27 Ekim 2010 Çarşamba

Neriman Hanım'dan bayanları cesaretlendirecek tasarımlar!

Fashion Moda


Daha önce buna benzer resimler çok gördünüz. 365 gün farklı tırnak tasarımları gibi özellikle tırnaklarımızda yapılan bir çok yenilikten bahsetmiştim. Zannetmeyin ki yine o tarz bir yazı okuyorsunuz. Bu sefer anlatacağım hikaye yabancı birilerinden değil, Türk bir hanım olan Neriman Hanım'dan :) Neriman Hanım’ın en büyük hobisi resimlerden de göreceğiniz gibi tırnak süslemekmiş :) Kendisi en fazla 2 yıla kadar Türkiye’de de her bayanın tırnak süsleme konusunda tutkun olacağına inanıyor (kesinlikle katılıyorum!) Bunun biraz cesaret gerektiren bir şey olduğunu da kabul ediyor ama en azından ileride bayanların işine yarayıp herkesi biraz cesaretlendirmek için sizinle yaptıklarını paylaşmamı istedi. Bu resimlerde gördüğünüz tüm tırnaklar ve üzerindeki süslemeler kendisine ait. Benim en merak ettiğim bunları nasıl yaptığı, ne gibi malzemeler kullandığı ve hangi ojeleri tercih ettiği oldu. Neriman Hanım merakımı şöyle giderdi: "Türkiye'de genellikle makinayla yapan yerler var. Ben İzmirliyim ve İzmirde yaşıyorum ve bu işi yapan tek yer elle değil, makinelerle ve taşlarla süslüyorlar. Ben gördüğüm her şekilden her desenden ilham alıyorum, o anda bir ilham geliyor, elim işliyor geri kalan da renklerin uyumu ve büyüsü…
Bir yaptığımı diğer gün yaptığımda bambaşka bir model çıkıyor aslında! Oje olarak marka önemli değil, her markayı kullanıyorum önemli olan renk. Eskiden bu kadar çeşit yoktu artık sedefliden simliye neon renklere kadar her çeşit bulmak mümkün. Özelikle son zamanlarda Golden Rose ve Flormar ince uçlu ojeler çıkardı onlarda çok pratik aslında. Benim özel fırçalarım var yurt dışından getirttiğim çok ince veya çok kalın işimi görücek her boy var. Bir de taşlar, inciler, fmo hamurundan yapılmış çiçekler ve dantelleri tüm bunları hareketlendirmek için kullanıyorum. Son zamanlarda genellikle e-bay den alışveriş yapıyorum."

Neriman Hanım'ın kendine olan güvenini, böyle bir projeyi gerçekleştirmesini tebrik ediyor ve bazen kırmızı oje bile sürmekten korkan biz bayanları bu yazıdan sonra fazlasıyla cesaretlendireceğine inanıyorum! Bende en kısa zamanda burada Minx manikürü deneyip nasıl yapıldığını, hangi malzemeler kullanıldığını sizinle detaylı şekilde paylaşacağım. Bu arada tasarımlar arasında favorim nazar boncuklular oldu :)

6 yorum:

  1. HARİKA bayıldm hepsine
    Neriman Hanım'a sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. harika olmuşlar ve benim gibi sağ eliyle sol eline oje süremeyen (solak olduğum için genelde tam tersi geçerlidir :D)bir çok bayan için bir cesaret kaynağı olmuştur neriman hanım,çok teşekkürler :) tabiki paylaşım için de buse'ye çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. cok güzeller neriman hanımın ellerine sağlık ancak cok zaman alır cok uğrastırıcak bisey.zamanı olanlara eğlenceli bi aktivite'

    visnetadindaa.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. yorumlarınız için teşekkür ediyorum..umarım işinize yarar en azından french yaptırdığınızda tek tırnağınıza yapılan bir süs ellerinizi çok farklı ve güzel göstericektir;)alıştıktan sonra çok fazla zamanınızı alıcağını düşünmüyorum en azından güzel olduğunu gördükçe keyifleniceksiniz eminimmm;))

    YanıtlaSil
  5. bu tarz boyamalı yüzükler getirmişti bir arkadaşım geçende
    bunları görünce şaşırdım
    bloğunu ayşenin gazetedeki yazısından okumuştum
    gerçekten de çok hoş
    tebrikler

    YanıtlaSil
  6. cool nails very creative
    come follow xo

    YanıtlaSil