tekstil sektorunun bize cok onem vermedigini dusunuyorum. Cidden uzerine yakisan guzel birsey bulmak cok zor bir erkek icin. Kiyafetlerin kesimleri falan cok genis, sekilsiz ve model cok az.

    Selamlar
    Alper

    YanıtlaSil
  3. Hey kimse yorum yapmamış mı?şaşırdım..Hemen yazayım :) Genelde erkeklerin bakım yapması çok az görülen bir durum,kendi kokularından bile çoğu kez haberleri olmuyor. Bakımlı insan güzeldir, iyidir, candır.!:)Güzel olmuş Buse, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Hemen kardesime mail olarak attım bu postu, ellerine saglık:)

    YanıtlaSil
  5. ben de sevgilime the One hediye etmekle ne kadar iyi yaptığımı şimdi daha iyi anlamış oldum :)

    YanıtlaSil
  6. David beckham mı? Allah aşkına adam Türkiye'de olsa tam bir 'gurbetçi futbolcu kırosu' deriz, İngiliz olunca mı stil ikonu oluyor? Beyler size söylüyorum; erkeğin stil sahibi olanı sade, temiz, dışardan bakılınca evden çıkmadan ayna karşısında 3 saat geçirmiş gibi durmayan, dekolte tişört kullanmayan, ayakkabı ve saat zevkini diğer parçaların önünde tutan ve kaliteli, spor bir parfümü olandır.
    Stilini beğendiğin isimlerin içinde sadece Fatih Terim'i onaylıyorum, baban olduğu için değil belki yaşının belki karizmasının etkisiyle tam bir erkek gibi giyindiği için. Ama bence erkekte stile, saça başa aşırı özen göstermek, solaryumdan çıkmamak vs. çok feminen duruyor ve rahatsız ediyor.

    YanıtlaSil
  7. Haha bence süper yazı ve yılbaşı öncesi süper bir erkek arkadaşa ne alsam postu olmuş:) Özellikle parfüm önerilerini teker teker degerlendireceğim:)

    YanıtlaSil
  8. bence bu listeye bilmiyorum fakir mi kalacak butun bu parfumlerin yanında ama ; Paco Rabanne One Million kesinlikle girmeli.

    Her gittiğim yerde #1 olarak satılıyor kozmetik reyonlarında.Ve kalitesi gereği fiyatıda baya pahalı.

    Ama derseniz ki modası geçti,işte o zaman buna bişi diyemem :)

    YanıtlaSil
  9. Twitter'da bekledğim tweet, takvimler 16 Aralık'ı saatler öğleden sonra 1.03'ü gösteriyordu ki
    '' Sonunda beyler icinde bir yazi hazirladim. Onerdigim parfumler, stil tuyolari, takip edebileceginiz erkek bloglari en yakin zamanda blog'da. '' tweet'i atıldı ve ben o günden itibaren ne zaman bu yazının blog'da yayınlanacağını beklemeye başladım..
    Bu bekleyişim Manisaspor maçının olduğu gün yani 21 Aralık öğleden sonra saat 3.41'te şu tweet'le son buldu '' Erkekler icin yazdigim yazi haftaya Persembe Blog'da olacak.'' ve artık geriye sadece 29 Aralık Perşembe gününün gelmesini bekliyordum..
    Ve o gün geldi, yazı yayınlandı ama ben dışarıdaydım-ki telefondan okumaya çalıştım ama telefonum yaptı yapacağını ve okuyamadım- eve gelir gelmez okudum ve notlar aldım-ve bu yazıyıda sık kullanılanlara ekledim.. Tarzım konusunda blog'un çok etkisi var zaten herkesin bir tarzı olduğu gibi benimde bir tarzım vardı ve bu tarzımın İMPARATOR'umun tarzına benzediğini öğrenince dahada mutlu olmuştum.. Tarzımın İMPARATOR'umun tarzına benziyor-ki bu tarzı hiç bir zaman değiştirmicem taki İMPARATOR'um tarzını değiştirene kadar-diye bu yazıyı hiçe asla sayamam, yazının tarzıma tabi ki yine büyük katkıları oldu.. Zaten İMPARATOR'umda tarz konusunda biricik kızına güvenmiyor mu? Markalar, parfümler ve diğer konular hakkında bilgi kaynağım oldu..

    Artık erkekler için böyle 40 yılda bir yazı gelmesin lütfen :) İnsan kadınları kıskanıyor onlara her an öneri bize 40 yılda bir, adaletsizlik bu :)

    Bu yazıyı yazan İMPARATOR'umun biricik kızına, Dünyada da modayı sarsacak olan Ablam kadar sevdiğim güzel insan Buse Terim'e teşekkürü bir borç bilirim. Teşekkürler!

    YanıtlaSil
  10. parfüm isimlerini kopyalayıp arkadaşıma gönderdim, o sormadan yardımcı olayım dedim :)

    YanıtlaSil
  11. kot gömlek erkeklerde vazgeçilmezimdir :)
    çok yakışıyor (taşıyabilene..) :))

    YanıtlaSil