9 Şubat 2012 Perşembe

İstanbul Moda Haftası 1.Gün Defileleri ve Ne Giydim Detayları..

Fashion Moda


Ve bugün haftalardır beklediğimiz İstanbul Fashion Week başladı.. Ben uzun zamandır New York'ta olduğum için defilelere katilamiyordum. İFW'nin ilk gününde 5 defile birden bizleri bekliyordu.


14:00 - Gamze Saraçoğlu “Kuzey Yamacı”
Gamze Saraçoğlu; 2012-2013 Sonbahar-Kış sezonu ilk hazır giyim koleksiyonu olan “Kuzey Yamacı” İstanbul Fashion Week’in açılış defilesiydi. “Kuzey Yamacı”nda ince ve yünlü kalın kumaşlar, kürk ve derilerle uyumu göze çarpıyordu. Haki, taba, bordo, lacivert, gri, ekru, uçuk mavi ve kahve tonlarının ağırlıklı olduğu koleksiyonda kullanılan tüm kumaşlar özel olarak tasarlanmış.. Günün en beğendiğim defilelerinden biri Gamze Saraçoğlu defilesi oldu..



16:00 - Tugba Berin "Berinza" Fur&Leather


Günün ikinci defilesi Tuğba Berin'e aitti. Tuğba Berin bu sene İFW'de ilk kez defile gerçekleştiriyordu. Kürk ve Deri üzerine olacağını bildiğimiz için defilesinin genç yaşlara hitap etmeyeceğini daha başlamadan önce tahmin etmiştim. Ve beklediğim gibi de oldu. Ağır kürkler, bol leoparlar, ve 40 yaş üstü kadınlara hitap edebilecek tarzda modellerle Tuğba Berin günün en ağır modacısı oldu benim için..


18:00 - Tuvana Büyükçınar Demir - "Ciddiyet Parodisi"


Biliyorsunuz Tuvana geçen hafta doğum yaptı. O yüzden defilesine katılamadi. Ama evinden ben dahil herkesi telefonla ağlayarak arayıp heyecandan deliren bir vaziyetteydi :) Ama öyle sağlam bir ekibi var ki herşeyin üstesinden layıkıyla geldiler. Defilenin finalini Tuvanam ekibi birlikte yaptı. Üzerlerinde "Designer on Manternity Leave" T-shitleriyle kapadılar, bence günün en şeker mesajıydı :)




Tuvana yine harika bir defileye imza atmıştı. Senelerdir çizgisini bozmadan üstüne koyarak beğeniyle izleyeceğimiz yeniliklere imza atıyor.


20:00 - Atıl Kutoğlu


Günün en kalabalık defilesi şüphesiz Atıl Kutoğlu defilesiydi. İnsanlar birbirlerinin üstünde oturuyordu resmen. Çoğu insan ayakta kaldı ve on sıralara ek sandalyeler kondu.. İFW'nin en büyük sıkıntısı organizasyon. Defilelere günler öncesinden davetiyeler dagatiliyor, LCV yaptırılıyor ama hepsi nafile. Boş bulduğun yere otur mantığı, ve kim erken girerse o en güzel yere oturur mantığıyla yürüyen bir sistem var sadece en on sıralar defile sahibi tasarımcının ayırttığı isimlere, dergi editörlerine, ve İTKİB'e ait. Onlarında isimleri bile doğru düzgün yazmıyor. Orada duran görevliler kimi, nereye oturtması gerektiğini dahi bilmiyor. Oturtacağı kişiyi bile doğru düzgün tanımıyor.. Gazeteciler, fotoğrafçılar, gelenler herkes isyan ediyor, sinirler gerildikçe geriliyor. Ve bu tansiyon yüksekliği Atıl Kutoğlu defilesinde tavan yaptı. Ali Ağaoğlu, Mustafa Sarıgül gibi ağır konuklar salonu doldururken ve 1:30 saat gibi bir zaman diliminde bütün konuklar bekletilmişken alkışlarla protesto edilmeye başlandı. Neyse ki defile başladı, maalesef Atıl Kutoğlu bekledigimden de kötüydü. En beğendiğim detaylar defilenin son iki bölümünde çıkan bozuk paraya benzeyen pullu elbiseler oldu. Mick Jagger'in kızı ve Michael Jackson'in kardeşi Jeremie Jackson'da podyumda mankenlik yaptı.




22:00 Günseli Türkay & Zeynep Erdoğan




İFW Çadırı yerine W Hotel'de yapılan ve defileden çok lounge havasında bir defile gerçekleşti. Yine çok sıkışık ve çok kalabalık bir defileydi. Gün içinde yaşanan organizasyon rezaletleri sonrasında sinirlerinde gerilmesiyle yavaş yavaş ufak tartışmalar çıktı haliyle. Hem Günseli Türkay hem de Zeynep Erdoğan kapanış defileleri olarka gayet başarılıydı. Ama gün içinde benim favorim Gamze Saraçoğlu ve Tuvana Büyükçınar oldu..


İFW 1.Gün Ne Giydim?
Kazak: Karl Lagerfeld for Net.a.Porter.com
Etek: BCBG
Küpeler: Unuttum :)
Çanta: Michael Kors
Ayakkabı: Miu Miu

Bu arada yarın, Cuma ve Cumartesi günleri defile yazılarım devam edecek haftaya ise defile aralarında yakaladığım şıklar, rüküşler ve detaylar sizlerle olacak. En eğlenceli yazılar aslında onlar, onlarıda mutlaka kaçırmayın :) Siz kimleri beğendiniz/beğenmediniz?


Fotograflar: Kemal Iybar

35 yorum:

  1. Çok zayıflamışsın fit görünüyorsun :) Yüzüklere bayıldım!

    http://trendsum.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Gamze Saraçoğlu ve Tuvana Büyükçınar'I cok beğendimmmmm ayrıca sana da bayıldım valla ;))

    YanıtlaSil
  3. Yüzüklerine bayıldım

    HEDİYE ÇEKİLİŞİM


    http://www.selenaycoser.blogspot.com/2012/02/giveawaylancome-hypnose-drama-and-bath.html

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyorsun :) Saç ve makyajın harika olmuş :)

    ezgigulbagi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. ben de gamze saraçoğlu'nu beğendim. ekoseler, kalın çoraplar falan benim aşırı spor tarzıma yakın duruyor bence. bir de tuvana büyükçınar'ın modellerinin saçlarına bayıldım. o model bu sene moda olsun ben de bir sene bile olsa son moda saçlarımla takılabileyim. kendimi bildim bileli kıvırcık ve zor uzayan saçlarım aşağı yukarı hep bu boydalar:)

    tuğba berin zaten leoparla beni bitirdi. hiç modası geçmeyecek hiç bitmeyecek galiba bu leopar çilesi:) bir de kürk?? olmamış.

    YanıtlaSil
  6. gamze saraçoğlu nun kıyafetlerini çok severek alıyorum, kullanıyorum..atıl kutoğlu da çok hoş..sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Seni gün içinde takip etmekte çok eğlenceli Buse'cim twitterdan dk dk paylaşıyosun gidemedik ama herşeyden haberimiz oluyo çok teşekkürler:)

    birdilimportakal.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. takılarına bayıldım yüzükler süper yaa:)

    YanıtlaSil
  9. yüzükler harika ..resimler çok koyu ama sen her zamanki gibi çok şekersin ..

    YanıtlaSil
  10. Gamze Saracoglu herzaman guzel bence ve Tuvanam'da cok guzel:) Her iki tasarimci sahane. Atil kutoglunun tasarimlari da hos bence.
    Sevgiler...

    www.whiteperla.blogspot.com

    YanıtlaSil
  11. yuzuk ve ayakkabilariniza bayildim-o kdr yorum okudum ki tweetrdan dedim heralde epey rukus....insanlarimiz abartmayi,karalamayi cok seviyor ben bayildim size....buarada gamze saracoglu ve tuvanam favorimdir her zmn(:

    YanıtlaSil
  12. Bence oje detayini da paylasmaliymissiniz; degisik &basarili

    YanıtlaSil
  13. Eskiye göre tarzını çok daha fazla begeniyorum! Daha büyümüş, daha kendine güvenli nasıl hareket etmesi gerektiğini bilen biri gibi geçen yıllarda giydiklerin daha basitti belki bugunkine göre, şimdi "moda" hakkında bilgi sahibi olan ve bize bunu tanıtan biri olarak karşımızdasın

    YanıtlaSil
  14. Ah güzel ülkemin bu berbat organizasyon anlayışı ne olacak.. :/
    Bu arada her zamanki gibi süpersin valla, yesss! :))

    YanıtlaSil
  15. 3. resim favorim, çok hoş olmuşsun :)

    YanıtlaSil
  16. Merhaba Buse, Ben senin çok hoş bir genç kız olduğunu düşünüyorum ve ilgiyle takip ediyorum sayfanı. Ailesini seven, arkadaşlarına değer veren çalışkan birisin. Kıyafetinden önce makyajın dikkatimi çekti, ağır bir makyaj yapıp kendini olduğundan daha büyük göstermişsin, güzel gülümsemen ve gözlerinle hafif bir makyaj yapsaydın daha çok beğenirdim. Kıyafetin de sana göre değil,tek tek belki harika parçalar ama (ayakkabılar hariç, topukları sevmedim) tepeden tırnağa siyah giyerek yine ışığını kaybetmişsin, seni beyaz tişört, renkli bir jean ve deri ceketle hayal ettim, "less is more" bence daha uygun olurdu. Modern ve şık takılar, ayakkabılar ve çanta ile hayalimdeki Buse Terim olabilirdin. Umarım bunları yazdığım için kızmamışsındır, fotoğrafını gördüğümde ilk aklıma gelenlerdi ve yazmadan duramadım işte.

    YanıtlaSil
  17. defileye yakısırr goruntu bayıldım sana:)

    YanıtlaSil
  18. Yüzüklerine taptım adeta , gerçekten müthişler.Bloğunu takip etmiyordum bi ara gezerken takıldım.İyiki takılmışım senden öğrenicek çok şey var :)

    YanıtlaSil
  19. tuvana büyükçınar podyumu konuşturmuş yine =)

    bu arada gerçekten kıyafetten aksesuara süper olmuşsun =)

    YanıtlaSil
  20. Atıl Kutoğlu için seninle aynı görüşte olamayacağım, tabi ben sadece buradaki fotoğraflara bakarak konuşuyorum:)
    Bu arada ayakkabını çok beğendim!

    YanıtlaSil
  21. Bence de bebeksi guzel bir yuzun vede cildin var ,makyaji bende cok agir buldum,you do not need that much make up.Ayrica siyah bir corap daha iyi olurmuydu acaba diye dusundum .Cok seker bir genc kizsin vede guzel.

    YanıtlaSil
  22. selam, kar yağışı yüzünden kaçırdığım defileleri sayende takip ediyorum öncelikle çok teşekkürler...seni de çok şık buldum yüzüklerine bayıldım ama ben sana renkli olmayı daha çok yakıştırıyorum aklında olsun ;)

    YanıtlaSil
  23. Eline sağlık çok güzel bir post olmuş bu arada yüzükler asos.com dan.
    Tekrar hatırlatayım dedim:)

    YanıtlaSil
  24. Güzelsin çok güzelsin. Takılarına bayıldım ama acaba dizüstü etek yerine başka bi şey mi tercih etseydin diye düşündüm. Daha kısa bir etek olabilir miydi? yada renkli bir pantolon?

    YanıtlaSil
  25. busecim dün gördüm seni ifw de cok begendim gercekten cabaladıgın belli oluyor. tesekkür ederiz:)
    http://gizemgamgam.blogspot.com/ bende blog actım:)

    YanıtlaSil
  26. Bence insanların kıskançlıktan söylediği kötü sözleri takma hatta cvp bile verme senin sinirlendiğini görmek onları mutlu ediodur.Fıstık gibisin;) çok da güsel işler yapıyorsun devam et:))

    YanıtlaSil
  27. Hiçbirini beğenmedim. Nihan Peker belki bir miktar..

    YanıtlaSil
  28. tugba berin'den nefret ettim, onun koleksiyonuna baktıkça katledilmiş zavallı hayvanları görüyorum sadece.

    YanıtlaSil
  29. HARİKA GÖRÜNÜYORSUN

    http://www.facebook.com/modanindehali?ref=ts
    http://denizindunyasii.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  30. ojeler nasıl öyle oldu buse hadi anlat bize? :)

    YanıtlaSil
  31. o kadar guzel guluyorsun ki.. seni cekemeyenlerin varligina sasirmiyorum.. Tarafsiz yorumlarin ve gulen yuzun icin tesekkurler.. :) Bu arada ojelerin ve yuzuklerin muhtesem !!

    YanıtlaSil
  32. Herkese cok tesekkur ederim..Ojelerimi merak edenler:Sally Hansen sticker :)

    YanıtlaSil
  33. Merhaba buse hanım sizi ilkkez deya baykalalın pragramında gördüm ve birde beyazın pragramında gördüm hanım hanımcık giyiminizle duruşunuzla işinizle tam bir ailesine yakışır bir evlatsınız. Her yaşda izleyinin takdirini aldın o gece işnde ve yaşamında başarılar dilerim rabbimden

    YanıtlaSil