3 Mayıs 2011 Salı

MET Gala 2011 - beklenen şıklık!

Fashion Moda

Her sene beni en heyecenlandiran zaman MET Gala'nin yapılacağı zaman oluyor. Tasarımcıların en güzel elbiselerini, gelenlerin ise en özenmiş hallerini görmek için sabırsızlanıyorum! Bu sene Metropolitan Müzesinde Alexander McQueen adına bir sergi düzenleniyor. Perşembe günü başlayıp Haziran'a kadar gezilebilecek olan serginin en güzel yani New York'da olması! Bu Cuma günü sergiyi ziyaret edip sizlerle izlenimlerimi paylaşacağım. Dün akşam New York'da gerçekleşen geleneksel MET galası ise işte düzenlenecek olan Alexander McQueen sergisi için gerçekleşti. Gecenin benim için en şıkları, en rüküşleri ve kıyafetlerle ilgili yorumlarımı aşağıda görebilirsiniz..

Zoe Saldana bugüne kadar beni seçimleriyle hep etkiledi. Moda konusunda iyi bir gözü olduğunu kanıtlayacak yüzlerce elbiseyle çıktı karşımıza. Özellikle giydiği mor Givenchy elbiseyi unutmak ne mümkün! Yine başarılı bir seçim yapmış bence. Ten rengine sarı renk çok yakışmış, boynuna taktığı kolye ise sade de olsa elbiseyi tamamlamış.
 Diane Kruger'i bu tarz elbiselerle görmeye alıştım sanırım. Ama elbiseyi saçları, kırmızı ruju ve takılarıyla çok güzel tamamlamış.
Taylor Swift sevenlerden özür diliyorum ama ben bu kızı maalesef sevemiyorum bir türlü. Çok antipatik buluyorum :/ Bence kıyafet seçimleri genelde yaşından büyük ve kendisine ağır gelen tercihler oluyor. Bu elbisede onlardan biri. Tabi bir de hiç dudağından çıkarmadığı kırmızı rujunu unutmamak lazım!
Beyaz tenli insanlara bej, krem, kahverengi gibi kum tonlarında ki renkleri çok yakistiriyorum. Ashley Greene bu elbiseyle kuğu gibi duruyor. Vücut hatlarını çok güzel ortaya çıkaran bir tercih yapmış.
 Jennifer Lopez'in cesur bir tercih yapacağından hiç şüphem yoktu. Renk muhteşem ama elbiseyi begensem mi begensem mi karar veremedim. Omuzundaki çiçekler sanki biraz büyük kalmış!
Blake Lively'nin bu gecege Karl Lagerfeld ile katılacağını günler öncesinden duyurmuşlardı. Karl Lagerfeld Chanel Mademoiselle reklamlarında Blake Lively'yi mankeni olarak kullandığından beri ondan vazgeçemedi gitti! Blake Lively'nin saçlarını bu renge boyattigini gördüğümde hayal kırıklığına uğramıştım. Bu arada evet, film için boyatmış kısa bir süreliğine. Ama bu resimlerden sonra bu saçı da kendisine yakistirdigina karar verdim. Elbiseyi ise yine mükemmel taşımış.
Jennifer Hudson'in verdiği kilolardan sonra kendine güveni arttı sanırım. Oscar, Grammy her partide çok iddalı tercihler yaptı bugüne kadar. Bu elbiseyide yine kendine yakıştırmış.
Miranda Kerr sanki çocuğunu doğurduktan sonra dahada güzelleşti! Üzerinde ki Marchesa elbiseyi daha markasını görmeden tanıdım. Marchesa'nin klasikleşmiş görünümünü yanıştan bir elbise tercih etmiş. Yakışmış mi? Hemde çok.
Michael Kors ve meşhur neon renkleri! Michael Kors saatler önce Twitter'dan "Bu akşam kimi giydiriyorsunuz?" diye soranlara bunu aciklayamacagini ama elbisesini çok iyi taşıyan birini giydirdigini söyledi. Ben bu elbiseye hayran kaldım! Su anda bir yerden bulabilsem ve bir geceliğine ödünç alıp giyebilsem çok isterdim :) Bu tercihiyle gece'nin en siklarindan biri benim için Brooklyn Decer.
Büyük çiçek desenli gece elbiselerini maalesef sevemiyorum. Bu yüzden Emma Stone'un tercihi Lanvin de olsa ben bu elbiseyi begenemedim. Bu arada ne kadar zayıflamış inanamıyorum!
Bir geceye Beyonce katılacaksa bilin ki yapacağı seçimle bizlere bi "off" cektirecektir. Daha önce buna benzer bir elbise giymişti ama benim için gecenin en sık kadını Beyonce oldu bu tercihiyle. Vücut hatlarını çok güzel ortaya çıkaran, topuzuyla, elbisenin duruşuyla muhteşem bir görüntü yaratmış. Elbiseyi ilk gördüğümde Alexander McQueen zanettim ama değilmiş. Kim olursa olsun, Beyonce sana helal olsun! (baya ritmik bi cümle oldu sanki :p)
Kate Hudson'in elbisesi Stella McCarntey değil de sanki isimsiz bir markanın "sade" bir elbisesiymis gibi duruyor. Bilinmedik, görülmedik bir model değil maalesef. Sacindaki tokamsi?! aksesuarına ise anlam veremedim. O olmasa belki görüntüsü biraz daha hoşuma gidebilirdi. Jennifer Lopez gibi Kate Hudson'in seçiminde de arada kaldım.
Sevmediğim bir kız daha işte! Kristen Stewart bana göre giydiği hiç bir şeyi üstüne yakıştıramıyor. Ve tasarımcıların neden onu giydirmek konusunda ısrar ettiğini bir türlü anlayamıyorum. Elbise sanki annesinden ödünç almış gibi durmuyor mu? Ne elbiseyi beğendim, ne de Kristen Stewart'i!
Fergie yine muhteşem gözüküyor tek kelimeyle muhteşem! Elbise'nin üst kısmı bana biraz Kate Middleton'un gelinliginin üst kısmını hatırlattı. Zaten elbiseside gelinlik gibi duruyor ama yinede benim için gecenin en siklarindan biri.
Biri bana Michele Williams bu elbiseyi giymedi desin! Bu nasıl bir elbise?! Oscar töreninde gördüğümüz o güzel Chanel elbiseden sonra böyle bir seçim hiç olmamış kimse kusura bakmasın.
Ben Rihannaya kırmızı saçı yakistiramayanlardanim. Bu elbiseye bu şekilde örgü bence gitmemiş. Yeşil küpelerini ise hiç sevmedim. Cesur ve iddalı bir tercih evet ama daha başarılı bir Rihanna görmek istiyordum.

Freida Pinto zor tercih edilebilecek bir elbise tercih etmiş. Bu sene defilelerde gördüğümüz "erkeksi" etkiyi çok güzel yansıtan bir elbise bence. Kendine de çok güzel yakıştırmış. Fark ettiniz mi yine kırmızı ruj?!
Lea Michelle'in bu görünümü bana Jennifer Hudson'in Oscarlarda giydiği elbiseyi hatırlattı. Bu kumaşta elbiseleri pek begenemesemde Lea Michelle'e kırmızı renk çok yakışmış.
Madonna bu görünümüyle tam bir 90'lar havası vermiş kendisine. Etekteki detaylar muhteşem ve Madonna çok iyi taşımış! 

Leighton Meester geçen senelerde yine Louis Vuitton giymişti. Sade ama tarz bir elbise tercih etmiş bu sefer.
 Renee Zelweger sırt dekoltesiyle gerçekten kendine baktırıyor. Elbise'nin bütün olayı arkasında. Ama yine beyaz tenine bu renk çok güzel gitmiş. Benim için gecenin şıkları arasında kesinlikle. 
Sarah Jessica Parker daha önce yine bu galaya gelirken Alexander McQueen tercih etmişti. Bu seçimiyle de yine çok sık olmuş. 
Elbisenin on kısmına sanki bir kemer gerekiyor. Bu arada aksesuar olarak dikkat ettiğim bir detay saçlarda kullanılan taç, zincir veya tokalar. Jessica Alba'da minik ama uyumlu bir tercih yapmış bu konuda. 
Alicia Keys tek kelime: kötü! 
Moda dünyasının en dev tasarımcılarının tasarımlarıyla birbirleriyle adeta yarıştığı bir gecede Topshop bir elbise tercih etmek ne kadar doğru tartışılır tabii ki ama Ginnifer Goodwin kendine boynundaki kolye ve makyajıyla fazlasıyla yakıştırmış bu elbiseyi.
 2011 Oscar Toreni 
Gywenth Paltrow Oscar gecesinde sahnede giydiği Michael Kors elbiseyi hatırlattı bana bu görüntüsüyle. Farkındaysanız bu seneki elbiselerde sırt detayları çok fazlaydı. Gywenth Paltrow bu elbiseyle bacak ve sırt şov yapmak istemiş belli ki!
 Penelope Cruz Oscar gecesinde giydiği o rezalet elbise ve görüntüsünden sonra bu gece kendini afettirdi sanırım. Kilolarını fazlasıyla vermiş ve elbiseden çok Chopard takılarını konusturmus!
 
Mary Kate & Ashley Olsen benim için hep yaşlarından büyük giyinen iki genç kız olarak kalacak. Benim ikisi arasındaki favorim Ashley oldu. Bu "genç" görüntüsüyle ablasinada bir kaç şey ogretse ya! 
Serena Williams Kraliyet Düğününden çok etkilenmiş olmalı bu tercihi yaparken. Şapkası yaptığı şapkalarla Kraliyet Düğününe damgasını vuran Phillip Theracy. Bana biraz "gelin olmus gidiyorsun" sarkisini hatirlatti bu hali. 
Gece'nin en çok tercih edilen tasarımcılarından biri Stella McCartney olmuş sanırım. Eva Mendes çok güzel ve farklı bi renk tercih etmiş.  
Salma Hayek e süper gözüküyor tek kelimeyle! 
Benim için gecenin en en en en kötü elbisesi! Zac Posen'da olsa bu elbise nedir böyle?! 


Bu arada hepinizi gecenin en sıkı ve en rukusunu oylamaya davet ediyorum. Oscar gecesinde en beğendiğiniz kişi Mila Kunis oldu. Bakalım MET Gala'nin galibi kim olacak?


kaynak: justjared.com, redcarpetfashionawards.com

14 yorum:

  1. diane kruger kesilikle!! mukemmel!

    YanıtlaSil
  2. broklyn, fergie ve jennifer ın elbiselerine aşık oldum

    YanıtlaSil
  3. en şık Ashley Greene En Kötü elbise Zac Posen

    YanıtlaSil
  4. Kristen Stewart ne giyse yakışmıyor üzerindeki kilim gibi ve Mary Kate Olsen'ın kıyafeti gerçekten çok kötü çuval giymiş gibi duruyor, bence en şıklar Ashlee Green ve Fergie :)

    YanıtlaSil
  5. Diane Kruger ve Beyonce arasında çok kararsızım bir de Jennifer Lopez var ki gecenin ve törenin en anlamlısı aslında ama çok arada bırakıyor insanı bilemedim:)) Sanırım Beyonce ama MET için en uygun elbise seçimi onda:)

    YanıtlaSil
  6. elbiseler birbirinden güzel.. ama en cok hosuma giden.. fergienin giydigi.. selamlarr.. caglaa

    YanıtlaSil
  7. jennifer kesinlikle

    YanıtlaSil
  8. bencede gecenn en şıklarından birisi şüpesiz Diane Kruger ama ben artık çok skıldım o kadını o tarz elbiselerle görmekten . ayrıca Miranda Kerr'in Marchesa elbiseside beğenilmck gbi değildi ben en çok onu beğendim.

    YanıtlaSil
  9. miranda kerr, çok sevimlii :)

    YanıtlaSil
  10. bence en şık fergie ve beyonce olmuş

    YanıtlaSil
  11. en güzel kristen stewart bir tanem o benim kıyafeti biraz ağır olmuş ama olsun yinede hepsinden güzel olmus en çirkinde rihanna hiç yakıştıramadım kendisine.......

    YanıtlaSil
  12. eva mendes cook $ik! buradaki bir cok kiyafet cok abartili, kendi adima, ama o elbiseyi ben bile ggiyerim!

    YanıtlaSil
  13. eva mendes çooook şık!

    YanıtlaSil