25 Temmuz 2010 Pazar

Buse'nin Bakım Tavsiyeleri

Fashion Moda





1. Bebak Acıbadem Sütü: Yüzümde makyaj olduğu zaman genelde acıbadem sütüyle temizlemeyi tercih ediyorum. Hem sağlıklı hem çok güzel kokuyor hemde yumuşatıyor. Tek şikayetim biraz yağlı olması. (5,90 TL)
2. Kiehl's Yüz Nemlendiricisi: Çok yakın zamanda İstanbul'da açılacak olan Kiehl's özellikle yüz bakımı konusunda çok kuvvetli bir marka. Her gece yatmadan sürdüğüm bu nemlendiriciden çok memnunum, geldiği zaman bir denemenizi tavsiye ediyorum.
3.Benefit Body So Fine: Galiba bugune kadar bulduğum en güzel ürün. İster banyodan sonra ister gün içinde vücudunuzun her yerine sürebilirsiniz. Muhteşem kokuyor ve sedefli bir ışıltı veriyor. Sephora mağazasında Benefitin bütün ürünlerini bulabilirsiniz. (95 TL)
4.Johsons Baby Oil: Bu yanık ten nası oluyor diye soruyorsunuz ya işte formülü :) Vazgeçmeyeceğim tek şey. (10,75 TL)
5.Nivea Creme ve Mac Pudra: Şimdi bu da nerden çıktı diyeceksiniz ama durun! Nivea krem ve MAC'in pudrasıyla birlikte karıştırıp vucüdunuzun her yerine sürmeyi deneyin bir gün, çıkan sonuca hayran kalacağınıza eminim.
6. Lancaster After Sun Tan Maximizer: Güneş yağı olarak kullandığım Lancaster'in güneşten sonra teninizin renginin daha uzun kalması için yaratılmış olan bu nemlendirici kremi bu yaz keşfettim ve çok memnunum, tavsiye ediyorum. Herhangi bir kozmetik satan yerde bulabilirsiniz. (Sephora Istinye Park, Sevil) 
7.Organix Şampuan : Amerika'da kullanmaktan vazgeçmediğim bir şampuandı ve burada olmadığı için sürekli yanımda getiriyordum ama artık Türkiyede'de var. Lavantali, vanilyalı hangi aromayı seviyorsanız sevdiğiniz aromaya göre Organix şampuan cesidi mevcut. Ben vanilyalı olanı kullanıyorum krem olarakta hindistan cevizliyi. (Eczaneler ve Makro gibi yerlerde mevcut) (28,50 TL)
8. Victorias Secret Pure Seduction Vücut Losyonu: Victoria's Secret'in Türkiye'ye gelme zamanı geldi de geçiyor bence :) özellikle bakım ürünleri bence çok başarılı. Bir çok farklı kremini denedim ama 2 senedir bu resimde gördüğünüzden başka bir krem çeşidini kullanamadım. Aldımsatıyorumblogspot.com'da victorias secret kremleri satılıyordu, Türkiye'de başka satan bir yer görmedim henüz. İçinde kavun, şeftalı ve gül karışımı var. 
9. Sun-In Papatya Suyu: Şaçlarımın rengiyle ilgili çok fazla mail aldım. Saçımda ne boya, ne röfle, nede herhangi bir kimyasal boya var. Doğduğumdan beri olan rengimdeyim hala :) Ama yaz geldiği zaman bu gördüğünüz Sun-In saç spreyini kullanıyorum. Bizim eski zamanlarda kullandığımız papatya suyu aslında bir bakıma. İstanbul'da eskiden Mayadrom'da bir eczanede satılıyordu şimdi ise gittigidiyor.com'da satılıyor. Saçlarım ıslakken güneşte sıkıyorum ve saçlarımın güneşle ve spreyliyken kurumasını sağlıyorum. Her gören saçlarımı rofleli zannediyor ama aslında sırrı bu sprey'de :) 
10. La Roche Posay Güneş Sonrası Nemlendirici: Bende güneşte kızarıp akşamları "yanıyorum annee!" diyenlerdenim :) Ama bu yanıklığımı alan ve cildimi yumuşak kılan tek krem bu. Bu önerdiğim ürünler arasında en memnun olduklarımdan biri diyebilirim. (30,45 TL)

13 yorum:

  1. Çok güzel post olmuş! bende geçenlerde saç spreyimle ilgili yazmıştım, bende de hiç boya yok ama spreyim farklı :)http://melikeg.blogspot.com/2010/06/melden-dogal-sar-sac-srr.html

    YanıtlaSil
  2. gecen gun eczanede gördüm bu organix şampuanı ve tereddutte kaldım alsammı nasıldır diye. Anlaşılan denemekte fayda var sağol cnm güzel bir post olmuş:)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir post olmuş, devamını bekliyoruz, örneği cilt bakımı konusunda:) Bu arada aklıma takılan bir kaç şey oldu aydınlatırsan sevinirim Busecim
    - Johnsons Baby Oil daha fazla yanmaya sebep oluyor mu? Bunu bilmiyordum, ben genellikle bacaklarıma parlak göstermesi için sürüyorum.
    - Nivea creme ve Mac Pudra karışımı sonrasını çok merak ettim:) Sonuç nasıl oluyor?

    YanıtlaSil
  4. buse'cim selamlar papatya suyunu nasıl kullandığını ayrıntılı şekilde anlatır mısın? yani, saçının tümüne sürmüyorsun diye tahmin ediyorum tutam tutam ayırıp öyle mi püskürtüyorsun? bir de ıslak derken havuz suyu olması falan sonucu etkiler mi yoksa illa duru suyu ıslağı mı olmalı??

    şimdiden teşekkürleeer...

    YanıtlaSil
  5. *melikeg
    cok tesekkur ederim :)

    *Hande
    evet hemen deneyin cok guzeller! :)

    *Lucy
    -Evet kesinlikle oluyor. Ben butun yaz johsons baby oil surerek yaniyorum vucudumun her tarafina.

    -Hani sanatcilar sahneye cikarken parildarlar ya iste o gorunumu kazanmanizi sagliyo super bir fikir.

    *Esra :) - kadincablog.blogspot.com
    papatya suyunu denizden ciktiktan sonra veya havuzdan ciktiktan sonra temiz suyla dus aliyorum daha sonra sacimi ayirmadan her tarafini spreyliyorum ve guneste tariyorum. Daha sonrada saclarim kuruyana kadar guneste duruyorum. Bi bakima vucudunuzu yakar gibi saclarinizida gunesle yakiyosunuz ve o spreyde sacinizin acilmasina yardimci oluyor :)

    YanıtlaSil
  6. Mac pudra-nivea olayını bende acaip merak etmiştim:))))Bende Body Shop pudra var,dur bi deniim:))Çok teşekkürler buarada taviyeler için

    YanıtlaSil
  7. süper tavsiyeler olmuş, bu arada Kiehl's kremini hassas ciltler için iyi midir? yüz temizleyicisi olarak ne kullandığını da paylaşır mısın ? şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. victorias secret'ı ben de kullanıyorum kokusu muhtesem ama istediğim yumusaklığı sağlamıyor. ayrıca spreylerı de var kokusunu daha kalıcı kılıyor :)

    http://kelebebek.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  9. *esmeralda
    rica ederim hemen deneyin cok guzel oluyor :)

    *ilkay
    evet ve zaten kiehls'in ozellikle yuz icin birden fazla degisik kremi var. Sizin cilt yapiniza gore veriyorlar kremi. Bende o sekilde almistim benim yuzumde once bakip, kremi uygulayip, ondan sonra bu resimde gordugunuz kremi onermislerdi.
    Yuz temizleyicisi olarak bebak acibadem sutu veya nivea yada johnsons baby'nin temizleme mendillerini kullaniyorum.

    *Butterfly
    evet spreyinide kremle beraber kullaniyorum super :)

    YanıtlaSil
  10. busecim vict.sec konusunda hemfikiriz artık açılsın bi yer burda alalım ..giden biri olursa ancak alma şansımız oluyor yada internet malum ..:( vanilyalısı bile yok hem ..:)

    YanıtlaSil
  11. Pure Seduction'ı bende kullanıyorum yumaşıklık ve kokusu bence harika :)
    Öyle çok pahalı meblasıda yok hem uygun hemde harika bi ürün çantamdan eksik etmiyorum :) Sun-In'i deniceeem ama hemen etki ediceğini düşünmüyorum sanırım bi kaç yaz kullanmam gerekicek saçlarım fazlasıyla siyah :)
    Buse'cim bir köşe yapsan ve o gün kullandığın makyaj malzemeleri ve bakım ürünlerinin resmini çekip bizimle paylaşsan nasıl olur ? :)))
    Gamze...

    YanıtlaSil
  12. *Gamze
    tabiiki dusuniyim boyle bisey yapmayi tesekkurler oneriniz icin :)

    YanıtlaSil
  13. Benefit Body So vucut losyonunun fiyatı nekadar buse????

    YanıtlaSil