19 Ekim 2010 Salı

Laduree Istanbul'a Gelirken, Beyza Bozanoğlu Laduree'nin sırrını anlatıyor..

Fashion Moda

Laduree Istanbul'dan görüntüler

Önce size biraz Laduree'den bahsedeyim. 

Laduree, köklü bir geçmişi olan, Paris’in ziyadesi ile turistik bir çay salonu. Kendine has açık yeşil rengi ile dekore edilmiş salonu, yine aynı renk dekoratif pasta kutuları, cıvıl cıvıl makaronlarla süslü vitrini ve geçmişi ile bir klasik… Laduree’un üne kavuşması ise 1930 yılında Laduree’un torunu Pierre Desfontaines’in iki ince ve narin makaron bisküvisi arasına ganaş kreması dolgulayarak yarattığı tatlı sayesinde gerçekleşir. Aslında makaron, badem ve yumurta akı ile yapılan bir İtalyan bisküvisidir. Dünyanın pek çok yerinde pek çok farklı yöntemle yapılıyor olmasının yanı sıra günümüzde “Makaron” denilince akla ilk gelen işte Desfontaines’in keşfi olan, Paris’te hemen her pastanenin vitrinini süsleyen bu minik, renkli, narin ve cazibeli tatlıcıktır. 

Benim "hayatınızda en sevdiğiniz tatlı nedir?" sorusuna düşünmeden Macaron dememi sağlayan pastanedir aynı zamanda da :) Bu tatlara artık çok uzaklardan ulaşmak için cabalamamıza gerek kalmayacak, çünkü Laduree 12 Kasım'da İstanbul Bebek'te Beyza Bozanoğlu ve Berna McGarry'nin ortaklığında bizlerle olacak. Haberi duyunca öyle sevindim ki, size tarif edemem :) Bebekte bu sene annelerimizin zamanından tanıdığımız meşhur pastane Balyan'da hizmet vermeye başladı. İstanbul'da Divan, Baylan gibi bir çok farklı yerde bu Macaronları belki görmüş hatta belki tatmışsınızdır, ama inanın Laduree'nin macaronlarını tattığınızda bir daha başka hiç bir yere gitmeyeceksiniz :) 

Laduree'nin bir çok farklı çeşidi var. Yukarıda her çeşidini görebilirsiniz. Bunlardan bazıları: Vanilya, Çikolata, Karamel, Fıstıklı, Bademli. Benim favorim Vanilyalı olan, rejime girmeden önce 1 kutu oturup bitirdigimi biliyorum :)

Bu Macaronları bu kadar seven biri olarak, Laduree'nin geçen sene Christian Louboutinle hazırladığı Macaronlar inanılmaz hoşuma gitmişti. Louboutin nasıl birşey yapar diye aklınızdan su anda gecirseniz, eminim sizde benim gibi siyah kırmızı birşey hayal ediyorsunuz :) Eh, Louboutin hiç birimizi yanıltmayıp, üstü siyah altı kırmızı tatlı mı tatlı macaronlar üretti.. 

Louboutin'in ardından bu kervana Marni de katıldı.. Marni'de altın kaplama gibi gözüken Louboutin kadar yaratıcı Macaronlar yarattı..
Ve bu kervana son olarak John Galliano eklendi. Geçtiğimiz günlerde Ladureeyle yeni bir iş birliğine imza atan John Galliano'nun yarattığı macaronlar yine harika olmuş.. 
Laduree'yi heyecanla bekliyorum, bekliyoruz.. :) Beklerkende bu başarıya imza atmış olan Beyza Bozanogluyla mini bir röportaj yaptım. Bu başarıya nasıl ulaştığını ve İstanbul'da Laduree ile ilgili neler düşündüğünü sordum. işte Beyza Bozanoğlunun cevapları: 
1) Neden Laduree? Daha önce bir çok farklı insanın Ladureeyi getirmek için uğraştığını ve başaramadığını biliyorum. Sen nasıl başardın?
Beyza: Laduree' ye çocukluğumdan beri zaten hayranlığım vardı. Eğitimimi de fransız mutfağı ve pastanesi üzerine yaptım. Ama Türkiye'ye getirebilme şansını ortaklarım Philippe ve Berna McGarry sayesinde elde ettim. Üçümüz bu süper işte beraber çalışıyoruz :) 


2)Laduree İstanbul'a geldiğinde en çok konuşulan tatlısı yine Macaronlar mi olur yoksa İstanbul'a özel farklı bir tatlı üretilecek mi?
Beyza: Sanırım yine en popüler ürün macaron olacak. Diğer ülkelerde de olduğu gibi.. Ama Laduree'nin bütün ürünleri eşsiz bence. İstanbul'a özel bir tatlı zaman içinde yapılabilir Laduree Paris'in isteğine göre.Sanırım yine en popüler ürün macaron olacak. Diğer ülkelerde de olduğu gibi.. Ama Laduree'nin bütün ürünleri eşsiz bence. İstanbul'a özel bir tatlı zaman içinde yapılabilir Laduree Paris'in isteğine göre.


3)Christian Louboutin, Marni, John Galliano gibi tasarımcılar daha önce limited Macaronlar tasarladı. Türkiye'de böyle birşey yapılsa, hangi tasarımcıları seçerdiniz? 

Beyza: Saydığınız markalar Laduree'ye macaron kutusu tasarladılar. John Galliano'nun tasarımı bu sezon vitrinlerde görülecek.. Geçtiğimiz sezon ise Fransa'da yaşayan Türk tasarımcı Yaz Bükey'in tasarımı olan kutular çok popülerdi.. Hatta Gossip Girl'de bile kullandılar. 


 Beyzaninda bahsettiği YazBukey tasarımı Macaronlar

Eğer siz Laduree Macaronlarından hiç tatmadıysanız açılır açılmaz size Laduree'ye gitmenizi tavsiye ediyorum. Bu arada beyler, eşlerinize veya kız arkadaşlarınıza özel bir günde bir jest yapayım derseniz koşun Laduree'ye çünkü bir kızın bunlara bayılmama ihtimali yok denecek kadar az, benden söylemesi! :) 

24 yorum:

  1. Bu yaz Paris'te yedim ayrıca Galeries Lafayette'de süper ötesidir.

    YanıtlaSil
  2. Benim favorimde vanilya =) Paris'te havaalaninda bile kutu kutu cantama attigimi bilirim muthis hosgeldiniz Istanbul'a =)

    YanıtlaSil
  3. Dün önünden geçerken hadi ya açıl artık dedim.. bugün burdalar sevindim! :))

    YanıtlaSil
  4. Hastasıyız laduree'nin:)

    YanıtlaSil
  5. Buse'cim Laduree Paris'e ne zaman gitsem kapısında sıra olmasına aldırmadan on dakika değil bir saat olsa beklememe değecek olan bir yer...İtiraf edeyim o güzelim makaronlar varken içeriye girip kafesinde başka bir şey denemedim daha önce o yüzden pastaları nasıldır bilmiyorum. Ama Bebek'te tabelasını görür görmez çocuk gibi neşelendim.Röportaj da harika olmuş eline sağlık.sevgiler

    YanıtlaSil
  6. küçük,tatlı ve lüks bir zevk Tasarımlar harika !

    YanıtlaSil
  7. Süpersin Buse :)
    Sabah sabah içim açıldı! Bende sabırsızlıkla bekliyorum açılmasını...

    YanıtlaSil
  8. *ஐ : ) STİL DİREKTÖRÜ ( : ஐ
    istanbul'a acilabilecek en guzel fikir bence sabirsizlikla bekliyorum :)

    *Zuzu
    Ah o vanilyadan ben kac paket bitirdim bi bilsen :P cok fena bisey, cok!

    *Siu
    istanbul'a gelir gelmez evimden once ugrayacagim yer galiba :p

    *DB JUNK
    evet bayiliyoruz ladureeye :)

    *Pınar Gencal
    Cok tesekkur ederim :) Macaronlar oyle guzel duruyor ki baska bir sey deneyesi gelmiyor insanin ben macarondan baska bir sey denemedim henuz ama Istanbul'a gelmisken baska tadlarda denemeyi dusunuyorum :)

    *Blush
    katiliyorum, super bir tabir olmus!

    *ceylan yigit
    evet hep birlikte bekliyoruzz :)

    YanıtlaSil
  9. valla hamıleyım canım hiç bırsey ıstemıyor ama bunları gorunce ıstememek ne mumkun :)) acılsın bakalım sevgıler

    YanıtlaSil
  10. ALLAHIM BUNLAR NASIL Bİ GÜZELLİK ÖYLE YA...benim hayatta en çok sevdiğim şeyler bunlar sanırım ben bademlisiyle uzun süredir aşk içersindeyim yurtdışından gelen bi arkadaşımız getirmişti ilk buluşma böyle olmuştu işte acıbadem zannedip ağzıma attığımda aramızdaki herşey başladı işte...seni çok seviyorum laduree bana bu muhteşem şeyleri yedirdiğin için...

    YanıtlaSil
  11. fiyatı nekadar acabaa??? busecimm

    YanıtlaSil
  12. Beyza benim ilkokul arkadasim.Adini duyunca boyle cok hosuma gitti.
    O zamanda hatirliyorum pastacilik isiyle ugrastiklarini ve sinifa cok guzel bir pasta geldigini:)
    Beyza nin fotografini da gormek isterdim ama:)..
    Umarim basarili olur.Sinifin sessiz hos bir uyesiydi hatirladigim kadari ile;)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Harika... macaronlara kim hayir diyebilir ki:)

    YanıtlaSil
  14. cok seviyorum bunları
    ama çok yiyorum diye almıyorum
    bu arada seni yıllar önce annenle akmerkez oxxoda alışveriş yaparken görmüştüm:)

    YanıtlaSil
  15. Laduree gibi macaronlar yapabilmeyi hayal ediyorum :)

    YanıtlaSil
  16. ağlamak istiyorum:) nami nami açıl açıl da bir an önce gidelimmm:)

    YanıtlaSil
  17. Benim favorim macaronlardan çok, bu resimleri gördükten sonra, KUTULARI!
    Böyle bir dünya markasinin Istanbul da bulunmasinin bu sehir için çok güzel bir reklam olacagina inaniyorum.

    YanıtlaSil
  18. yılbaşında istanbuldaydım.hakkında o kadar güzel şeyler yazdınızki dayanamadım denedim gerçekten laduree,nin macaronları harikaaaa....busecim bu arada önerilerini okumadan alışverişe çıkmıyorum,çok teşekkür ediyorum..

    YanıtlaSil
  19. Çok hoş bir yazı olmuş:) Finallerim biter bitmez yuvama İstanbul'a geçeceğim ve bu enfes macaronlardan kutu kutu alacağım :) hatta bloguma bile taşıyabilirm macaron keyfimi:)

    YanıtlaSil
  20. Umarim Istanbul şubelerinde Paris'te tattığım bu tatlı satılıyordur :)

    http://pinpines.blogspot.com/p/about-pinpine.html

    YanıtlaSil
  21. bu sene 11 agustostakı doğum günüm için erkek arkadaşım başbaşa yediğimiz yemeğin arkasından bana platform üzerinde laduree nin hazırladığı o eşsiz macaronlardan oluşan bir doğum günü pastası hazırlatmış...biranda önume gelince gerçekten cok mutlu oldum ve şımardım..
    bir kızı etkilemenin güzel yollarından biri;)tadları ise harıkaydı...

    YanıtlaSil
  22. Laudree aski bambaska :)
    http://melissakarakaya.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  23. busecim bloğun çok güzel tebrik ediyorum çok güzel bilgiler paylasıyorsun..bu arada macaronlardan nasıl temin edebilirim bursa da yasıyorum 23 aylık oğlum çıldırdı görünce renkli renkli kargoyla şipariş edilebilirmi acaba oğlumun bunlardan derhal yemesi lazım...bilgilendirirsen sevinirim lütfen..basarılarının devamını diliyorum bu arada..

    YanıtlaSil