20 Aralık 2011 Salı

Renkli renkli kitaplarla rengarenk bir kütüphane!

Fashion Moda


işte bir Derya Şensoy çılgınlığı daha :) Bu sefer iki kardeş kafa kafaya verip böyle bir çılgınlık yapmışlar evlerinde. DVD, Kitap, Film, ne varsa herşeyi renklerine göre ayırıp renklerine göre dizmisler. Resmini bana yolladiklarinda "siz delirdiniz heralde"! dedim ama yakından gidip gördüğümde gerçekten çok hoş duruyordu. Tabii böyle bir şeyi bir araya getirmek için fazlasıyla sabır lazım, e bendede o yok maalesef hemde hiç :) Ama Derya ve Ferhan'i tebrik ediyorum, annelerinin izinden gidiyorlar her ikiside yaratıcılık konusunda bir numaralar. E bende onlar gibi arkadaşlarım olduğu için pek şanslıyım :p

24 yorum:

  1. Süper görünüyor. Bu kızlar acilen blog açmalı :) Bu arada bende blog dünyasına yeni katıldım bloguma göz atmak isterseniz ;) http://trendsum.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. lütfen yaratıcılığı bu kdr basite indirgemeyin. Bu yapılan evde annelerimizin gömlekleri renk uyumuna göre askıya asmasından farksız. Bu olsa olsa düzenli tertipli olmaktır. Abartmayalım bence

    YanıtlaSil
  3. Bende gamze arkadaşıma katılıyorum ayrıca düzensizler boy sırasına konulmalı yapmışken...

    YanıtlaSil
  4. Yaratıcılık tabii ki basit bir şey değil, ama kütüphanede yapılan bu yenilikçi düzenlemeyi, evde gömlekleri renklerine göre asmak gibi "tertip ve düzenle" açıklanabilecek bir şey ile bir tutmak ne kadar doğru olur, bilemiyorum. Belki bu fikri Derya ve Ferhan bulmamıştır, bir yerde görüp uygulamış ya da uyarlamışlardır, ama böyle bile olsa, fikrin kendisinin yenilikçi ve yaratıcı olduğu gerçeğini değiştirmez bence. Ellerinize sağlık kızlar :)

    Evren

    YanıtlaSil
  5. Yahu ne hazımsız insanlarsınız. Bu görüntü benim için gayet yaratıcı kitapların dizaynı vs. Ama senin senin varsa daha Ala fikirlerin görmek isteriz.

    YanıtlaSil
  6. Benim de kız kardeşim ( 12 yaşında kendisi Hazal ) kutuphanesini boyle yapmıstıııı! :)

    YanıtlaSil
  7. Ben Yesim
    İste tasarım budur.NOKTA!!!

    YanıtlaSil
  8. buse hanım özel değilse size 2 sorum olacak;
    1)mezuniyet töreniniz olduysa foto ve detayları paylaşacakmısınız?

    2)istanbulda nerde işe başlayacaksınız? şuanda işiniz hazırmı? hangi firma?

    Eger sizin için özel değilse cevap yazarsanız sevinirim...SEVGİLER

    YanıtlaSil
  9. Buse hanım body shop un urunlerını denedınız mı hıc?onerdıgınız body works un urunlerı body shopla aynı tarz urunler mı?

    YanıtlaSil
  10. bunu daha once baska bi blogta daha guzelini gormustum sadece kopya olmus derim

    YanıtlaSil
  11. ayferyesilyurt20 Aralık 2011 16:22

    benimde en büyük hayalim kütüphanem olması... buda güzel bi fikir derya-ferhanıda tebrik ediyorum çookk güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
  12. gercekten harıka.bende aranızda yenıyım blogumada beklerım.
    http://miusette.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  13. trendsum ortada hazmedemicek bişey olsa yaptığın yorum anlıcam. Düzenlemenin çirkin olduğunu iddia etmedik sadece yaratıcılıkta sınır tanımıcak gibi bir şey yok ortada ya da bakınca wowww dicen bişey sadece renk uyumuna göre gelişi güzel düzenlenmiş bir kitaplık Tabi yaratıcılık da göreceli bişey belli ki seni mest etmiş

    YanıtlaSil
  14. google'a color coded library yazarsanız bunun uzun zamandır yapılan, kesinlikle "Derya Şensoy çılgınlığı" olmayan bir uygulama olduğunu görebilirsiniz.
    Derya Baykal'ın programında da internetten bulunan fikirler konukların veya yardımcıların kendi buluşları imiş gibi gösteriliyordu (ki benim programı izlemeyi bırakmamın başlıca sebebi budur) şimdi burada aynı şeyi siz yapmaya başladınız, ama unutmayın ki buradaki izleyiciler klasik tv seyircisinden çok daha fazla internet ile haşır neşir, tasarım, diy ve yaratıcı fikirlere hızla ulaşıyorlar. Şunu da belirtmem gerekir ki, ben herhangi bir yerden esinlenerek yaptığım bir takı, uygulama, hatta oje sürme tekniğini biri beğendiğinde anında bunu internetten buldum ya da şurdan gördüm diye açıklıyorum, sizin bu yazılarınız bana Derya Şensoy'un bu bilgileri paylaşmadığı, tüm övgüyü kendisine saklamak istediği izlenimi uyandırıyor.
    eminim ki burada yayınladığınız fotoğrafları Derya Şensoy'un harika buluşu olarak değil de, "Derya Şensoy sizin de internette pek çok örneğine rastladığınız bir fikri uygulamaya koymuş" diye yayınlasanız hiçbir kötü tepki almaz, aksine -pek çok kişi bu fikirleri hayata geçirmeye üşendiği için- övgü bile alırsınız. başarılar.

    YanıtlaSil
  15. Bence harika gozukuyor ve goze hitap ediyor. onemli olan kisinin mutlu olmasi bence arkadaslar...

    YanıtlaSil
  16. hadi buse benefiti açıkla artık :))

    YanıtlaSil
  17. Estetik olarak çok güzel görünüyorlar.Bu fikri sevdim!Ben de uzun süredir dergilerimi farklı bişekilde raflara nasıl yerleştiririm diye düşünme sürecindeyim

    visnetadindaa.blogspot.com

    YanıtlaSil
  18. süper olmuş gerçekten yaratıcı bir fikir...


    ama sabır şart


    http://eatcinemashoppingbypg.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  19. internette gördüğünü uygulamak pek yaratıcılık olmasa gerek?

    YanıtlaSil
  20. ama ben hergün burdaki sorular cevaplanmış mı diye girip kontrol etmektden bıktım :((((

    YanıtlaSil
  21. *Trendsum
    Cok tesekkur ederiz evet bencede acmalilar bu fikirlerini orada sergilemeliler :) Sizede hayirli olsun!!

    *Cigdem
    bende en yakin zamanda yapmak istiyorum ama sabrim yeter mi bilemedim :)

    *Adsiz
    1. Mezuniyetim oldu ama bu biraz diger paylastigimiz seylerden daha ozel o yuzden paylasmayi dusunmuyorum :(

    2. Henuz is konusunda bir planim yok. Kendi isimi kurmayi dusunuyorum, yani blog'u ilerletmek ilk hedefim.

    *Adsiz
    Body shop'un urunlerini daha kucuk yaslarimda kullaniyordum cilekli olan kremlerini kullanmistim ve cok sevmistim. Ama Bath&Body Works geldiginden beri o daha oncelikli tercihim..

    *Adsiz
    Ve benefit kazananini coktan acikladim hem twitterimdan hem facebook sayfamdan kazanan: Gulcin Uysal

    YanıtlaSil
  22. hakikaten çılgınlık! ama süper görünüyorlar!

    YanıtlaSil
  23. belki yaratıcı olabilir ama fonksiyonel olmadığı kesin, kitaplarıma gözüm gibi baktığım, sık sık tekrar incelediğim için aradığımı kolay bulabilmek daha önemli benim için, bunu kolaylaştıracak bir düzeni tercih ederim ama yok sadece karşısına geçip seyredeceksem güzel görünüyor. tasarım konusuna gelince sadece görsellik için yapılan bir tasarım mı senelerce konuşulur, kullanıcıya yeni bir bakış açısı getiren mi, yapılan işin değerini bu belirler bence.

    YanıtlaSil